Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем: Nuvi 215W и Уиндоус Виста

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем: Nuvi 215W и Уиндоус Виста

Здравейте,

имам следния проблем, на който цяла вечер се опитвам да намеря отговор но не мога
    Та мой приятел си купи Нуви 215W, закачил си го към лаптопа, при което му изкарва следното съобщение:

След което, той като пълен лайк натиска Fix it, и уина форматира паметта на Гарминчето

Сега в директорията на Гармин има следните файлове и папки:

Обаче сега устройството нито Mapsource го намира, нито Web updater-a

Дава следните проблеми:

Търсих какви ли не информации по всякакви форуми. Ресетвах GPS-a без никакъв резултат. Нито към Мапсорс мога да го вържа нито към Уеб Ъпдейтъра, за да му сваля допълнитеезици и тн.

Помощ !!
    Car device: Garmin Nuvi 760
    Paragliding device: Garmin 76 CSx
    Mobile device: Nokia E66 + Garmin Mobile XT

До: Проблем: Nuvi 215W и Уиндоус Виста

Добре,

а да питам, има ли някой с модел 215W, за да ми прати някой файлове, тъй като в крайна сметка нямам Backup на устройството.

Много ще съм благодарен, ако някой откликне, защото имам чуството, че ми се губи някой малоумен .bin, който скапва WebUpdater-a.

P.S. Или поне кажете къде във Варна, мога да намеря магазин, в който могат да ми помогнат с уредчето, защото в Техномаркет едва ли ще ми обърнат голямо внимание ...
    Последно редактирано от Kayso; 28-11-08, 22:27.

Коментар

На една SD карта си правиш папка Garmin. Слагаш в нея файла "GarminDevice.xml" и през CardReader си работиш с WebUpdater.

Коментар

На една SD карта си правиш папка Garmin. Слагаш в нея файла "GarminDevice.xml" и през CardReader си работиш с WebUpdater.
        П.П. Ако и в този файл нещо се е скапало asterix85 е в час с този процес и може да знае как файл от друг уред да го излъжем да тегли за 215.

Коментар

Хммм сложно, само с форматирано nuvi не се бях сблъсквал ...По принцип WebUpdater-a (MapSource и т.н.) открива уредчето само ако има създаден файл "GarminDevice.xml", който от снимката виждам че съществува. Може би има някакъв някаква грешка при създаването този файл, знам ли? Иначе той лесно може да се създаде наново, като влезеш в системното меню на батерийката и натиснеш "Start Test" (и изчакаш Теста съответно!). Но положението хич не е розово, защото дори и да го свържеш с WebUpdater, има няколко други файла които не могат да се изтеглят с WebUpdater. Ще ти изпратя лично съобщение с файлове от 265w, които би трябвало да ти свършат работа. Обаче не съм сигурен че това ще помогне, защото вече виждам че Garmin на всичко слагат някакви кодове ...Във файла GarminDevice.xml от 265w, който ще прикрепя, трябва да напишеш ръчно UnitId уреда ти примерно с Notepad. Очаквам коментар за това как са се развили нещата

Поздрави,

П.П.:Тъй като форума стана доста "отворен", пиши ми на лично за да ти се разберем как да ти пратя файловете..
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от asterix85; 29-11-08, 09:10.

Коментар

Според мен липсата на файла "fs_image.ver" е фатална.
            По нея сигурно се ориентират за хардуерната ревизия на устройството.
            моя например съдържа:
            Код:
            006-D0564-10 последвано от 0x00 и 0x64
            Животът се мери не с броя вдишвания, а с моментите които спират дъха
            GARMIN nuviCam LMT, GARMIN nuvi 200

Коментар

Говорих със сервиза на Геотрейд. Казаха, че нямало никакъв проблем, да им пратя апаратчето и ще качат на ново всичко необходимо, че даже и картите !
              Утре ще го пратя, да видим какво ще стане Лошото е, че съм от Варна, а сервиза е в София, а веднъж вече имах премеждия с подобни пратки но със сервиза на Канон. Дано всичко да е наред.

Иначе по темата - карти и тн. може да се качват на Флашкартата с и без GarminDevice.xml, но Уебъпдейтъра, не разпознава флашкартата като устройство дори и с качен GarminDevice.xml.

Колкото до fs_image.ver, изтрих това файлче от моя Нуви 760 и Уеб ъпдейтъра си работеше без проблем.

И немога и немога да разбера какъв му е зора на това 215W. Качих всички файлове от моя 760 и то тръгна, говори си на български, на арабски на каквото си искаш, има си карти всичко както си му е реда. Но Уеб ъпдейтъра, Мапсорс и ПОИ лоадера, не го познават и това е...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X