Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Картов софтуер за PDA

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Картов софтуер за PDA

    От вчера имам служебен PDA с PocketPC 2003 и GPS или Asus А620BТU. Обаче на практика картов софтуер, който да е привързан с GPS-a няма.
    Аз до сега имах в колата GPS свързан със notebook-a. Обаче си беше голяма мъка да го нося и пазя постоянно. На компа има софтуер обаче за PDA-то идея нямам какво може да свърши работа. Колеги ми качиха MapKing 2 обаче той само за Азия. Ако някой има опит нека да с тия малките компчета нека да помага и да каже какъв софтуер използва и каква е технологията на подготовка и зареждане на карти.
    Ако имам късмет да се върна от командировка ще ви го донеса да го видите на срещата.

  • #2
    Според повечето мнения по въпроса OziExplorer е най-доброто. Има и още няколко подобни програми но от всички източници които съм проверявал препоръчват тази програма. Идеята е, че я има и за PC, форматите са им съвместими и работи с растерни карти. В момента и аз започнах да тествам комбинацията Pocket PC + GPS - мисля, че това е верният път. Работата с растерни карти е удобна, защото винаги можеш да намериш нещо по въпроса...
    VPetrov.photography

    Коментар


    • #3
      а пък ако искаш да си го езтеглиш Безплатно :http://www.nissan4x4-club.ru/Razdelu...x.php?id=31407

      Коментар


      • #4
        Колега linux.lab , до къде я докара с pocket PC - то ? Аз също мисля да си закупя нещо такова и ще съм ти благодарен / а и не само аз / ако споделиш своя опит

        Коментар


        • #5
          Ами мога да кажа, че играчката е страхотна. Подходяща е обаче само за кола. Не става за пешеходци защото антената и самото устройство се захранват от запалката на джипката. Все още не мога да преценя до колко е подходяща за екстремни условия (още не съм го забравял зимата в колата), но при загрят автомобил се чувства много добре.
          С нея пробвах 2 вида софтуер OziExplorer и Alturion GPS за картова навигация, а Holux GPSViewer (оригиналния софуер за GPS-a разпространяван от производителя) го ползвам за конкретни точки, калибрация на карти и компас.
          Alturion GPS е подходящ само ако имаш карта на съответната държава. В Белгия работи безотказно. За Б-я обаче моя избор е Ozi-то защото може сам да си подготвиш картите от картинки. Както каза V.Petrov в едно мое друго питане, картинките изискват специална подготовка за CE версията, но това не е проблем само отнема време докато се конвертира иначе map файла е същия. Другото за което трябва да се внимава е да се използват едни и същи имена на конвертирания и оригиналния файл.
          Ами това е което мога да кажа за сега. Аз мисля, че за джипадии това е идеално решение.
          И вече даже мога да се похваля, че имам и радиостанция (VX-146) взета не без помоща на Венци и Алекс за което им благодаря. И с което затворих цикъла за информация, навигация и комуникация.

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X