Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Троянец в nuvi 350 ?Възможно ли е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Троянец в nuvi 350 ?Възможно ли е?

Днес като включих жпс-а в компютъра и антивирусната ми каза, че има троянец и не иска да отвори файловете , които са вътре изобщо.Възможно ли е това и как да го изчистя от вируса?
    Ще бъда благодарна за всяка информация

До: Троянец в nuvi 350 ?Възможно ли е?

Поради естеството на някои приложения, често антивирусния софтуер ги бърка с троянци. Не смятам, че имаш троянски кон в GPS-а, най-малкото защото няма О.С. (операционна система). Ако не ти е проблем публикувай кой фаил засича антивирусната, и какъв троянец засича.

Коментар

autorun.exe is the TR/Drop.FIREBY>! TROJAN
      Лошото е, че ми отказва достъп и не мога да правя нищо,не знам как да излъжа антивирусната без да я изключвам

Коментар

Разбира се , че е възможно. Все пак това са файлове които са качвани и предполагам не са фабрично качените . Ако си си качвала ти картата, .унл-то или някоя снимка, провери си първо самото pc. Незнам дали сте се сетили повечето но нувита-та заместват отлично дигиталните рамки на пазара . Не, че за това е направено устройството, но пък се справя перфектно ...
        Последно редактирано от sashom; 25-09-08, 12:11.

Коментар

Първоначално публикуван от sashom Преглед на мнение
          Разбира се , че е възможно. Все пак това са файлове които са качвани и предполагам не са фабрично качените . Ако си си качвал ти картата, .унл-то или някоя снимка, провери си първо самото pc. Незнам дали сте се сетили повечето но нувита-та заместват отлично дигиталните рамки на пазара . Не, че за това е направено устройството, но пък се справя перфектно ...
          Колега я не приказвай глупости - извинявай за резкия тон, но не ми се обяснява защо от известно време в BMP, JPG, TIFF, WAV, MP3 файловете НЕ може да има вирус... ще ми е за "n"-ти път просто. За да има троянец в приложението... ахаааа - какво написах - ПРИЛОЖЕНИЕТО - не картата, която можеш да ъплоуднеш, трябва да можеш да го програмираш първо, а после и да го инсталираш на Nuvi-то. Това май не е като да качваш карти. Въобще за да префлашнеш Nuvi-то ти трябва повече от основни познания.

Да оставим flame-а на страна - какво по-дяволите ще прави троянски кон в GPS? Ще събщава на някой къде си? Как ще го изпълни това?

Стига сте плашили base user-ите с глупости и вземете да излезете от матрицата, а?!

Преди да се повдигне въпроса - не не работя за Геотрейд, не не продавам GPS-и...

Коментар

И аз мисля, че не трудно да се зарази nuvi-то с вирус.
            Срещал съм много SD-карти заразени след употреба в заразени компютри.
            Да не говорим, че чисто новата SD-карта, която си купих от Техномаркет преди година си имаше вирус вграден още при продажбата .
            Факта, че nuvi-то се явява като обикновен Mass Storage Device, позволява да бъде заразено.
            Прегледай си autorun.inf файла - там се закачат гадинките.
            Не трябва да има нищо повече от това:
            Код:
            [autorun] 
            icon=Garmin\nuvi_drive.ico
            action=Garmin nüvi 200
            label=Garmin nüvi 200
            Ако има нещо повече - изтрии го, също и файловете, които се цитират в изтритите редове.
            Поздрави!
            Животът се мери не с броя вдишвания, а с моментите които спират дъха
            GARMIN nuviCam LMT, GARMIN nuvi 200

Коментар

Освен да запишеш вирус/троянец на съответния MASS STORAGE DEVICE, трябва и нещо да изпълни зловредния код. Освен това същия код трябва да бъде наистина зловреден - т.е. да предоставя някакви права или привилегии на атакуващия... КАК ТОЧНО ЩЕ СТАНЕ ТОВА? Нали единствените с които контактуваш са сървърите на GPS провайдера? Т.е. - за да разбере нещо от теб, атакуващия трябва да те изрови от базата данни и да изиска информация директно от теб, и всичко това през системите за сигурност на GPS доставчика... нещо бая сериозно трябва да направи този човек само за да ти следи марширута... мисля, че по-просто ще е да пита къде си бил...

