До: GM XT за Win.Mob. - създаване на българско меню
Ето какво мисля:
1. Началото на всички думи не трябва да се променя. Програмата знае къде започва всеки текст и го търси на точно определен адрес.
2. Не трябва дължината на текста да бъде по-голяма от оригиналния понеже след текста следва друг текст и програмата знае къде е началото на другия текст.
3.Възможно е текстът да е в Unicode където всяка буква се показва с два символа - първият не е буква и показва каква е кодировката - например кирилица, китайска, израелска и др. Вторият е кодът на самата буква. Този символ се вижда в HEX
Интересно ми е дали може да се получи нещо от тези експерименти.
Още ме интересува защо като настроя Garmin на латиница вместо български букви излизат въпросителни. А като го настроя на руски и ми излизат правилно. Пише MyLocations на кирилица и всичко е точно.
Не ми се иска да работя на руски - или на български или на английски.
При мен Гармина е на Nokia.
Ето какво мисля:
1. Началото на всички думи не трябва да се променя. Програмата знае къде започва всеки текст и го търси на точно определен адрес.
2. Не трябва дължината на текста да бъде по-голяма от оригиналния понеже след текста следва друг текст и програмата знае къде е началото на другия текст.
3.Възможно е текстът да е в Unicode където всяка буква се показва с два символа - първият не е буква и показва каква е кодировката - например кирилица, китайска, израелска и др. Вторият е кодът на самата буква. Този символ се вижда в HEX
Интересно ми е дали може да се получи нещо от тези експерименти.
Още ме интересува защо като настроя Garmin на латиница вместо български букви излизат въпросителни. А като го настроя на руски и ми излизат правилно. Пише MyLocations на кирилица и всичко е точно.
Не ми се иска да работя на руски - или на български или на английски.
При мен Гармина е на Nokia.
! Прикачвам нов, който би трябвало да е за версия 5.00.201.0. Поне така пише...Превел съм няколко фрази от него, отново за да дам пример как би изглеждал.
Разбира се някои неща се оплескаха

, но ето няколко идеи от файла QuePPC.exe:
. Има си програмисти, дето си взимат американските заплати (може би са китайци и си взимат китасйките заплати - все ми е тая). Аз съм си купил преди години този GPS 10x за бруталната сума от почти 300 лева (при цена на аналозите 100лв.) само защото все още нямаше начин да се пусне ХТ-то без Гармински GPS. Официално в цената влизаше и софтуера, ама български - нъц вече 3 години... да не продължавам...
Може би един ден... Ако не му се случи съдбата на старото QUE 2.9.
...Няма да коментирам цени и защо в XT все още няма български език...
Коментар