Вчера реших да подзаредя Нувито 200 както си карам, че отдавна не съм го ползвал и веднага 1-Дина загуби сигнала на 12те спътници. Пробвах няколко пъти, но щом включа Гармина и Навигацията на колата веднага умира! Това как се обяснява защото примерно ГПСа на телефона не й пречи?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Гармина трепе 1-Дина!
Свий
X
-
През какво зареждаш гармина?
И само като е включен за зареждане с кабел ли го има проблема или дори като работи на батерия?
По принцип са крайно невероятни и двата варианта но опитай да го зареждаш по друг начин.
Допускам, че ДИН навигацията е някакъв див чайник и там нищо не е изключено.
Пробвай и с ФМ радио дали губи сигнал докато зарежда.Враг усраине
-
Сега погледнах, че е Нуви 300 - не знам дали има значение, зареждам го през запалката, но мисля, че прави проблема веднага щом го включа - дали на батерия или не. Радиото си работи, само сигнала на навигацията изчезва и то все едно го режеш от някакъв ключ - изчезват безвъзвратно всички спътници до един. Надолу има една тема дето се оплаквам от лош сигнал на същата навигация, сигурно е яко менте, въпреки, че вчера държеше добре връзката, докато не включа Гармина де!Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016
Коментар
-
Ако се получава независимо дали гармин уреда е батерия или при зареждане нямам рационално обяснение.
2 приемника не могат да си пречат.
Единият трябва да стане на трансмитер за да влияе на другият, обикновено при повреда се получава такъв страничен ефект.
Не, че гармин не се поврежда но да предизвика нещо подобно граничи с утопия.
Вероятно е комбинация от фактори при това съвсем индивидуални.
Твърде възножно въпросната DIN навигация да има проблем я с GPS антената и кабела и, я със самата себе си.
И много малък външен фактор да я приключва.
Интересно е да се види с друг външен ГПС дали ще стане същото.
Няма значение дали е 200, 300, нави, зумо или изобщо Гармин.
Но не смърф устройства (тамагочита).Враг усраине
Коментар
-
Не е чак такава утопия. Например, уредът е изпускан, някой керамичен кондензатори или дросел в някой DC-DC конвертор се е спукал, и сега ръси смущения...Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнениеАко се получава независимо дали гармин уреда е батерия или при зареждане нямам рационално обяснение.
Единият трябва да стане на трансмитер за да влияе на другият, обикновено при повреда се получава такъв страничен ефект.
Не, че гармин не се поврежда но да предизвика нещо подобно граничи с утопия...
А заглавието на темата е трепач. 3.14 пъти го препрочитах, и докато не се зачетох в темата не разбрах какво трябва да означава. Поне да беше: "Гармина трепе 1 ДинЯ".
- 1 like
Коментар
-
Значи проблема трябва да е в зарядното (оригиналното на Гармин), довечера ще си поиграя да видя дали е от него - мерси!Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнениеАко се получава независимо дали гармин уреда е батерия или при зареждане нямам рационално обяснение.
Не, че гармин не се поврежда но да предизвика нещо подобно граничи с утопия.
Вероятно е комбинация от фактори при това съвсем индивидуални.
Твърде възножно въпросната DIN навигация да има проблем я с GPS антената и кабела и, я със самата себе си.
И много малък външен фактор да я приключва.
Интересно е да се види с друг външен ГПС дали ще стане същото.
Няма значение дали е 200, 300, нави, зумо или изобщо Гармин.
Но не смърф устройства (тамагочита).Honda XL600LM, 1987
Коментар
-
Абе пробвах, ама нещо не стана много ясно - върза се бързо, предполагам си помни докъде е стигнал в неделя, 6 от 12 видими спътника - сигнала не е много добър пред блока и под дърво. Включих Гармина на батерия - няма реакция, пуснах само адаптера - пак си държи спътниците, закачих и Гармина да се зарежда - нищо: 6 от 12 си стоят. В неделя, в движение, веднага изчезваха или се връщаха спътниците в зависимост от това дали съм включил Гармина. Тъкмо взех да се чудя какво става и забелязах, че спътниците са 6 от 12 ама на екрана показва как хвърча със 120 през 2 квартала от нас - явно пак се откачи от сигнала и наистина след малко и спътниците станаха 0. Та влияе се, но за по-сигурно трябва да го тествам в движение за да разбера точно дали е от адаптера.Honda XL600LM, 1987
Коментар
-
Възможно ли е описаната галимация да има връзка с манипулациЙте и изкривяванията на GPS-сигналите, предизвиквани в последните години от разни военни техники? Нали Урсула "фон дер ЛайНен" ® кацнà в Пловдив па то било, па не било заради това, накрая не стана ясно. Отделно разните прибалтийски и скандинавски оплаквания в същата насока.
