Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Звуков проблем при Garmin nuvi 760

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Звуков проблем при Garmin nuvi 760

Здравейте
    Първа тема/пост и за съжаление свързана с проблем.
    Имам Nuvi 760 от лятото(купих го от Germanos), което до днес работи перфектно.
    Днес видях, че има нова версия на Бг картата, изтеглих я от мейла който ми бяха пратили да ме уведомят, заместих с нея старата на SD-то и стартирах устройството.
    След като зареди и тръгна с учувдане установих, че не издава никакъв звук ( звука е пуснат и е усилен на 100 %) нито кликва при ровичкане из менюто, нито мацката говори при задаване на маршрут, абсолютно нищо ?
    Устройството не е пускано две, три седмици но си има достатъчно ток в батерията, пробвах да го закача и към акумулатора на колата но пак същото.
    Не вярвам новата версия на картата да е причинила проблема .
    Може би иска ъпдейт на софтуера му? Не съм на ти точно с тази техника и само гледам така в момента .
    Последно редактирано от VIGGEN; 23-11-08, 17:46.

До: Звуков проблем при Garmin nuvi 760

Пробвай с ресет, после и упдейт Дано всичко се оправи Реално причината в картата не трябва да я търсиш
    Светът на Владо

Коментар

Значи порових с търсачката как става този ресет но освен мнение "направи ресет" не открих как всъщност се прави.

До тук изстрих потребителските данни с натискане на долния десен ъгъл на дисплея при стартиране- никакъв ефект.
      В чужд форум четох че се ресетва със задържане повече от 8 сек бутона(плъзгача) за пускане на устройството ?
      Ъпдейтнах го с WebUpdater-а, пак нищо.

Сега пробвах, включих му слушалки, да не би проблема да не е софтуерна а да е в говорителчето му, пак никакъв звук. Вързах през блутуута GSM-а ми към nuvi-то и пробвах да набера друг телефон, нито ме чуват нито аз чувам през слушалката.
      Последно редактирано от VIGGEN; 23-11-08, 19:22.

Коментар

Я провери данеби да ти е включен FM предавателя

Коментар

Първоначално публикуван от LZ5BF Преглед на мнение
          Я провери данеби да ти е включен FM предавателя

Проверил съм го.
          Проблема не е в FM предавателя и при изключен просто не издава абсолютно никакъв звук нито MP3-ки, нито речника, нито гласовите напътствия нито кликването което се чува като се борави с менюто- нищо !

Коментар

Сега пробвах нещо , като пусна на медиа плейъра, или нещо от речника, изобщо някой звук и като долепя до ухото си говорителчето му, докато върви този звук се чува съвсем леко жужене ?
            Звука е усилен до края .

Коментар

Първоначално публикуван от VIGGEN Преглед на мнение
              Сега пробвах нещо , като пусна на медиа плейъра, или нещо от речника, изобщо някой звук и като долепя до ухото си говорителчето му, докато върви този звук се чува съвсем леко жужене ?
              Звука е усилен до края .
              Носи го на търговеца, да го праща на сервиз. Проблема ти определено не е софтуерен
              Car device: Garmin Nuvi 760
              Paragliding device: Garmin 76 CSx
              Mobile device: Nokia E66 + Garmin Mobile XT

Коментар

И аз имах подобен проблем с нуви 250W. Действително проблемът не е софтуерен, а технически в самия говорител. Занесох го в сервиза на гармин и ми смениха апарата с нов.

Коментар

Благодаря много за отговорите и насоките
                  Явно без сервиз няма да мине.
                  Имам едно ходене до Германия в началото на другия месец и като минат празниците ще я пращам навигацииката в сервиза .
                  Ама и аз съм един карък, да съм я ползвал от юли насам има няма 4-5 пъти и се прецака.

Коментар

Здравей,
                    Аз имах същия проблем с NUVI 750, след записване на новата карта върху старата, избрания език в настройките ( Български ) нямаше никаква отметка ( не беше избран език ), избрах отново Български и всичко си работи . Същия ефект се получава и при update на софтуера от сайта на Garmin.

Коментар

Такаа...след малко протакане, тъй като пътувах зад граница и го ползвах макар и без глас, пратих уреда в Геотрейд. След седмица някъде ми звъннаха, че проблема не може да бъде отстранен и ще ми изпратят ново устройство. Тук идва най-приятната за мен част от цялата история, понеже моя модел не се произвеждал вече получих Nuvi 765.
                      Искам да благодаря на хората от Геотрейд за бързата и безпроблемна подмяна на уредчето ми !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X