Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв да е GPS-a за оффроуд използване?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв да е GPS-a за оффроуд използване?

Откривам тази тема, за да може да се оформи образа т.е. да се формулират изискванията към един GPS така, че да е максимално ефективен за оффроуд използване. Според мен в случая трябва да формираме 3 категории:

1. За стационарно монтиране съответно с най-богати възможности и най-висока цена.

2. Преносим, който да може да се използва и в автомобил.

3. Който не може да си позволи горните какво все пак може да си купи с малко средства.

Предлагам във всяка от горните категории да се формира класация т.е. този материал да бъде полезен за човек, който ще си избира какво да купи...
    Идеята е да се разгледат всички плюсове и минуси на предлаганите на пазара прибори, за да може решението, което всеки взема да е максимално съобразено с финансовите възможности. Темата е важна според мен, защото има много производители всеки, от които дава някакви параметри, но почти никъде не съм срещал качествено сравнение, което да носи реална полза за правилния избор...
    VPetrov.photography

...SuperIdea

Подкрепям идеата на "админ"-а !!! И аз много се чудя какво да си купя...

Коментар

Антена

Нека да уточним в началото кои са важните параметри за да може да формираме и обективна класация.

Като първи и много важен елемент за сериозен GPS който ще се използва в автомобил т.е метално купе т.е. екран смятам че е наличието на възможност за включване на външна антена.
      Това е важно защото при планински преходи сигнала среща много препятствия - особено дървета, лоша видимост и т.н.

Захранване от автомобилната инсталация е другата важна опция.

Достатъчно голям екран със съответната резолюция и четим на светло. Желателно е да е цветен, на мен лично много ми харесва когато потоците и реките са в синьо - картата се чете много по-лесно.

Възможност за запис на големи тракове и въобще памет и работа с нея.

Наличие на карти и софтуер.
      VPetrov.photography

Коментар

XLS

...Венци, как да качим таблица тук ???

Коментар

Re: XLS

Първоначално публикуван от ALAN GPS
          ...Венци, как да качим таблица тук ???
          Като текст с интервали например или като картинка или като линк към файла с таблицата и т.н.
          VPetrov.photography

Коментар

...я да видим...

http://htftp.offroad-bulgaria.com/csaba/GPS/test.htm

Работи ли ???

Коментар

Оценяване

Предлагам следната система за оценяване:

1. Размер на екрана - 1..10т. (10 най-голям)
              2. Резолюция на екрана 1..10т.
              3. Цветен дисплей 5т.
              4. Водоустойчив 1..5т.
              5. Удароустойчив 1..5т.
              6. Външна антена - 5т.
              7. Време на работа от батерии 1..5т.
              8. Наличие на карти 1..20т.
              9. Размер на паметта 1..10т.
              10. Възможни аксесоари 1..5т.
              11. Бързина на процесора(скорост на работа) 1..5т.
              12. Чувствителност 1..5т.
              13. Размер и тегло 1..10т. (най-много точки за най-лекия)
              14. Видимост на екрана при дневна светлина 1..10т.
              15. Цена 1..10т.
              16. Сервиз и поддръжка 1..5т

Въпроса е първо да уточним системата за оценяване а после да направим и таблицата със сравнения...
              VPetrov.photography

Коментар

QandA

Кой ще оценява ?

Коментар

Re: QandA

Първоначално публикуван от Big_Brother
                  Кой ще оценява ?
                  Всеки който има желание, пред очите на останалите... Така ще може да се формират и най-правилни оценки а не сравнение по каталози...
                  VPetrov.photography

Коментар

Нещо повече

Може би е хубаво преди всичко да се направят на категории.
                    Например GPS-и със карти, такива без.
                    GPS-и със допълнителни портове за включване на други устройства. GPS-и със Блутоот
                    Както и едни от тежката артирелия. GPS+GSM.
                    Антени за тях.
                    Една графа може би е хубаво да се отдели за Карти, Подържащ софтуер. (Пари за двете и доставчици).
                    Цялостни системи.

Моето скромно мнение .

Смятам, че не може да се оценяват несравними неща .
                    [url=http://www.crazyteams.com]CrazyTeams WebSite[/url]
                    [url=http://www.forum.crazyteams.com]CrazyTeams InfoSite[/url]
                    [url=http://www.shop.crazyteams.com]CrazyTeams ShopingWebSite[/url]

Коментар

Re: Нещо повече

Първоначално публикуван от CrazyTeam
                      Може би е хубаво преди всичко да се направят на категории.
                      Например GPS-и със карти, такива без.
                      GPS-и със допълнителни портове за включване на други устройства. GPS-и със Блутоот
                      Както и едни от тежката артирелия. GPS+GSM.
                      Антени за тях.
                      Една графа може би е хубаво да се отдели за Карти, Подържащ софтуер. (Пари за двете и доставчици).
                      Цялостни системи.

Моето скромно мнение .

Смятам, че не може да се оценяват несравними неща .
                      Идеята е да се направи сравнение само между GPS-и подходящи за оффроуд използване както и съм указал при откриване на темата. Под оффроуд се разбира или пътешествие с автомобил (мотор) или ходене пеша по планини и гори.
                      Прави сте за различните категории, но това ще бъде епохален труд и не смятам, че с ресурсите в този портал ще можем да го направим. Това, което съм предложил е нещо, което ще е практично и от полза на определена група потребители, не случайно има параметър като водоустойчивост и т.н. все неща, които едва ли ще заинтересуват един типичен градски потребител...
                      VPetrov.photography

Коментар

Общо взето аз нямам кой-знае какъв опит , тъй като от скоро съм собственик на GARMI E-TREX VENTURE . Е , няма карти , малка памет , но пък здрав излезе гадта ! " Малко " го изпуснах . . . около 20 метра се търкаля по камънака и РАБОТИ ! Вярно - смятам да го куплирам с джобен " компютър " , но това е тема на друг разговор .

Коментар

просто една идея

казах само това което мисля, нали все пак обмисляме какво да се класира и как да се класира . съгласен съм с теб за това, че става дума за оффроад, но нали коментираме всичко което е в помощ на оффроарда и т.н. доколкото си спомням някой коментираше оффроад пътна помощ и т.н. един автомобил оборудван с gps-gsm устройство хем може да се ползва и кат телефон така и за навигация а и за откриване къде аджиба е той в момента .
                          Ок, просто малко повече инфо.
                          А с сравнителните таблици ще е веселия и ще е интересно да го видя. наистина къртовски труд ама красота )))).
                          [url=http://www.crazyteams.com]CrazyTeams WebSite[/url]
                          [url=http://www.forum.crazyteams.com]CrazyTeams InfoSite[/url]
                          [url=http://www.shop.crazyteams.com]CrazyTeams ShopingWebSite[/url]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X