Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли GPS Pyxis да мери над 500м/с скорост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Може ли GPS Pyxis да мери над 500м/с скорост

Леле! Тоя не си поплюва, 515 м/с!!!!!!!!!!!!!!!! Като се отчете, че грубо казано на плажа (1 bar, 20*C) скоростта на звука е 330 м/с ... ))
    Мда. Красива играчка. Екранчето не може да се види в движение, ама сигурно за нещо друго става...

Аман от знаещи !!!!

защо първо не прочетеш малко по темата и после да се включваш с умни коментари ....... та за ск. на звука при (1bar 20C) е 343.1142 m/s

да ти дам една физика за 9 клас да си припомниш .

А Относно екрана може да е малък но цифрите са големи е се четат много добре, та това все пак е джобен GPS ....

а ето ти и един линк да се образоваш и на тема GPS-и http://www.igeb.gov/SPS-2001-final.pdf

Коментар

И как се мери до четвъртия знак в реална атмосфера? Няма лошо наистина да разгледаш физиките от разни класове. Скоростта на звука зависи от плътността на средата. Реалната атмосфера, даже в най-благото курортно време може да е кво ли не, но не и хомогенна. Така че, такива точности са безсмислени, а аз посочих общоприетите оценъчни стойности.
      Ешелон 18 000 м. и скорост 515 м/с могат да бъдат U-2, SR-71, които отдавна не летят, МиГ 25/31. Там навигацията се урежда по курсографски способ, или от наземни щурмани в радиолокационно поле. За пилота информацията е безсмислена, и заради дефицита на време.
      Или по скоростния, или по височинния параметър, и в цифров вид информацията е безполезна и за ГСН на ракетите.
      Заради дефицита на време тя е безполезна и за щурманите на джипове в скоростните състезания. Когато джипа подскача, не се вижда и екранчето на Палм-а. Хората, които постоянно правят това дори не купуват твертрипове без дистанционно, щурмана не успява да натиска копчетата на таблото. Хем са само 4, и големи като 50 стотинки.
      Изпитвам рефлекторно недоверие към хора, които ме будалкат в очевидното. И честно казано, не ми се вярва китайците между другото да са сложили в сувенирно изделие мозъка на някоя ракета от височинен прехващач, която никога не са и имали...

Коментар

Ре:

там пише Dinamic Parameters..... това е чуствителност...

а за ускорението ти си дал стойност която пак е при идеална среда само че за 0C а ти си посочил че е при 20C..... така че при 20Cе по висока........ има си формули

май ти си от хората дето още си мислят че нещата се измислят още само от европеските страни...... и ако е така защо АЛАН е същия като HOLUX само с друг надпис ... или ще ме убедиш че АЛАН са на GPS пазара преди HOLUX...

Коментар

Мир

Тъй като виждам, че ненужно се разгорещява спора и поради факта, че познавам и двете страни се намесвам със следните аргументи:

1. GPS-а по-горе е предназначен за носене в джоба, малък е, много евтин (скоро ще видите цената му) и според мен е много идеен за някой, който иска да си прави маршрути за излети, без да има спортни амбиции или пък за човек, който няма автомобил. От него през USB интерфейса може да се свалят тракове (пише ги на SD карта) и после да се гледат на персоналния компютър. Въобще това е евтин прибор (много добро съотношение цена - възможности) който е за хората които нямат специални изисквания и искат за възможно най-малко пари да ползват GPS технологията.

2. По отношение на знанията по физика на Стефан мога да кажа без да уточнявам професията и образованието му (ако иска той да ги публикува) че той е определено е най-висококвалифицирания физик който познавам...а познавам много хора от които не малко физици...

3. Не смятам, че един прибор има значение къде е произведен, по-скоро важното е как в проектират и с какви изисквания към качеството е произведен, без да забравяме, че световните тенденции са проектиране в Европа или USA и производство в Китай...
          VPetrov.photography

Коментар

Да не е зле да прекратим темата за физиката все пак

ето все пак един линк с малко формули как се смята .....

