Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със символите при създаване на POI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със символите при създаване на POI

При създаване на собствени POI точки си задавам определен символ от MapSource и на картата (BG Topo Maps) символите са си наред, но когато ги заредя в Garmin NUVI 660 на картата символите са заменени от кръгчета - знаете ли къде греша, ако греша. И също искам да попитам, ако си направя POI точки примерно за Speed Cameras, когато наближа камерата ГПС-ът ми ще ме ли предупреди със звуков сигнал? Докато бях в Англия си изтеглих камерите и ме предупреждаваше звуково. Пак благодаря на всички

До: Проблем със символите при създаване на POI

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E8%EA%EE%ED%E8
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от denislav; 13-01-08, 22:06.

Коментар

Първоначално публикуван от denislav Преглед на мнение
      Благодаря за информацията, но нещо не става. Аз иконата която съм задал от MapSource си я имам в ГПС-а, но на картата му излиза като кръгче. Това се променя ако същото например заведение го поставя във favourites и после имам опция да сменя иконата и няма проблем, но аз искам да получа същия ефект като това заведение го задам като POI в MapSource и от там му избера икона, която в ГПС-а я имам. Странното е, че всички POI тозки , които са си в картата на BG Topo Maps си излизат нормално, но зададените от мен стават на гръгчета???

Коментар

Още икони BMP формат 22x22 px (600 icons) :
        http://anonym.to/?http://rapidshare....hiers.rar.html

Коментар

Не знам как е при Nuvi-то (аз съм с 60Сх), но с моята играчка може да се маркира WAYPOINT, а не POI. Да не би тука да е проблема.
          Мисля, че като събереш няколко WPT-та можеш да си ги направиш на POI-та - тука пише как: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=18897

Коментар

Първоначално публикуван от denislav Преглед на мнение
            Не знам как е при Nuvi-то (аз съм с 60Сх), но с моята играчка може да се маркира WAYPOINT, а не POI. Да не би тука да е проблема.
            Мисля, че като събереш няколко WPT-та можеш да си ги направиш на POI-та - тука пише как: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=18897
            Извинявам се, аз не съм се изразил правилно, аз в MapSource създавам Waypoin, след което с POI Loader ги зареждам в ГПС-а като POI. И още нещо, (понеже живях в Англия) там си бях дръпнал Speed Cameras, след това си ги заредих в ГПС-а и всичко си беше ОК, но когато отварях файлът през PC-то си излизаше информация в таблица в EXEL. Някой да знае нещо по въпроса?
            Последно редактирано от rapid_1; 14-01-08, 10:02.

Коментар

Първоначално публикуван от rapid_1 Преглед на мнение
              При създаване на собствени POI точки си задавам определен символ от MapSource и на картата (BG Topo Maps) символите са си наред, но когато ги заредя в Garmin NUVI 660 на картата символите са заменени от кръгчета - знаете ли къде греша, ако греша. И също искам да попитам, ако си направя POI точки примерно за Speed Cameras, когато наближа камерата ГПС-ът ми ще ме ли предупреди със звуков сигнал? Докато бях в Англия си изтеглих камерите и ме предупреждаваше звуково. Пак благодаря на всички
              Понеже зададох този въпрос и в същото време открих отговора му, та да го споделя с вас:
              ==> Стартираме Poi Loader за да заредим в ГПС-а вече изградените и запазени в MapSource Waypoints.
              ==> Със стартирането на Poi Loader даваме NEXT, след това Poi Loader започва да търси свързано GPS устройство с PC-то. След като го намери даваме отново NEXT. Избираме Install new costom POI's onto your device и отново NEXT. Тук трябва да изберем опция MANUAL от третото прозорче, да не е EXPRES! Отново NEXT. Сега вече имаме два избора, да игнорираме този пакет от POI за звуково известяване или да изберем опция This file contains proximity alerts points. При избор за звуково известяване имаме отново два избора: 1. Да зададем допустима максимална скорост и 2. Да зададем дистанция. При задаване на допустима максимална скорост, ГПС-а ни ще ни предупреди ако скороста, с която шофираме е по-голяма от зададената за тази POI. Ако изберем вариант 2 (задаване на дистанция), ГПС-а ни ще ни предупреди толкова метри преди достигане на дадената POI, колкото сме му задали. Успех!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X