Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гармин нюви 5000

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гармин нюви 5000

Като гледам темата за Колорадо, си помислих че така можем да обсъдим и други не по-лоши модели.
    Нюви 5000 е най-новото попълнение в сектора за коли - 5.2" екран с Фантастична резолюция (800 x 480 pixels ), когато го сравних с Зумо-то (до сегашният ми еталон за качество на екрана) - ахнах (и смених Зумо-то с 5000).
    Има и видео вход за камера за обратно виждане (безценна вещ в тези огромни Камиони) и куп други екстри, дори в определени условия (голям мащаб, над 8км) показва топо картите!!! (точно както колорадото или Мапсорса).
    Има един "недостатък" - няма батерия, но това се преживява, все пак той е толкова голям , че не е за носене, а за кола.
    Покарах на Родопите с него - е нЕма Такъв Кеф, навигирането сатва детска игра.
    Има и други екстри, но не всичко съм разучил.
    Нещо което ме дразни е, че не можеш да изключих досадното пиукане при натискане на дисплея без да изключиш звуйка на цяло (махаш и гласовите напътствия), но тъй като е много нов - очаквам бъро да отстранят повечето проблеми - помня когато си купих първото Зумо преди година и половина (приблизително) то беше МНОГО по-зле, така че тук определено има НАдежда.
    П.С.
    Вътрешната памет вече е 4ГБ - доста по добре за нарастващият брой карти

Physical & Performance:

Unit dimensions, WxHxD: 5.65"W x 3.71"H x .8"D (14.35 x 9.42 x 2.03 cm) Display size, WxH: 4.5"W x 2.7"H (11.4 x 6.9 cm); 5.2" diag (13.2 cm) Display resolution, WxH: 800 x 480 pixels Display type: WVGA color TFT with auto dimming backlight Weight: 9.29 ounces (263.3 g) Battery: no Battery life: external power only Waterproof: no High-sensitivity receiver: yes RoHS version available: yes Maps & Memory:

Basemap: yes Preloaded maps: yes Ability to add maps: yes Built-in memory: internal solid state Accepts data cards: SD™ card (not included) Waypoints/favorites/locations: 3000 Routes: 10 Features:

Voice prompts (e.g. "Turn right in 500 ft."): yes (internal dual speakers) Speaks street names (e.g. "Turn right ON ELM STREET in 500 ft.") : yes Speech recognition (navigate with voice commands): no 3D map view: yes Auto sort multiple destinations (provides most direct route): yes Auto re-route (fast off-route and detour recalculation): yes Choice of route setup (faster time, shorter distance, off road): yes Route avoidance (avoid highways, tolls etc.): yes Custom POIs (ability to add additional points of interest): yes Hands-free calling with Bluetooth® wireless technology: no FM traffic compatible: yes XM® Navtraffic (includes basic weather) & Radio for U.S. compatible: no MSN® Direct for U.S. compatible: yes Where Am I? feature (find closest hospitals, police & gas stations, nearest address & intersection): yes Car locator feature (marks position when removed from windshield mount): no MP3 player: yes Audio book player: yes Picture viewer: yes Configurable vehicle icons (select car-shaped icons for map navigation): yes World travel clock, currency & measurement converter, calculator: no Touchscreen: yes Qwerty or ABC keyboard (choose keyboard layout): yes Remote control: no FM transmitter: yes Headphone jack/audio line-out: yes Dead reckoning: no Garmin Lock™ (anti-theft feature): yes Motorcycle-friendly: no Additional: This USB mass storage device is compatible with Windows® 2000 or later and Mac® OS X 10.4 or later.

До: Гармин нюви 5000

Добре изглежда по описанието. Вероятно големият дисплей ще компенсира нещата, които липсват ( в сравнение със Зумо 550). Мен лично ме интересува дали може да пише траковете (както е при Зумо). Не знам какво е "Audio book player", та бих те помолил Колега след като го разучиш да дадеш инфо и по тези въпроси.
    Предварително благодаря.
    Поздрави
    Тодор Томов
    =============================
    Не е страшно да се родиш тъп,страшно е да си умреш тъп!!
    Toyota LJ70, 1KZ,+++, pics TУK

Коментар

Всички който имат МП3 възпроизвеждане май могат да четът и тези аудио книги, но никога не съм ги пробвал
      Траковете са супер - пише показва, никакъв проблем.

Коментар

Гармин обновяват Фърмуеара, днес нова версия 3.70 тук : https://buy.garmin.com/shop/store/do...=134&pID=11547

Коментар

Колега, това чудо наистина ли пише тракове? Ако е така съм клъвнал веднага. В момента съм без гпс и търся нов. Трябва ми голям дисплей и да записва трак.

Коментар

Първоначално публикуван от Peter TurboD Преглед на мнение
            Колега, това чудо наистина ли пише тракове? Ако е така съм клъвнал веднага. В момента съм без гпс и търся нов. Трябва ми голям дисплей и да записва трак.

