Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Garmin StreetPilor C550 ETA

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Garmin StreetPilor C550 ETA

здравейте, имам С550, прави ми впечатление че когато задам маршут очакваното време на пристигане ми го калкулира на база константи скорости.... струва ми се адски тъпо при положение че устройството знае точното разтояние което трябва да измисне, както и скоростта с която се движа. Има ли начин да го ъпдейтна, да го накарам да смята спрямо моята скорост а не спрямо идеите на някой зъл гении да заложи константи в софтуера
    съжелявам ако повтарям темата цял ден се ровя но нищо подобно не намерих.
    блгодаря предварително

До: Garmin StreetPilor C550 ETA

Като казваш "константни" скорости, имаш предвид ограниченията ли (50, 90, 130км/ч)? Изчисляването става винаги по тях, защото, по презумция ще се съобразяваш с тях. На базата на текущата ти скорост, не може да се направи изчисление в покой на автомобила, което, пак по презумция, е в началото на маршрута. А иначе, по време на движение се извършват преизчисления на базата на текуща скорост и престой на автомобила.
    LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

ами да, май за ограниченията става въпрос не знам на база на кое смята, но ми направи впечатление. сега като прочетох отговора ти се съгласявам и с теб че в началото на маршрута няма да знаеш кога пристигаш, но за корекциите, че ги прави по време на движение е вярно до толкова до колко изоставаш или избързваш от ограниченията а не спрямо твоята скорост. не знам, не съм очарован от този метод на изчисление, трябва да се измисли нещо по-хубаво

Коментар

да за тези скорости май говоря макар да не съм обърнал голямо внимание... и все пак си мисля че не е правилно, понеже, като си в покой, нормално е никога да не пристигнеш нали
        не знам съгласен съм с теб и си мисля че ще е най-добре ако е някъде посредата направено... защото в момента преизчисленията не са кой знае какво, само те следи дали изоставаш или избързваш от ограничението и съответно времето в което трябва да пристигнеш или тече по-бързо или ти се натрупва постояно... по време на движение е правилно ЕТА да се изчислява от реалната скорост, а в покой на база ограниченията

Коментар

Първоначално публикуван от williamsii Преглед на мнение
          .............. до колко изоставаш или избързваш от ограниченията а не спрямо твоята скорост.............
          Изоставането или избързването е, в същност, текущата ти скорост При запознаването ми с работата на Нуви350, ми се струваше грешен часа на пристигане (нереален), но доколкото не ме интересуваше какво показва уреда, не съм му и обръщал внимание. Все пак е важно кога ще пристигна наистина, а не какво показва Нувито. После започнах да гледам и се оказа, че си показва относително вярно. Особено ако е от град до град, а не вътре в града, по адрес (имам предвид задръстванията).
          LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

да и на мен ми направи впечатление че в крайна сметка когато пристигнеш до целта времето е точно, но ме дразни факта с константите... например тази година обикалях родопите, пътят там въобще не ти позволява да се движиш с ограничението на извънградско 80-90км но гпс-а си го смята така и в крайна сметка пристигам доста по-късно от показаното в началото или посредата на пътя... ако ме чака някой и му кажа кога ще пристигна според устройството ще закъснея с час ако трябва да мина разтояние от 50км. за това си мисля че все пак по време на движение трябва да взима пред вид реалната скорост

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X