Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Road Mate 700, GPS приемник на MAGELLAN за автотуризъм

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Road Mate 700, GPS приемник на MAGELLAN за автотуризъм

Здравейте, приятели

Предлагам Ви кратко описание на Road Mate 700, GPS приемник на MAGELLAN за автотуризъм:

Екран: 32,000 colour (320*240), размери: 7,6*5,7см, one-touch (работиш по екрана)

Размер на апарата в сантиметри: 16.5W*8.25H*5.1D, светещи бутони

Фукция за демострация с гласови и визуални примери.

Системи за точност: WAAS (САЩ), EGNOS (Европейска), точност под 3м

Вградена база данни: 10GB на 17 Европейски държави + Великобритания.

POints of Interest: 750.000 с имена, адреси и телефони заа връзка разделеи в 40 категории.
    Търсенето става по азбучник, който има функцията да деактивира буквите, които не могат да бъдат включени. Пример: Ако след като започнете да пишете името на точка от вградената памет, за която поредната буква от името не може да е А, то тя не може да бъде набрана.

Картите могат да се обновяват от сайта на MAGELLAN.

При калкулиране на маршрута има следните възможности:
    1. За най-кратко време;
    2. Най-кратка дистанция;
    3. По най-използвани магистрали;
    4. Използване на магистрали само по необходимост. Ако искате да минавате през градовете.

Може да показва следвания маршрут в следните варианри:

1. 3D;
    2. Като карта;
    3. Като таблична последователност на завоите с посока, разстояние между маневрите и име на улицата;
    4. Където е възможно получава информация за задръствания, катастрофи ит.н.и преизчислява маршрута

Насочващи команди с мъки или женски глас на 6 езика: Английски, Германски, Френски, Холандски, Италиански, Испански

Има Trip Computer

Старт: Студен - 2мин, Топъл - 1мин, Горещ - 15 сек.

Работна температура: -20 до +60*С

Тегло: 375гр.

Пази лични бази данни за 3 различни потребителя

Има infrared port и USB

Има възможносъ и за външна антена

Гаранцията му е 2 години.

Цената му в България е 2800 ЛВ

Относно еквивалентите на GARMIN, моля Вие да го представите, защото смятам, че има достатъчно компетентни потребители в този форум

Поздрави на всички
    Човек е умен за дълго, но глупав за цял живот.

Хмм

На тая цена с каква лебедка ще се оборудвам..... Малееее.
    В нашата родина едва ли има повече от 30км да изминеш и да не срешнеш поне 2-ма души или населено място, така, че тая екстра GPS за толкоз пари ми се струва малко прекалено. Пък и тук става дума за offroad, а не за магистрали. Рекламата е хубаво нещо, но когато е на място.

Коментар

Наистина 2800 са повече от 20% от цената на моето возило, ако можех да ги дам щеше да е за климатик (пак безобразно скъп) но както и да е - хубав материал. Аз лично предпочитам (и ползвам) по-малките модели на Гармин (по навик пък и това има в магазина които знам) Етрекс Виста и новият цветен Легенд защото са:
      по-ефтини (не ефтини но ПО-ефини) ,
      по-малки и се носят лесно в ръка за разходки из планината,
      стават и за колата (перфектно влизат в арматурното табло (пробвах и на нивата и на Яриса влизат идеално и понеже са гумирани се застопоряват перфектно - още не е изпадал дори и при най "свирепият" оффроуд),
      имат 24МБ памет и доста карти за тях (защото са доста разпростарнени),
      водоустоичиви са (и дори до някъде ударо устоичиви защото предишният падана от колелото - а да и за колело стават - при 30-40км/ч и почти нищо му няма - оше си работи
      Леле увлякох се да пиша - не мислете че рекламирам нещо, просто споделям опита и наблюденията си, ако ми изпадне на добра цена нещо с по добри характеристики и за него ще пиша.
      Поздрави Сашо

Коментар

Off-road

Здравейте, приятели,

Този GPS приемник е за АВТОТУРИЗЪМ, не и за off-road. Пуснах темата за информация на SatMan, който се интересуваше за подходящ приемник за пътуване из Европа.

