Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Nuvi 300

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Nuvi 300

Здравейте всички!От седмица съм горд собственик на Garmin Nuvi 300!Когато го купих дори и не предполагах, че ще е толкова интересно и че има толкова хора запалени на тая тема!Вече го пробвах на патя и съм страшно доволен,но започнаха и вапросите на които не мога да си отговоря сам, вапреки че щателно прочетох форума!
    При покупката на Nuvi-то ми дадоха и OFRM 4.02! Такава имаше качена и в GPS-a!когато регистрирах моята карта за да получа updatе-ите на маила ми пратиха кода за отключване на картата и линк от които да си изтегля OFRM 4.40!Отключих я в Map Source -a,но когато почнах да я качвам на GPS -a ми дава саобщение за грешка,цхе нещо не било добре в моя Garmin application, и да сам изпратил някаква мейл на някакъв адрес!Опитвах какво ли не но все едно и сасхто!не мога да направя трансфер нито отт РС към устройството,нито пак обратно!Струва ми сe,че Map Sourse изобщо не разпознава и намира GPS-a!Някои мойе ли да ми даде решение на този проблем?
    Искам да попитам още ако си преинсталирам по-нова версия на софтуера/моята е 4.9, а има и 5.2 вече/,ще ми се зартие ли гласовата навигация на български?
    А има ли някои във Варна който да е вещ по тези вапроси?Предварително ви благодря за помоща!
    TLC 120 Prado
    Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

До: Проблем с Nuvi 300

Първоначално публикуван от jouzzin Преглед на мнение
    Здравейте всички!От седмица съм горд собственик на Garmin Nuvi 300!Когато го купих дори и не предполагах, че ще е толкова интересно и че има толкова хора запалени на тая тема!Вече го пробвах на патя и съм страшно доволен,но започнаха и вапросите на които не мога да си отговоря сам, вапреки че щателно прочетох форума!
    При покупката на Nuvi-то ми дадоха и OFRM 4.02! Такава имаше качена и в GPS-a!когато регистрирах моята карта за да получа updatе-ите на маила ми пратиха кода за отключване на картата и линк от които да си изтегля OFRM 4.40!Отключих я в Map Source -a,но когато почнах да я качвам на GPS -a ми дава саобщение за грешка,цхе нещо не било добре в моя Garmin application, и да сам изпратил някаква мейл на някакъв адрес!Опитвах какво ли не но все едно и сасхто!не мога да направя трансфер нито отт РС към устройството,нито пак обратно!Струва ми сe,че Map Sourse изобщо не разпознава и намира GPS-a!Някои мойе ли да ми даде решение на този проблем?
    Искам да попитам още ако си преинсталирам по-нова версия на софтуера/моята е 4.9, а има и 5.2 вече/,ще ми се зартие ли гласовата навигация на български?
    А има ли някои във Варна който да е вещ по тези вапроси?Предварително ви благодря за помоща!
    Обновете си мапсорс до последна версия.
    Използвай този линк: http://www8.garmin.com/support/downl...ils.jsp?id=209

Коментар

Обновявянето на Мапсорса беше първото нещо което направих засхтото осхте от прав поглед си пролича , че мапсорса от диска е някаква доста посна версия!Благодарение на това успях да отключа картата,но връзката с GPS -a не потегля нещо!Схте пробвам и с твоя линк,пак да видим!Иначе пробвах с карта,без карта,с изклучена и включена карта,махнах ония.sum- файлове както саветваш,но......
      TLC 120 Prado

Коментар

Мапсорса ми напално се скапа! Разкарах го и го преинсталирах от диска,но като го пусна ми иска някакъв 'Wold map' в 'drive E'!Опитвах няколко пъти ама ....нищо!Help.....
        TLC 120 Prado

Коментар

В книжката си пише, че след инсталацията на мапсорс, трябва да се обнови с mapsorsupdate.exe

Дръпни си WebUpdater от гарминският web и си обнови и Нювито до последна версия. Само да ти е заредена батерията докрай, преди да почнеш да го опновяваш.

Успех.

Коментар

Успях да си оправя мапсорса ,но пак същата работа!Съобщението ми е като на колегата,писал в новата тема!Изтеглил съм си Web Updater a но ме е страх да не ми затрие съществувщата карта и гласовата навигация на Български!Затова не съм си ъпдейнал Нувито!Имасх ли представа дали схте стане така или...?
            TLC 120 Prado

Коментар

Нищо няма да затрие!Ъпдейтвай смело!

Весела Коледа !!!
              Garmin Nuvi 860 T

Коментар

Весели празници на всички

Та когато излезна версиа 4.90 за NUVI 300/350 се оказа, че има бъг и от Гармин пуснаха версиа 5.00 за да го корегират. Бъгът се състоеше в това, че Мапсорса и Уебъпдейтъра не разпознаваха NUVI-то.
                След това излезна версиа 5.10 и 5.20. В двете верисии също има бъг, а той е, че не всички изписани съобщения се изговарят гласово. Т. нап. когато влезнеш в тунел и ти изпише "Спътников сигнал изгубен", но гласово не го съобщава!
                Ако можеш намери си от ниакъде версия 5.00 или 4.60 ако държиш на гласовите команди. Ако не - то 5.20 можеш да си свалиш от сайта на гармин и ръчно (не през Уебъпдейтъра) да я инсталираш в Нювито.
                Спокойно нищо няма да ти се изтрие като карти и т.н.
                Успех!

Коментар

На сървъра на гармин ги има и старите

http://www8.garmin.com/software/nuvi300_500.exe

Коментар

Първоначално публикуван от nickkkkk Преглед на мнение

След това излезна версиа 5.10 и 5.20. В двете верисии също има бъг, а той е, че не всички изписани съобщения се изговарят гласово. Т. нап. когато влезнеш в тунел и ти изпише "Спътников сигнал изгубен", но гласово не го съобщава!
                    Виж в настройки в "Navigation" > "Voice Prompts" > дали е избрано "Guidance/Status" .

Коментар

Да точно Guidance/Status е избрано.
                      Та се върнах на версия 4.40 и започнах наново да ъпдейтвам с 4.60, 5.00 и до тук всичко е ОК. Но сложа ли 5.10 и 5.20 гласовите команди ги има само при рутиране, а такива от рода "Спътников сигнал изгубен" - НЕ. За това последно се спрях на версиа 5.00, макар че в тази версия може да има други бъгове, които да не са ми направили впечатление!

Коментар

Първо да пожелая весела коледа на всички,да сте живи и здрави и много много успехи!
                        Аз си ъпдейтнах нувито до 5.0 и всичко се оправи! Мапсорса го намери,качих картата на SD картата и сега остана само да разгадая как да я заредя в паметта на ГПС то!А ако го науча по нататака да чертае тракове и да ми подава сигнала лаптопа ще е голяма работа ама за сега едо по едно!!
                        Благодаря на Сабин и никккк за помоща!ако някои има идея за картите и допалнителната памет да пише!!
                        TLC 120 Prado

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X