Обява

Свий
Няма добавени обяви.

нуви 200 - индикация за зареждане на карти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• нуви 200 - индикация за зареждане на карти

Колеги, моля за съвет.

При стартиране на устройството отдолу излиза надпис - "loading maps'', и започва зареждането на карти.

То се индицира ( а всъщносто не знам дали е то? ) със прогресивно запълващ се зелен бар.

Направи ми впечатление, че преди известно време този бар го нямаше - само надписа, и устройството си тръгваше нормално.

След една нова компилация, която направих на СД-картата, зеленото барче взе да се появява два пъти - вероятно за зареждането на картите от паметта и на картите от СД-картата.

Освен това всички карти се активираха - всички до една - ясно е каква каша става.

Компилацията я повторих - без да правя нищо по-различно от първия път.

Второто появяване на зеленото барче изчезна - появи се само при първоначален старт, повече не се е явило.

Устройството си помни активираните карти и проблем няма.

За мен остана въпроса , от какво се се получило това.

И по-важния въпрос - как мога да избегна въобще появата на това зелено барче?

Не ме притеснява особено, но определено се бави стартирането на устройството с този индикатор.

PS След изтриването на файла GarminDevice.xml промяна в държането на устройството няма....

Предварително благодаря на отговорилите

До: нуви 200 - индикация за зареждане на карти

Възможно е да е имало дефект в някоя от картите в компилацията и затова той да си зарежда, да стига донякъде и там да спира, без обяснения. Следващия път го прави пак, просто защото не го е приключил предишния път.
    Мое си предположение, може и да съм далече от истината.

Коментар

след повторното компилиране зеленото барче се показа само един път - при първо пускане - и оттам насетне всичко е ОК ( появява се само един път - преди беше два пъти)

Ефекта се наблюдава явно при зареждане на картите, които са в паметта на устройството, а там не съм променял нищо - от доста време.

Лошото е, че не мога да свържа първоначалната поява с нещо, което съм правил...

Давайте още предположения

Коментар

дам и аз съм забелязъл същото. Мисля че това се получава когато се включва нова картата, инсталирана е нова версия на софтуеъра или е рестартирано уредчето във фабричните си настройки. Аз си го обясявам, че при слагане на нова карта първоначално се минава през някакъв вид проверка на картата-"зеленото барче"(дали има някакви грешки в нея или нещо такова). Съответно при повторно включване на уреда тази информация за проверката е записана вече и не е нужна никаква проверка. Обаче при примерно преинсталиране на софтуеъра тази информация се изтрива и пак трябва да се мине през тази проверка. Така си мисля ... М/удругото този .xml файл никаква роля не играе. Той просто записва стъпките по които минава софтуера...Така си мисля...

Коментар

Добре, това е логично и се връзва с всичко от по-горе. Съгласен съм с всяка запетайка, написана от тебе...

Ама не дава отговор на въпроса, пущината...

Експерти, вие сте на ход...

Моля...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X