Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разлика в показанията на трип компютрите на 60 csx и Mobile XT

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разлика в показанията на трип компютрите на 60 csx и Mobile XT

Здравейте колеги, като пътувам извън София си взимам и двата гпс-а за да записвам тракове за Събин. Понеже колата е в мили и с по-високи гуми, всеки път си нулирам трип компютрите и забелязах не малки разлики. Та въпроса ми е на кой от двата да вярвам. Поздрави
    [SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]

До: Разлика в показанията на трип компютрите на 60 csx и Mobile XT

И двата имат определен допуск (отклонение) от действителното ти положение. Влиза в сила старата мъдрост "Който има два часовника не знае колко е часа"
    LZ1AIV

Коментар

А траковете как са, ако ги наложиш един върху друг?
      На всяка точка има записано и времето, така че може много лесно да сравниш.

Нулираш броячите и на двата, джиткаш си, и след време ги спираш едновременно. Записваш си кой какво показва. После сравняваш и траковете. Ако и двата GPS-а са с еднакъв чип (не знам XT-то на какро го ползваш?), и са били "топли" сравнително еднакво време, то траковете ще са доста близки. Разлика ще има ако минаваш покрай високи сгради, и всеки GPS се е позиционирал, използвайки различни спътници. А от чиповете ще има разлика при завоите, при спиранията на светофари, бавно движение в задръстване.

Аз предполагам, че в траковете няма да има голяма разлика, така че лесно ще разбереш брояча на кой от двата е по-зле.

Аз подозирам ХТ-то за доста неща, просто ми се струва леко недовършена програма. Ако искаш сложи един GPSgate на PPC-то с ХТ-то, инсталирай и старото QUE или/и някоя друга програма, която има трип-компютър. Така ще ги сравниш с едни и същи данни, и ще си сигурен, че причината не е в разликата на GPS-ите.

А най-чисто ще е ако можеш да свържеш 60-ката с PPC-то (това не знам дали е възможно) и да я ползваш като GPS приемник за XT-то. Тогава ще можеш директно да сравниш броячите, и да си сигурен каква разлика имат при едни и същи данни.

Виж също дали някой не е разбърникал елипсоидите, и да са различни. Въпреки че това дава най-вече отместване, а не удължаване на пътя.

И провери като караш, дали единият GPS не се движи по-бързо от другия

Коментар

[
        И провери като караш, дали единият GPS не се движи по-бързо от другия [/quote]

Гледах го това,движат се с еднаква скорост,а разликата в показнията хич не е малка(около 10%).Но ти си прав следващия път ще пусна на покета igo и така ще проверя дали е от софта или от гпс.
        [SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X