дИмек, различните устройства да са различно податливи на въпросните изкривявания, па и да си влияят едно на друго?
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
...и впрочем, 12 спътника към днешна дата е доста скромно постижение. Китаеца в колата ми средностатистически хваша 20+, стигал е и до 30+ спътника. Антената му е вътре в таблото. Ако я изкарам на тавана ще хване даже повече.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Значи твоя китаец хваща спътници от повече от една спътникова навигационна система : GPS, Galileo, Glonass, което е нормално за съвременните уреди. Иначе знаеш: навигационните системи работят с около 24 спътника всяка (не всички са "видими"), плюс 5-6 резервни.
@ Edo
Пробва ли да включиш някакво друго зарядно в запалката? Дали някакъв бесен китаец ще предизвика същия ефект на загуба на обсервация на спътниците?
Гагич, устройствата са само приемници- какъвто сигнал получат, това докладват. Зависи коя навигационна система са нарочили днес да дава грешни данни или в каква среда работят- в морето и на полето е едно, в града между високите сгради е друго.
Съвсем ясно стана за "проблема " на г-жа Урсула: мисирки, сър.
There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
No wahalla.
Коментар
-
От много години кажи-речи всичко е така. Сега, вярно е че колко архаично е въпросното Nuvi, не знам. Китаеца поддържа BaiDu със сигурност, за Galileo и GLONASS не знам. МОже и всичките да ги поддържа - де да го знам.Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнениеЗначи твоя китаец хваща спътници от повече от една спътникова навигационна система
24 е минимума, обикновено са повече -GPS в момвнта уж били 31.Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнениенавигационните системи работят с около 24 спътника всяка
Но BAIDU е изключение - в момента работещи са 44, но тя е малко по-различна - има спътници и на геостационарна орбита и т.н.
Някога, когато си купих първия GPS, борбата беше първо да хване поне 4, и после ако ги докара до 8-10 беше постижение. После пуснаха по-нови спътници с доста по-силен сигнал, и нещата, дето до тогава се случваха с външна антена на хубаво място, взеха да се случват почти навсякъде.
А по темата - от личен опит захранванията на Garmin са...нефелни. Едно че сами шумят, второ че им влияе де що има наоколо. Например захранването на моя Garmin станция Vertex Standard го гасеше, аналогичен китаец на 10 пъти по-висока мощност - не го гасеше.
Както казва Ицо, напълно е възможно и да не е в перфектното си състояние, дори на батерии. Вътре има поне няколко захранвания, цето цъкат след батерията.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Garmin Nuvi 300 е точно на 20 години. Едва ли приема сигнал от друга навигационна система освен GPS - по това време май нямаше други или поне не си "говореха".
Според мен, най- вероятните заподозрени са захранването (старо китайско) на GARMIN в комбинация с новите мистерии на другия китаец.
Кой знае, какви честоти шумолят и подскачат при едновременното им включване. Другите им хубавини, отделно.
No wahalla.
Коментар
-
ОК, ама....Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнениеGarmin Nuvi 300 е точно на 20 години.
Като се включи Garmin-а и китайския (предполагаемо) 1-DIN си губи 12-те спътника. Въпросния китайски 1-DIN би-трабвало да поддържа нещо повече от GPS, даже да е на 10 години. И в тоя случай 12 спътника все пак са си скромно постижение.Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение...и веднага 1-Дина загуби сигнала на 12те спътници
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Китайците имат няколко хилядолетия история в изтезанията и необяснимите мистерии
За това, предлагам: само по един китаец, че като се съберат двама и спътниците се разбягват!
"И в тоя случай 12 спътника все пак са си скромно постижение."
Както казват в Германия: Берекет версин
No wahalla.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар