Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Garmin nuvi 1390 Изтрих си папките...

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Garmin nuvi 1390 Изтрих си папките...

    Здравейте.Както написах в заглавието Garmin nuvi 1390 Изтрих си папките... При включен Гармин и една флашка по погрешка изтрих папките на Гармина а не на флашката.Сега стартира само екран с надпис Гармин и до там .Когато го префлашвам понякога гармина се вижда от компа като устройство,но без папките на Гармин.Копират се файлове и папки на него но нямам оригиналните .
    Ако някой има възможност и желание да ми копира неговите и ги качи някъде ,разбира се без карти и други лични данни.Да се опитам да го възстановя или ако някой знае друг начин за възстановяване нека пише.Или ида има спасяващ софтуер, всякаква информация ще е полезна.Благодаря предварително и Честит празник

  • #2
    Възстановяването е и лесно и трудно.
    Какво трябва да направите:
    1. На празна СД карта форматирана във ФАТ32 в руута правите папка Garmin. Слагате картата в устройството и го стартирате. след около минута изключвате, вадите картата и я слагате в компютъра.
    Няма да тръгне, но би трябвало да ви се появи в папката Гармин един файл GarminDevice.xml. Същото можете да направите и на устройството, но понеже пишете, че ту се появява, ту не, с СД картата ще е по лесно.
    От тук нататък следва по-трудното:
    2. С СД картата в компютъра стартирате програмката WebUpdater (има я в нета). Като я свалите, давате и да търси устройството (СД картата е в слота на компютъра). Ще разпознае СД картата като устройство и ще ви предложи да налеете софтуер + езици. Наливате всичко, което можете. Ще си ги подреди по папките.
    3. От картата всичко като структура наливате в устройството - все трябва да се свърже.
    4. След като копирате всичко както си е в устройството го гасите и стартирате. Ще налее софтуер и всички ъпдейти.
    5. Едно нещо няма да ви налее и това са клавиатурите.
    6. Може да си изтеглите и Garmin Express програмата, която може да ви допълни липсващи неща, които УебЪпдейтъра няма да ви предложи да свалите. Примерно TimeZoneMap и др.
    Задължително си изтеглете и сложете gmapbmap - базовата карта на Гармин. Има линк в темата често задавани въпроси.
    Аз ще потърся клавиатурите и ще ви пратя линк. Имам някакъв спомен, че съм ги пращал на някой, обаче къде са....
    Ако има нещо неясно - пишете.
    Nothing comes from nothing...

    Коментар


    • #3
      Здравейте отново.Изпълних лесната част" 1. На празна СД карта форматирана във ФАТ32 в руута правите папка Garmin. Слагате картата в устройството и го стартирате. след около минута изключвате, вадите картата и я слагате в компютъра.
      Няма да тръгне, но би трябвало да ви се появи в папката Гармин един файл GarminDevice.xml. Същото можете да направите и на устройството, но понеже пишете, че ту се появява, ту не, с СД картата ще е по лесно.
      От тук нататък следва по-трудното: Нищо не стана,нищо не се появява в папката Гармин.Но метода е верен.Пробвах от друг навигатор готов файл GarminDevice.xml и нещата се получиха както колегата го е описал.
      Друго което направих с програмата Garmin cure3 "поправих образно казано готов имидж" заредих го на устройството,пак стартира само до начален екран но на компа се видя като дял. От информация от нета.Форматирах дяла с FAT32.След това пак с Garmin cure3 имиджа го направих " Оригинален" заредих го в Гармина и пак нищо само лого Гармин. Но сега не се вижда като дял или устройство.Иначе Гармина се префлашва нормално но на края мига два пъти и не зарежада.Прочетох в нета че това че може и да е хардуерен проблема нещо с паметта ....Това е за сега поздрави.

      Коментар


      • #4
        Ако няма развитие (подобрение) ви предлагам да ми го пратите да видя какво мога да направя с устройството. Ще ви го върна за ваша сметка и нищо освен пощенските разходи няма да ви струва.
        Нещо не е както трябва, но мога да опитам да го съживя, ако може да се съживи.
        Само че нямам много свободно време и не гарантирам, че ще го оправя бързо. Ако не ви трябва спешно и искате да рискувате за него едни пощенски за куриер - пишете на лични, за да ви дам координатите.
        Последно редактирано от ISG; 23-09-22, 12:42.
        Nothing comes from nothing...

        Коментар


        • #5
          Здравей те отново. Успях ,съживих мъртвеца Сега сериозно. Набързо какво направих може да е полезно и за други в тази ситoация.Най вероятно ще е възможно и за други модели на нюви. Всичко това с уговорката че АЗ не съм измислил процедурата и както се казва правите всичко на свой риск .Стигнах до тук след много ровене в нета и чоплене по чуvдоzемни сайтове. Събирах всичко на части от тук и там и се получи
          1. За форматирането не се препоръчва особено за Нюви от серията започваща с 2ХХХХХ. Но все пак ако се случи както при мен има софт, малка безплатна програмка RMPrepUSB_Ful .Ще прекача снимки където всичко е обяснено и ясно.
          BG.jpg и format_NUVI.jpg.
          2. След форматирането е нужен файла GarminDevice.xml. В устройството се създава папка Garmin пускате там GarminDevice.xml .Аз го свалих от нета от Италиански сайт за Гармин устройства.
          3. Рестартирате Нювето и имате свой такъв файл. Стартирате Гарменският софт WebUpdater. Би трябвало да прочете устройството ви и да свали няколко файла и да създаде папки .System и Garmin. В първата се появява файла GUPDATE.GCD; TrafficProvider.xml ; gmaptz.img Мисля че тези бяха а в папка Гармин D165900.zip; D046800.unl.
          4. И тук трябват останалите папки и файлове които също намерих и свалих от същият сайт. Копирах ги в Нювето.
          5 С GarminCure3 Префлашнах нювито с ОРИГИНАЛНИЯ А НЕ поправен (CURE) nuvi13xx series_GCDFile__630.gcd и рестарт и Навигацият светна
          Това е....
          Поздрави за Никулден на всички именници. А за останалите, Весела Коледа и здрава Нова Година....

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X