Планирам закупуване на Garmin GPS 10x и въпроса е кой софт да използвам с него. Каква е разликата между 2те приложения? Благодаря!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Каква е разликата между Garmin XT/Garmin QUE?
Свий
X
-
Тагове: Няма
-
До: Каква е разликата между Garmin XT/Garmin QUE?
Ами, като разликата между Winodws 2000 и Windows XP да кажем. И двете вършат почти еднаква работа. Едното е по-старо, а другото по-ново. Различен интерфейс, някоя друга дребна разлика във функциите и това е. Щом си с Гармински блутут рисивър по-добре си ползвай XT-то. На QUE-то интерфейса е ужасен за използване с тъчскрийн по неравен път... демек по всички в България.
Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
-
Que-то можете да го забравите. Не поддържа най-важните нови функции и на практика не можете да използвате новите карти (и тази на Събин) с цветни пътища.
QUE според Гармин е прекратен проект и оттук насетне няма да има поддръжка... Нещо като WIN98...
Коментар
-
-
Без да мога да навлеза в дълбочита, ще си призная, че си купих Garmin 10x именно заради XT-софтуера. Дали си е струвало, много не знам. Мисля, че 10x (~230 лева) е може би най-добрия Sirf3 GPS, от този клас. Кара направо двойно на батерия, може да си изключва Bluetooth при липса на връзка. Много качествена изработка, с една хитра щипка. И най-важното -XT-то работи. Разликите, които съм видял: XT-работи по-бавно. Имитира големите програми като интерфейс, можеш да работиш с пръсти (големи бутони). Que-то на практика е мъка на VGA-екран, става картата с един трик, обаче бутоните и диалозите се прецакват до степен на нефункционалност на тези за търсенето. Това само за vGA екран! Ако нямаш такъв... сори. Картите на XT-то изглеждат "по-мазно". Т.е. по-добре, по-гладки са линиите (нещо като Anti-alias, или Cooltype има). Има версии за Palm, мисля, че и за Symbian щеше да има. Незнайно защо всичко се води още Beta версия обаче. Като заключение - няма по-добро от XT-то, за рутиращи карти на Garmin, което да можеш да си пъхнеш в джоба. Ако си в БГ, има смисъл да си купиш 10х, камо ако имаш Garmin-картата на Събин, за да я "гледаш" на XT-то. Също още един съвет: мисля, че ако покета не ти е VGA, то леко отиват красотиите на програмата на кино. Аз изпитвам леко съжаление, за този Garmin 10x, откакто си купих един много готин logger. Но пък 10x-а ми кара 1 денонощие включен! (другите всички са наполовина като издръжливост, може би освен MTK чиповете), и съответно "отключва" XT-то.
Коментар
-
Благодаря на всички за изчерпателната информация! Сега само остава проблема да се сдобия с 10х, ходих в Геотрейд, но те го нямамт в наличност. Проверих и някои от техните дистрибутори - също го няма в наличност. Надявам се Геотрейд скоро да го доставят.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар