Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nuvi 760, Nuvi 660 или 60CSX

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nuvi 760, Nuvi 660 или 60CSX

Здравейте,
    Искам да си купя GPS и съм се спрял на следните три модела Garmin nuvi 760, nuvi 660 и 60CSX. Ще го ползвам предимно за автомобилна навигация плюс туризъм. Съответно искам да си купя и навигационна карта на България - спрял съм се на картата на Събин.
    Може ли да ми препоръчате от къде и кой модел GPS да си взема заедно с картата.
    Предварително благодаря!

До: Nuvi 760, Nuvi 660 или 60CSX

Първоначално публикуван от gosho_ivanov79 Преглед на мнение
    Здравейте,
    Искам да си купя GPS и съм се спрял на следните три модела Garmin nuvi 760, nuvi 660 и 60CSX. Ще го ползвам предимно за автомобилна навигация плюс туризъм. Съответно искам да си купя и навигационна карта на България - спрял съм се на картата на Събин.
    Може ли да ми препоръчате от къде и кой модел GPS да си взема заедно с картата.
    Предварително благодаря!
    Ако е за кола - тогава най-добре - 760 или 660. Разликата е в това, че 760 е по-нов и има няколко допълнителни свястни неща, едно от които е да записва тракове... Ако 660 е с доста по-ниска цена спрямо 760 - тогава 660 защото добавките на 760 не са толкова много... Ако разликата е 100-150 лева - тогава 760. Смятай в цената на апаратите дали е включена карта и каква карта е включена!!!!
    Ако е за туризъм в планината и мокрене - 60CSx.
    Определено 60-цата не е добър вариант за лека кола в сравнение със 760 и 660...
    Успех!!
    Аз реших проблема като имам за колата 660 (тогава все още нямаше 760), а за баирите - 60-та...
    Таралежчето е "птица" упорита, не го ли ритнеш - не излита !

Кто-то из Великих и Мудрых сказал, что когда меняют пастуха, только стадо считает, что меняется хозяин.

Коментар

Ако ще го ползваш за пешеходен туризъм е много желателно да може да пише тракове, ако объркаш пътя това е най-лесния начин да се върнеш назад, т.е. 660 отпада.

760 ще е много по-добър автомобилен навигатор, но има два много съществени недостатъка за туризъм - не е водо и удъро устойчив, също така и батерията му е с много ограничен живот и невъзможна за смяна.

60ката е добра за туризъм, но за навигация в кола има един много съществен недостатък - не може да те навигира гласово.

Според мен вече и двата не са удачен вариант за покупка.

Ако търсиш навигация, която да ти върши повече работа в колата, но не би се притеснявал да тръгнеш с нея и пеша, то изборът е Zumo. Обаче пак го има проблема с батерията - около 4 часа живот. Крайно недостатъчно за преходи без кола.

В случай, че търсиш нещо за туризъм то погледни модела Colorado. Има много плюсове спрямо 60ката, а цената й в момнета е с топографския вариант на картата на Събин, така че разликата спрямо 60ката е под 100 лева. И той обаче не говори, когато те навигира.

Тъжно, но Гармин така и не правят устройство, което да става и за в кола и за туризъм .
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Няма и няма да има GPS който да става добре и за кола и за ходене... Просто изискванията са си противоречащи... За кола единственото което става е задължително да е с голям екран и то задължително сензорен... и със софтуер предвиден за автомобил който да вади големи бутони които могат лесно да се натискат с пръст...

За гората пък изискванията са съвсем други...

Аз съм се спрял за 760 + Colorado... Всеки за там за където е правен...
        VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
          Няма и няма да има GPS който да става добре и за кола и за ходене... Просто изискванията са си противоречащи...
          Сензорният дисплей е много удобно нещо, но бих го прежалил без да ми мигне окото. GPS-а в движение гледам да не го пипам много. За мен идеалният вариант за всичко би бил Колорадо или 60ка с високоговорителче. Зумо с АА батерии също не бих отказал. И двете не са трудни за изработка, единствено маркетинга ги спира... Защото да продават по едно устройство, като могат по две .
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Не става... Без сензорен дисплей не е удобно за в кола и не може да конкурира вградените системи... което значи Гармин да наливат пари в губеща кауза... Отделно иде въпросът за размера на дисплея... 760-ката е санитарният минимум по въпроса... модела 5000 е по-правилния...
            VPetrov.photography

Коментар

Да, ама вградената навигация не мога да си я взема в планината . Всичко е въпрос на компромиси. Когато шофирам по асвалт избягвам да пипам GPS-а, а има сензорен дисплей, също така почти не гледам и екрана. Основно я слушам какво ми приказва . Няма и нужда да си променят и цялата гама. По-горе дадох и примери. Какво би им попречило да сложат говорител на Колорадо или 60ка? 20 - 30 лева оскъпяване при цена от този порядък не е съществено. Или нека е със сензорен дисплей - ето го Зумото. Само дето с тая батерия не можеш да изкараш дълго автономно... но, ако беше с АА?

Коментар

Ако Зумото беше с 2хAA щеше да кара до половин час с един комплект батерии... Да не говорим че слушането в колата отново не е проста работа особено ако е с хубава уредба... трябва си и интерфейс към уредбата и т.н. На Колорадото хич не е проста работа добавянето на говорителче... ама хич... така че да продължи да отговаря на стандартите за потапяне до един метър и това говорителче същевременно да се чува в кола... защото дори и това на 760-ката не е достатъчно силно в тази връзка...

Няма и не може да има универсални GPS-и ... поне засега и с днешните технологии...
                VPetrov.photography

Коментар

И забравих да кажа че това със слушането само е подходящо но в малко случаи... GPS-а постоянно се гледа... все пак идеята е да знаем къде сме а не къде е решил той да ни заведе...
                  VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                    Няма и няма да има GPS който да става добре и за кола и за ходене... Просто изискванията са си противоречащи... За кола единственото което става е задължително да е с голям екран и то задължително сензорен... и със софтуер предвиден за автомобил който да вади големи бутони които могат лесно да се натискат с пръст...

За гората пък изискванията са съвсем други...

Аз съм се спрял за 760 + Colorado... Всеки за там за където е правен...
                    Абсолютно съм съгласен, до сега бях само с 760, която за автомобил се представя чудесно,но след като ми се наложи да го ползвам в пешаходен режим, установих че просто не става, самият корпус не е направен да се носи удобно в ръка. Проблема се реши с едно Колорадо, което пък на свой ред върши чудесна работа в пешаходен режим и по мое мнение е сериозен компромис за автомобилна навигация.
                    TLC 90 1KZ-TE 2000г.
                    "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Той човека изчезна, но и аз да се включа "от другата страна".

1. Новото Колорадо (60-тката е стара вече, резолюцията на екрана е достатъчна "само за да не се загубиш").

2. PocketPC с Windows Mobile и VGA екран + Bluetooth GPS с т.нар. log функция, т.е. записва си вътре в него без да има нужда да е пуснато PPC-то. Недостатъка на PPC му е единствено че е по-чупливо при "екстремален туризъм", но с един алуминиев калъф проблема се редуцира донякъде. Във всяко останало отношение има само предимства.
                      Ако ще е Garmin и ще го ролзваш и за двете неща, мисля че картата на Събин е най-удачна. Ако ще го ползваш за автомобилна навигация, виж тук: http://bgroutingmap.com/ плюс за туризъм тук: http://www.topomaps.info/ , или на Събин.

П.С.
                      "Сегментирането на пазара" - май така се казваше, е нарочо измислен начин да те накарат да си купиш точно в този случай 2 GPS-а. Има едно негово хАмериканско "отклонение", котето се нарича All-in-one, то е измислено за да си купиш първо "мтогофункционалното", след което да видиш, че не става за нищо, при това до такава степен, че после си купуваш двете, които е трябвало заедно. Аз бих ти препоръчал многофункционално, само ако е много евтино, та да не те е яд после много.
                      А и да си прецениш под "туризъм" какво разбираш, защото.. той варира от туризъм до пейката в парка, до туризъм в Каракорум при мъгла.

Между другото, някой да вкара пътеките в Борисовата градина, че щях да загина от бяла смърт при един дебел сняг преди месец.
                      Последно редактирано от ynopum; 10-02-08, 07:25.

Коментар

Виждал съм доста устройства със същите сертификати за водоустойчивост и спикъри. Дори и той да е прекалено слаб, за да се бори с аудио системата на колата, то решението е просто аудио изход, защитен като този за захранването. Аз така си използвам РРСто. Връзвам го към аудио системата и слушам МР3-ко от него, като в същото време е включена и навигацията. Когато приказва нещо, то е винаги еднакво силно спрямо музиката. Подчертавам, че говоря за навигация по асвалт. През повечето време имам представа къде съм и ме интересува само да бъда предупреден навреме да не изпусна някой разклон.

Естествено, че голям тъчскрийн е по-добре и тези устройства никога няма да са излишни. Дори напротив винаги ще имат по-голям пазарен дял. Обаче когато отивам на дълъг преход в планината и оставям колата на някоя поляна в покрайнините на забутано село, не искам да оставям вътре 760ка, нито да я нося(особено зимата) в раницата си... В този случай предпочитам да стигна до там с приемника, който ще ползвам и в гората, като за резерва предпочитам да нося стария еТрекс.

В крайна сметка сигурно ще се оборудвам с един Нувифоун, като излезнат и ще си реша проблема с автомобилната навигация .

П.П.: Темата за универсалните GPS приемници май трябва да се отдели.

Коментар

Колорадото ги ползвам в колата от известно време и съм много доволен. Екрана е достатъчно голям и се вижда перфектно. Перспективата е супер. Само да не искаш да запишеш някоя точка с име...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X