http://www.engineeringtoolbox.com/35_82.html

формулите са си формули и не зависят от човека все още независимо колко знае

p.s.
            спирам с спора на тази тема

Коментар

От търговия разбирам колкото свиня от кладенчова вода, демек по-малко от хич. А виж от рекламни стратегии волю-неволю човек започва да разбира, по радиото не може да се чуе човешки глас, само реклами. И това ме отвращава.
              Мда, тука си прав. Египтяните не са европейци, древните египтяни също не са били. Те са измислили геометрията. Базата на тая история е довършена общо взето от Питагор в известната му теорема. Не знам какъв е бил, но е работил в Европа. Останалите пудри с обработката на сигнала и ловенето на мърдащите честоти и точното време са уредени пак в Европа в края на Възраждането, и между 50-те и 70-те години за целите на радиоразпръскването, точната радиолокация и космическите полети. През всичкото това време китайците не са имали повод да разработват нито математическия апарат, нито пък желязото за нещо подобно. Това че умеят да копират бързо и точно разни работи не е добре за човешката наука, обаче това е друг въпрос. А ако твърдят че те са разработили именно това, работата е още по-лоша, защото не виждам как са го изпитвали. А без изпитания е наистина несериозно. Диапазони от 0/0 до заявеното е повече от сериозно, направо си е стряскащо, за който има поне бегла представа...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                И как се мери до четвъртия знак в реална атмосфера? Няма лошо наистина да разгледаш физиките от разни класове. Скоростта на звука зависи от плътността на средата. Реалната атмосфера, даже в най-благото курортно време може да е кво ли не, но не и хомогенна. Така че, такива точности са безсмислени, а аз посочих общоприетите оценъчни стойности.
                Ешелон 18 000 м. и скорост 515 м/с могат да бъдат U-2, SR-71, които отдавна не летят, МиГ 25/31. Там навигацията се урежда по курсографски способ, или от наземни щурмани в радиолокационно поле. За пилота информацията е безсмислена, и заради дефицита на време.
                Или по скоростния, или по височинния параметър, и в цифров вид информацията е безполезна и за ГСН на ракетите.
                Заради дефицита на време тя е безполезна и за щурманите на джипове в скоростните състезания. Когато джипа подскача, не се вижда и екранчето на Палм-а. Хората, които постоянно правят това дори не купуват твертрипове без дистанционно, щурмана не успява да натиска копчетата на таблото. Хем са само 4, и големи като 50 стотинки.
                Изпитвам рефлекторно недоверие към хора, които ме будалкат в очевидното. И честно казано, не ми се вярва китайците между другото да са сложили в сувенирно изделие мозъка на някоя ракета от височинен прехващач, която никога не са и имали...

Ето такива обяснения обичам
                това се нарича компетенция прекланям глава
                no signature no problems

Коментар

Китай или Европа

Здравейте,

Виждам, че нещата отиват на бой .
                  Искам да кажа, че Венци е прав и мисля само да го подкрепя.
                  Това е различен продукт, различна пазарна ниша, различен тип потребители.
                  Говори се за неща, които са малко или много в страни от темата. А тя е:

GPS-и, средства за ориентиране, софтуер

За всички, които са забравили за какво става дума.

Знам, че всеки е "много" добър във неговата си област и че "акъл" не може да му се дава. Понеже се засяга темата "Изберете Българското" или "Изберете Европейското" - за което толкова драпаме и от което сме отчайващо далече. Искам да кажа, че това къде е разработен или копирано не е чак толкова от голямо значение защото ако копираш както трябва няма да те хванат нали знаете с какво сме известни ("Долари, Марки, Евро, ко ти требе брато").

За информация на Стефан.
                  Които, предполагам е и руски възпитаник, ще ме поправи, ако греша. Фирмата която ги "копира" - произвежда тия неща се състои от няколко подразделения, които са членове на Aerospace - Space дружеството. Държавите, които са зад нея са Русия, Китай, Тайван.
                  (Предполагам първата ти хареса).
                  Пройзводството и разработката на техните изделия е съобразено със стандартите на Аероспейс и военните. (Братушките).
                  Малко са фирмите които работят "копират" - произвеждат изделия които подържат Руската система GPS/GLONASS. Тази фирма е една от тях.

Мисля, че това е достатъчно за сега.
                  Както казах по-горе темата е друга и не мисля да влизам в безмислени спорове.

Ако някой иска да се спори върху това тяхната или нашата технология е по-добра, нека да отвори една нова тема.

Постнах средство GPS, което е за ориентиране и има безплатен софтуер за работа с него.
                  [url=http://www.crazyteams.com]CrazyTeams WebSite[/url]
                  [url=http://www.forum.crazyteams.com]CrazyTeams InfoSite[/url]
                  [url=http://www.shop.crazyteams.com]CrazyTeams ShopingWebSite[/url]

Коментар

та за тестовете

Да съгласен съм с теб надали някой прави тест . при такива скорости, но незабравяй , че ВСИЧКИ ползват едно нещо което се казва CHIPSET и то е това което дава тези параметри.... а то е американско поне на това в pyxis-a SiRF II/LP базирани на Risc процесори ARM7 които има няколко модификации на firmware SirfTrax SirfDrive и SirfLoc ..... така че тези параметри се взимат от хората писали firmware а те са със сигурност са правили проби.

