Добър вечер, съфорумници! Днеска се реших вече да се регистрирам във форума Ви, защото не успях да намеря точната информация за моя проблем. Значи купих си Garmin Nuvi 760 без българска карта. Първоначално сложих безплатната БГ Роут, после заплатих за ОФРМ и картата на Петър (надявам се, че не съм нарушил правилата и не искам ни най-малко да правя на някого реклама). Но проблема при всичките карти е един и същ- гласовата ми навигация е нещо развалена. Това ще рече, че издава команди като например "Завийте вляво" и после веднага примерно казва "Завийте надясно". Да де ама завивам наляво на завоя, който е чак след 100-150 метра. Други щуротии прави например като това "Завийте след 800 метра наляво", но като наближа на 100-150 метра до завоя и ми казва "Завийте наляво", а аз още не съм стигнал завоя.
Пресен случай от днеска: Искам да изляза от Русе по пътя за София, но се намирам в близост до бул. "3 март" и от там се качвам на пътя. Избрал съм да ме навигира по най-краткия път, но то ме праща чак на околовръстното и да се кача на моста, който е в Дружбите. На всичкото отгоре след като не го послушах и си минах по бул. "3 Март" край Метро ми каза да направя ОБРАТЕН ЗАВОЙ
. След дългото ми наблюдение го забелязвам, че иска все да ме изкарва по първокласните пътища, макар, че му е зададено да ме закара през най-краткия маршрут.
Някакви идеи как да оправя Нувито? Ще му е нужна ли преинсталация или нещо от този род. Явно проблема не е в картите, които ползвам, а в самия GPS. Надявам се на бърз и полезен отговор (макар, че е късничко
).
Лека вечер.
Пресен случай от днеска: Искам да изляза от Русе по пътя за София, но се намирам в близост до бул. "3 март" и от там се качвам на пътя. Избрал съм да ме навигира по най-краткия път, но то ме праща чак на околовръстното и да се кача на моста, който е в Дружбите. На всичкото отгоре след като не го послушах и си минах по бул. "3 Март" край Метро ми каза да направя ОБРАТЕН ЗАВОЙ

Някакви идеи как да оправя Нувито? Ще му е нужна ли преинсталация или нещо от този род. Явно проблема не е в картите, които ползвам, а в самия GPS. Надявам се на бърз и полезен отговор (макар, че е късничко

Лека вечер.
Коментар