Коментар

Първоначално публикуван от engiee Преглед на мнение
                autorun.exe is the TR/Drop.FIREBY>! TROJAN
                Лошото е, че ми отказва достъп и не мога да правя нищо,не знам как да излъжа антивирусната без да я изключвам
                Това е Windows базиран троянски кон.

От тук...

A Trojan horse program is a malware that is not capable of automatically spreading to other systems. Trojans are usually downloaded from the Internet and installed by unsuspecting users.

Trojans typically carry payloads or other malicious actions that can range from the mildly annoying to the irreparably destructive. They may also modify system settings to automatically start. Restoring affected systems may require procedures other than scanning with an antivirus program.
                Не може да засегне нувито, а фаила autorun.exe не е много ясно какво точно ще търси в nuvi-то. Просто го премести някъде без да го стартираш и пробвай да си пуснеш картите без него.

Keep me posted please!
                Последно редактирано от господин никой; 25-09-08, 11:34.

Коментар

И сега, 'резкия' тон оправдан ли беше (или ще ми се накараш пак )

Коментар

Колега - за ... нещо имам чувството, че не мога да го кажа вярно, за това ще го кажа направо:

НЕ В НУВИТО НЯМА ТРОЯНЕЦ... и не би могло да има - можеш да си запишеш цяла аптека вируси и троянци на mass storage device-а, но не можеш да ги накараш да заразят фирмуеъра на GPS-а. Троянеца е за Windows 98/2000/XP - т.е. няма как да зарази нувито - ей това говоря от... прекалено много време...

Иначе - още веднъж извинявай - няма значение кой прав, кой крив - нямам право да обиждам...
                    Последно редактирано от господин никой; 25-09-08, 12:02. Причина: typo...

Коментар

Това е въпроса, никой никъде не е споменавал за ефект към нувито. Въпроса на колегата е възможно ли е да има троянец в нувито - да възможно е и явно има. Не, че не си прав, просто се хвана за това , че споменатия 'зловреден код' работи върху нувито. Без лоши чувства, в крайна сметка важното е да помогнем на колегата ... ( жалко , че няма иконка с бира да те черпя една ...

Коментар

ако не се лъжа файла autorun.ini не играе никаква роля. Той просто отразява началните стъпки на стартиране. Та в този смисъл простата комбинацията от "shift" + "del" ще ти реши проблема . След няколко включвания би трябвало пак да се появи същият файл...

Коментар

Навярно си включвал гпс-а на някой заразен windows който копира автоматично троянеца на removable device - ако не си значи твоя windows е троянизиран.В първия случай просто триеш във втория проверяваш за вируси целия компютър.
                          When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Благодаря на всички ще почерпя

Коментар

Първоначално публикуван от asterix85 Преглед на мнение
                              ако не се лъжа файла autorun.ini не играе никаква роля. Той просто отразява началните стъпки на стартиране. Та в този смисъл простата комбинацията от "shift" + "del" ще ти реши проблема . След няколко включвания би трябвало пак да се появи същият файл...
                              Така е - autorun.inf не се използва изобщо от устройството.
                              Единствената му функция е да даде в компютъра име и икона на устройството. Може и да се изтрие, без друг ефект, освен че в компютъра nuvi-то ще се води просто "Removable drive" със стандартната икона за диск.
                              Даже май след изтриване изобщо няма да се появи...
                              Животът се мери не с броя вдишвания, а с моментите които спират дъха
                              GARMIN nuviCam LMT, GARMIN nuvi 200

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X