ето и малко тех инхо за новия Chipset който излиза на пазара

"The SiRFstarIII architecture packs a performance punch, achieving time-to-first-fix of one second for aided starts in outdoor GSM environments and acquiring signals down to -159 dBm. This makes real-time navigation practical, including in many indoor environments, through urban canyons, and under dense foliage. Unlike the lengthy sequential search process of traditional GPS architectures, the SiRFstarIII architecture, with the equivalent of more than 200,000 correlators, enables fast and deep GPS signal search capabilities, resulting in significant improvement over today’s architectures that contain a few hundred to a few thousand correlators."

http://www.sirf.com

Коментар

WELCOME

Crazy Bugs, добре дошъл във форума...

Коментар

Благодаря

Мерси за пожеланията. Жалко че няма много време за постване и т.н. Но както се казва "Ще се стараем".

Коментар

Ммм ... не разбрах какво отношение има Русия към това. Ходил съм там няколко пъти по за малко, в командировка. Ако в няква китайско-тайванска фирма има и руски капитали на някой си Aerospace, браво на собственика И. Всеки може да регистрира фирма с всякакво име. Росавиакосмос във всеки случай не се занимава с продаване на спътници на морското разузнаване. ГЛОНАСС е замислен като част от това, поради пренебрежимото значение на спътниковата навигация в живота на сухопътните войски и обслужващата ги авиация. Стратегическите ракети и стратегическата авиация по принцип не се интересуват от това.
                          За мене поне, разговорът беше за границата на приложимост на технологията GPS, и в частност на някакъв приемник от нея.

Коментар

"FIRMWARE"

а ти се появи отново..

та по отношения на приемника има ограничен брой такива и всички прозводители ги ползват (имам предвид US nav sat) един от тези е SiRF ChipSet-a (уточнявам това е като при MB при комютрите) та тези от Sirf дават тази характерисика... 500m/s и съм убеден че е вярна. Не виждам защо тръгна да спориш че е невъзможно. Ако си толква можещ направи по добър Chipset за GPS-и ще ползваме него. До тогава мисля че темата дали GPS отчита такива скорости или не няма какво да се обсъжда. (ако обърнеш внимание всички GPS имат сходни параметри). Това е заради "FIRMWARE", затова ти сложих и статията за новия FIRMWARE който ще излезе скоро .. ако ти хареса де (нали си недоверчив ). Все пак техниката се развива и съм убеден че надали си в час с всичко ново.....

ако не знаеш английски ще ти я и преведа

"The SiRFstarIII architecture packs a performance punch, achieving time-to-first-fix of one second for aided starts in outdoor GSM environments and acquiring signals down to -159 dBm. This makes real-time navigation practical, including in many indoor environments, through urban canyons, and under dense foliage. Unlike the lengthy sequential search process of traditional GPS architectures, the SiRFstarIII architecture, with the equivalent of more than 200,000 correlators, enables fast and deep GPS signal search capabilities, resulting in significant improvement over today’s architectures that contain a few hundred to a few thousand correlators."
                            [/b]

Коментар

Стефане, Стефане...

Стефанее, Стефанеее четеш ли не четеш ли но със сигурност постваш. Лошо няма калабалък да става...

Ето цитат от сайта щото нямам нерви да се разправям и да пиша една камара приказки като накрая ще ми кажеш 3-то което ще е свързано със това "как се вари боб по манастирски върху едностепенен руски двигател" или пък "как да сварим боб на геостационарна орбита при разбъркване 4G със корелация от траекторията на балистична СС ракета".

============================================
                              Superior R&D Team
                              Incorporating with former Russian Space Agency and domestic technical team of satellite application system integration.

Complete R&D Capabilities
                              GPS/GLONASS, GPS/Galileo IP technologies, key component ASIC chipset PCBs and software design capabilities. Meanwhile, the high-level application system and terminal products of GPS/GLONASS receiver were developed independently as well.

Taiwan Falcon Aerospace was found in 1997. Since then, it has collaborated with the former R&D team of Russian Space Agency, and been well known to the world by developing the smallest and lightest GPS/GLONASS Dual-Satellite Positioning Receiver which was first shown in the world and marketing globally. In 2001, the specialized technical team of navigation and system integration was introduced, and vertically extended to the field of satellite positioning application system. Today, also with the participation of the proficient system integration team, it must will be the leader of Global Satellite Positioning developing field in the future.

============================================

Далеч съм от мисълта да ставам защитник на тази фирма или на която и да е но ги познавам и то не от сайта им. Така, че коментарите за това как всеки може да си направи фирма са излишни.
                              Предполагам твоята фирма се казва "ЕТ-Дървен Философ", надявам се да имаш чувство за хумор, както имаш "високо критично чувство".

Защо е измислен въпросния GLONASS. Друга тема на друг топик.

Приложение на GPS, в горния пост казах, каква е идеята и мисля, че това се опитвам да коментирам, но ти упорито държиш да ми покажеш колко знаеш за твоите неща.
                              Ще се радвам повече на отговор в стил, "аз имам още по добър GPS", отколкото това което е в момента.

Надявам се тоя път да ме разбереш, ПРАВИЛНО!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X