Аз такива без тракове не взимам

Коментар

разгледах го и това уредче (с връзки на най-високо равнище!!!)...Не е лошо,ама се замислям дали си заслужава толкова пари!!!Това,което ми направи впечатление,е че няма старите опции където можеш да му кажеш какво караш камион,кола,пешеходец,такси и т.н.Доколкото едно пиленце ми каза,е че май гармин изобщо са сметнали да ги премахнат като опции,защото много хора са започнали да се оплакват от тях...Новото и новаторско,което забелязах на пръв поглед,е че има две много интересни забрани,които могат да му се въведат преди да направи пътче до дадена избрана точка-предварително ръчно да маркираш даден път или частта от него,през която не искаш минеш или да очертаеш цял район,през който не искаш да минеш.Примерно аз го пробвах като му очертах за забрана цяла Сърбия и то ми направи път през Румъния...или не исках да мина по E80 и то ми направи път през Видин...

П.П.Другата седмица пак имам работа до Геотрейд и ще събера още впечатления..."за благото на народа!"

Коментар

За колко пари става дума, че то и Зумо не беше хич евтино?

Поздрави
                Тодор Томов
                =============================
                Не е страшно да се родиш тъп,страшно е да си умреш тъп!!
                Toyota LJ70, 1KZ,+++, pics TУK

Коментар

И аз се сдобих с Nuvi 5000. Доволен съм, само джоба ми не е-1179лв. с картите. Забелязах, че като пише трак и се отделя от пътя, следата продължава малко напред и след това се сеща, че съм се отклонил(същото се случва и ако спра-продължава напред), но отклонението е под 10метра/така ми изглежда в Map source/. Недостатък е, че пише само един трак. Ако искаш друг, трие стария/може и аз да греша/. Като цяло много добра машинка.

Коментар

Колега,споделяй повече за 5000.Благодаря предварително ,че инфото от първа ръка е най точно.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                      Колега,споделяй повече за 5000.Благодаря предварително ,че инфото от първа ръка е най точно.
                      Пиши какво те интересува. Може да се каже и много и малко. Това, което създава затруднение е липсата на батерия, друго - като имам два успоредни пътя на малко разстояние един от друг ме премята между двата и ако пиша трак става назъбен(изглежда има активен "Lock on road" и това го обърква). Иначе дисплея е много удобен, детайлноста е много добра, + и - бутоните за zoom са малко дребнички за размера на екрана, липсва индикация за мащаб, ако картата се ползва без да те води. Прави ми впечатление, че калкулираната точност която изписва в повечето случаи е 2-4метра, докато на предишния ми Nuvi 300 рядко виждах 3м, най-често беше 4-5метра. Това се сещам. Ако имаш конкретен въпрос, питай.

Коментар

5000 почва да става Популярно, вчера и днес двама познати си взеха и все го хвалят

Коментар

...Ако имаш конкретен въпрос, питай.
                          Нека аз,нека аз ...Може ли да споделиш впечатления от записа на трак? В смисъл може ли да те върне обратно по записаният трак, може ли да си запишеш няколко трака отделно и т.н.

Коментар

По принцип пише само един "Track log", но забелязах, че ги дели по дни(като го свалиш и гледаш в Mapsource). В GPS-а обаче не е разделен по дни или поне аз не съм открил. За връшане по записания трак няма проблеми, следиш го на екрана и караш по него. Не съм пробвал навигация при връщане(в смисъл да ме води с команди). Можеш да качиш до 10 маршрута "Routes" или да ги създадеш в самия GPS и запаметиш. Може да се въвеждат много междинни точки, което дава по добри възможности спрямо по-старите Nuvi. Напоследък нямам много време и затова не съм си играл достатъчно с това чудо, но към края на месеца се надявам да мога да изуча всичките му възможности. Забелязах,че когато карам по планински път с много обратни завои, трака става неизползваем-прескача от един завой на друг, връща се и прави страшна плетеница(така е и на други които не позволяват изключване на "Lock on road"). Като изключа всички карти записаната следа е абсолютно вярна-отговаря на профила на пътя(доколкото позволява точноста на GPS-а), но нали и карта трябва. Тия от Garmin що не вземат да добавят един ред в менюто

Коментар

Първоначално публикуван от Peter TurboD Преглед на мнение
                              Забелязах,че когато карам по планински път с много обратни завои, трака става неизползваем-прескача от един завой на друг, връща се и прави страшна плетеница(така е и на други които не позволяват изключване на "Lock on road"). Като изключа всички карти записаната следа е абсолютно вярна-отговаря на профила на пътя(доколкото позволява точноста на GPS-а), но нали и карта трябва. Тия от Garmin що не вземат да добавят един ред в менюто
                              Здравей колега!
                              Има един индиректен начин да изключиш функцията "Lock on road".За цета трябва да настроиш "навигация>изън пътя",но тогава се губи рутирането по пътя.
                              Така е при всички NUVI модели.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X