Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли малко помощ за OziExplorer

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Може ли малко помощ за OziExplorer

    Та значи, изтеглих си OziExplorer, а също и картите на България от topomaps.eu. Така и не успях да приведа програмата в експлоатация. Пише ми, че версията е триална, има лицензен код, но идея си нямам как става активирването му. Изобщо не мога да отварям никакви изображения с разширение .map и .tif, с изключение на демото към програмата. Къде бъркам? Искам мъничко помощ при работата с програмата. Благодаря ви предварително

  • #2
    До: Може ли малко помощ за OziExplorer

    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=34683

    Джобната версия не може да отваря растери JPG, а само растери OZF2, OZF3, ECW файлове. Така че трябва да си приведеш картата до този гражичен формат. Иначе самото Ози отваря директно само ECW-то, а на другите отваря калибрационния файл (в който са записани координатите на ъглите на растерната картинка).

    Т.е. ще е добре, ако нямаш MAP файл, да си инсталираш на големия компютър версията за РС. Там ще калибрираш картата, после с една програма, която пак е за РС и може да се свали от офиц. сайт (или върви с Озито) и се казва IMG2OZF ще конвертираш растера до OZF3.

    Потърси по интернета, че не ми се пише в повече подробности, щото не е ясно какво ти е ясно и какво не - но няма нищо сложно - просто стандартна процедура, която е напълно логична (а не като при Гармин).

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X