Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доколко т. нар. автомобилни навигации са компютри?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Доколко т. нар. автомобилни навигации са компютри?

В смисъл пълноценни. Има ли такива, през които може да се влиза в интернет?

До: Доколко т. нар. автомобилни навигации са компютри?

Почти Всички базирани на Уиндоус са си Джобни Копютри и имат вграден броузър, повечето имат и Wi-Fi и ако наблизо има ХотСпот (все Български думички) можеш да Сърфираш, някой ползват за тази цел и мобилните си телефони (например тези с Уиндоус или аз например Нокиа Е71) с тях може и където няма Уаиарлес а само ГСМ покритие

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
      Почти Всички базирани на Уиндоус са си Джобни Копютри и имат вграден броузър, повечето имат и Wi-Fi и ако наблизо има ХотСпот (все Български думички) можеш да Сърфираш, някой ползват за тази цел и мобилните си телефони (например тези с Уиндоус или аз например Нокиа Е71) с тях може и където няма Уаиарлес а само ГСМ покритие
      Алекс, убеден ли си за Wi-Fi, че присъства в повечето? Ако говорим за навигации от типа Garmin Nuvi xxx, Prestigio Geovision xxx, TomTom One и т.н., мисля че повечето са само с Bluetooth, но нямат Wi-Fi.

Още повече доста от тях (повечето може би) са със силно орязан Windows CE.

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
        Алекс, убеден ли си за Wi-Fi, че присъства в повечето? Ако говорим за навигации от типа Garmin Nuvi xxx, Prestigio Geovision xxx, TomTom One и т.н., мисля че повечето са само с Bluetooth, но нямат Wi-Fi.

Още повече доста от тях (повечето може би) са със силно орязан Windows CE.
        Въобще не говоря за Гармин, те каквото и да имат отдолу - добре са го скрили и не стават за нищо друго освен за навигация - това за което писах е, че най-често се използват ПДА-та с качени програми от сорта на Том-Том, Гармин ХТ, и т.н.

Коментар

Не, имах предвид заводски вградените в колата. Нали сега повечето го имат някъде вътре в нея.

Коментар

Nuvi-тата са с Linux отдолу.
            За вградените знам че някои са Windows базирани, но незнам доколко са "орязани" откъм периферия, оттам и като възможности.
            “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
            Walter Rohrl
            GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              Не, имах предвид заводски вградените в колата. Нали сега повечето го имат някъде вътре в нея.
              Това се предлага като допълнителна екстра и все още е много скъпа.
              Май не знам да има нещо серийно засега.

Коментар

Понеже със Стефан заедно обсъждахме темата, ще си позволя да задам въпроса по-конкретно.
                Имам телефон Нокия 71Е. Хваща интернет навсякъде, където има GSM-покритие. Самото стоене в интернет е безплатно, плаща се само трафикът. Въпросът е следният: Има ли начин да ми прожектира интернета направо върху екранчето на GPS-а. Например: влизам в някой сайт. GPS-a си показва картата. Но в момента, в който се публикува нещо ново на сайта, за 1 мин (примерно) светва интернетски екран или просто в някакво ъгълче се изписва текстово съобщение.
                Другият въпрос е свързан с блутута. Може ли да изписва есемесите на екранчето на GPS-а.
                Или като резервен вариант - има ли такова блутут устройство, което да е с екранче и да визуализира интернета от телефона или есемесите?
                Разбирам, че звучи като глезотийка, но имам предвид нещо конкретно, само не ми е ясно доколко е възможно технически.
                www.offnews.bg

Коментар

Да, идеята е друга и полезна. Описаното по-горе е само примерен въпрос, свързан не толкова пряко с реалната нужда. Ако може това, ще може и другото, и тогава ще има реален разговор. Не му е дошло времето.

Коментар

Фабричните навигации са много специфични и някой имат хакове за това-онова други не.
                    Има вече доста китайски мултимедийни устройства специфични за даден модел кола и влиза директно в конзолата както фабричното.
                    Те са с windows май и имат какви ли не функции... Освен това видях и такива модулни - поддържа различни модули, които може да добавиш после че даже и такива за следене на ламбда сонда или обд диагностика...
                    Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X