Обява

Свий
Няма добавени обяви.

OZi Explorer - проблеми и въпроси

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• OZi Explorer - проблеми и въпроси

Искам да попитам в Ози може ли да се въвеждат кординати.Да се въведат стойностите за шиРина и дължина и бам да покаже точката?И ако може как става ?
    Последно редактирано от Pacific; 15-03-09, 19:14.

До: OZi Explorer въпрос?

в най елементарния вариант движиш мишката на екрана и гледаш координатите докато ги изравниш

Коментар

Първоначално публикуван от rotter Преглед на мнение
      Искам да попитам в Ози може ли да се въвеждат кординати.Да се въведат стойностите за шиРина и дължина и бам да покаже точката?И ако може как става ?
      Абе май съм закъснял, ама като не му се работи на човек си намира други занимания (като например да отговаря на страи въпроси).
      Та значи най-лестно всъщност е да си сложиш точка някъде и после ръчно да и промениш координатите. Така тя ще застане на точното място и ако я направиш оранжева и голяма няма ка кда не я видиш .

Коментар

Здравейте, за да не отварям нова тема ще пиша тук защото и аз имам едно малко въпросче свързано с Озито. Та въпроса ми е знае ли някой къде от Oziexplorer за PC може да се види резолюцията на картата тоест на колко метра отговаря един пиксел от картата мисля че в Озито се бележи така m/px. Във версията на Oziexplorerce за покет там намерих къде го пише в менюто Map/Map Information и от него се вижда информация за заредената карта за датума и проекцията която ползва и нейната резолюция но за версията на Озито за PC търсих из разните менюта за подобна съща екстра но не успях нещо да намеря такава, ако има въобще де. Ако няма такава и някой случайно знае как мога да си я изчисля тази резолюция ще му бъда благодарен

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
          ... къде от Oziexplorer за PC може да се види резолюцията на картата тоест на колко метра отговаря един пиксел от картата мисля че в Озито се бележи така m/px ...
          Бутонче "Info" на лентата с бутони.
          Прикачени файлове
          Ние не сме неутрални!

Коментар

О благодаря ти много Чавдаре!
            Не се бях сетил да погледна точно там. Както повечето пъти става то това дето търсиш обикновено е пред очите ти

Коментар

До: OZi Explorer-проблеми и въпроси

Здравейте,

За да не претрупвам и аз форума с излишни теми, искам да ви попитам може ли готова калибрирана карта в OZI да бъде примерно разрязана на две (може и повече) части и съответно частите да бъдат запаметени в отделни файлове?

П.П.: Много благодаря колега icpart

Поздрави,
              Последно редактирано от asterix85; 18-04-09, 08:23.

Коментар

До: OZi Explorer-проблеми и въпроси

По принцип в development версията на Oziexplorer 3.96.3b е възможно при експортиране на изображение например да си избереш област от картата която искаш да съхраниш в отделен файл като заедно с това се генерира и map файл към изображението. Другия вариант е да използваш GkobalMapper и оттам да експортнеш например отворената карта в Geotiff формат като при експорта могат да се зададат броя части на които да се насече картата както и нейните граници. Единствения недостатък при този метод е че ще се наложи отново да се импортнат така получените нови карти в Ozixplorer за да може да се генерира файла за калибриране "*.map". Аз лично се сещам само за този метод, но ако някой е попадал на някоя съществуваща програма която да може да генерира само "*.map" от geotiff ще е супер.

Коментар

Първоначално публикуван от the_sandman Преглед на мнение
                  Абе май съм закъснял, ама като не му се работи на човек си намира други занимания (като например да отговаря на страи въпроси).
                  Та значи най-лестно всъщност е да си сложиш точка някъде и после ръчно да и промениш координатите. Така тя ще застане на точното място и ако я направиш оранжева и голяма няма ка кда не я видиш .
                  Много благодаря точно това е отговора на въпроса ми
                  А сега имам и ново питане как да смена пътя за отваряне на фаиловете с картите.В смисал като дам "Open Ozi Map File" да влиза в даречем директория SD card/oZi maps а не на стандартното място Program Files/ozi /maps Защото програмката е качена в паметта на покета а картите ги качвам в СД картата и се сещате какво щтракане пада докато сменя картите

Коментар

До: OZi Explorer - проблеми и въпроси

По принцип ако питаш за това как да се посочи папката от която да търси картите програмата по подразбиране се задава от File/Configuration/Map Images и в съответните полета се задава пътя до папката с картите или даденото устройство в случая от СД картата.
                    Ако искаш винаги да ти помни да отваря една и съща папка то мисля че си помни последната отворена и първо ти дава нея като опция за избор, но не съм запознат как може да се зададе да бъде тя подразбиране но това ще е интересно как става тъй като е подобно и положението с други уиндоуски програми.

Коментар

Хм за жалост нищо не се получи значи промених пътя в File-Configuration-Map & Data Files /// Map image Files но продължава да ми отваря първоначалната папка

Коментар

Колеги , от няколко дена се мъча с ОзиЕксплорер инсталирано на PNA Wayteq N770.Проблема е следния:
                        Когато се опитам да запиша трак ( независимо дали реално изминат или синтезиран чрез функцията Add Track Point) излиза следното съобщение и Ози-то се изключва

Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем.Моите подозрения са , че поради някаква причина ОС на PNA -то не позволява да се запише трака...Но защо...?
                        Ози-то е инсталирано на SD картата.Иначе Озито си навигира нормално , намира си картите и други проблеми няма...но не ще да записва трак.Някакви идеи...?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X