Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не мога да си открията кутията на навигацията?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не мога да си открията кутията на навигацията?

Здравейте! Може да ви звучи много тъпо, но взехме втора ръка Санта Фе, което беше внесено от Кореа. На мястото на аудио уредбата има сложен Panasonic CQ-VD6503W. Та това нещо има вградена навигация, но не можем да разберем каква е. В книжката на Панасоника която ми дадоха при покупката на колата за навигацията пише - See system upgrade instructions. Явно в момента на покупката не е било серийно това да има навигация сложена и са я пуснали по-късно или пък е слажена някаква външна-или и аз въобще незнам какво е. Като натиснем копчето NAVI на панела и излиза карта и всичко е на корейски. Не мога да разбера какъв е софтуера, нито къде е СД картата и въобще нищо. Ходих до Хюндай да я видят -нищо не откриха. Заедно с колата ми дадоха също една книжка на корейски, която явно е инструкция за навигацията. GINI пише отгоре и има даден един сайт www.mnsoft.co.kr от който пак нищо не можах да разбера.
    Може да ви звучи много нелогично питането ми, но ще се радвам ако някой може да даде някаква идея какво да направя.

До: Не мога да си открията кутията на навигацията?

Намери някой кореец да ти прочете книжката или да смени езика на навигацията.... Ако има бутон за рестартиране, пробвай и това, току виж минала по подразбиране на английски
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Като за начало напиши откъде си, след което може би ще е добре да отидеш в някой добър I.C.E. център(фирми за музика, мултимедия и т.н. по колите) да видят дали могат да ти оправят навигацията.
      Per aspera ad astra.

Коментар

Вградена навигация няма , трябва да е в отделна кутия. Ето тук например ползват на Garmin:
        http://www.malsingmaps.com/oldforum/...ewtopic&t=7837

Ръководство на руски:
        http://panasonic.ru/upload/iblock/6ec/CQ-VD6503W5.pdf

А GINI правят аудио системи:
        http://www.gini.com/index.php?id=reviews

Последно редактирано от milstan; 26-08-09, 22:51.

Коментар

Съмнявам се,че ще успеете да подкарате навигацията.А дори и да успеете с повечко нерви и средства,след време ще трябва да се ъпдейтва картата /ако въобще има карта на БГ/.Това също няма да е никак лесно.

Съвет:Ако наистина ти трябва навигация,купи си преносима.Ще си я ползваш пеша, с мотоциклет, с велосипед и в друг автомобил.Няма да е трудно да си обновяваш картите и т.н.

Препоръка:Вземи си Томтом, няма да съжаляваш.

Коментар

Благодаря ви за мненията! От Пловдив съм, въпреки че в момента колата не е там и известно време ще е с мъжа ми извън страната, но все пак бих приела информация за някоя и друга фирма, която се занимава с това.
            Относно това, че е с вградена навигация и няма отделна кутия - би ли било възможно тогава да се прамени софтуер или да се добави карта като се ползва СД/ДВД устройството и да става с диск, а не с СД карта или USB кабел?
            На панела отпред не се вижда никакво копче за рестарт - незнам дали изобщо трябва да е там или да се опитам да го открия из корйското меню.
            Между другото аз си преведох някои основни думички от корейски на английски и се рових доста из менюто, но така и не можах да сменя езика на навигацията-даже след това дълго ровене почти съм убедена че не може да се смени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X