Що се отнася за екстремни приложения, моето мнение е следното:

Ползвам GPS приемник от 1996. Занимавам се с ветроходството, не с off - road, на смятам че съвсем не е по - леко и за това има какво да обменим като опит. Без пресилване GPS при нас е понякога и животоспасяващ, при лошо време не можеш да спреш и да слезеш край пътя. Ползвам MAGELLAN, разочарован съм от GARMIN. [b]Не за щото са лоша фирма, точно обратното, но след като имаха предимство до 2001 (тогава се появиха сериитте на MAGELLAN SporTrak и MERIDIAN), GARMIN отстъпват. Ползвал съм цялата серия ETREX, 7 и морските модели 126,128,180,182. В момента ползвам MAGELLAN PLatinum. Струва 995,00лв и е много як. 8 навигациоони екрана, които се програмират по желание на потребителя, SD карта, 16 МВ памет, плаващ е, с голям екран, барометър, термометър, вертикален профил, голям екран и др. Вижте www.magellangps.com.

Според мен до 1995 MAGELLAN бяха едноличен лидер при хоби GPS приемниците, но после ги изкупиха французите от MLR и докато си стъпят на краката, GARMIN дръпнаха, но се дразня като гледам как сега те не си дават зор.

Като потребител на GPS се чувствам засегнат, че предлагането изостава от потреблението. Вижте какво става при мобилните телефони. А мисля, че кайто е стигнал до идеята да ползва GPS приемник има достатъчно ум да знае какво иска и какво му пробутват.

Вчера ходих до МЕТРО да разгледам рекламирания ALAN 500. Побеснях още повече, но няма да коментирам за да не обидя някого.

Ще се радвам ако разгледате www.magellangps.com и да си споделим мнения.

Поздрави на всички

Коментар

Re: Off-road

Първоначално публикуван от Николай Андреев
          Вчера ходих до МЕТРО да разгледам рекламирания ALAN 500. Побеснях още повече, но няма да коментирам за да не обидя някого.

Като администратор на OFFRoad-Bulgaria.com мога да ви гарантирам че тук няма да има мнения които да бъдат пренебрегвани. А от наблюденията, които имам много от пишещите са сериозни хора и не смятам че биха се обидили от мнение по въпроса за конкретна марка и модел (когато е технически и икономически издържано). Ако пък някой се засяга на марка, без да иска да чуе технически аргументи проблема си е само негов... ще трябва да направим и форум: дай си ми куклите на ти си парцалките
          VPetrov.photography

Коментар

MAGELLAN PLatinum

Разгледах сайта на MAGELLAN - не бях обръщал внимание от доста време на марката - има нови неща някои много добре изглеждащи. Ще се радвам като се видим някой път да хвана и в ръка MAGELLAN PLatinum - интересно ми е какво е качеството на изпълнението. Като данни е много добре но пък идва въпроса не е ли малко скъп - разбира се ще направя и съответното проучване. Защото например GARMIN в България са точно два пъти по-скъпи отколкото в USA. Ясно ви е че разликата едва ли идва от транспорта
            VPetrov.photography

Коментар

...Nikolai ANDREEV...

Zdrasti Nikolai,

Horata ot ALAN mnogo se interesuvat ot mnenieto na klientite si. Zatova mnogo Te molia razkazhi kde beshe problema s ALAN v Metro-to...Sluzhitelite nemozaha da ojasniat podrobnosti ili si nedovolen ot samoto ustrojstvo !!! Izprobval li si go izobshto ?...

Коментар

Николаи разгледах саита на магелан ама май нещо не се ориентирам има ли приемник които да има повече от 16МБ памет за картите че аз сега имам в моя 23.8МБ карти заредени? А имам чуство че сувеличаване на точноста (пълнотата ) на картите те ще стават по-големи а не обратното, не се заяждам а търся отгоеор може и да има.

Коментар

Памет

Здравей, ALEX,

Серията Meridian предлага 16MB предварително заредена памет с пътни карти на Европа, а вдопълнение работи с флаш карти (SD) като при цифровите апарати, а каквато памет има. Аз лично ползвам 64 МВ.

Серията SporTrak има различни по характеристики модели, но не може да рабори с допълнителна памет. SporTrak Pro и Color имат съответно 15МВ и 9 МВ предварително инсталирана памет и по 23МВ свободна

Поздрави

Коментар

Къде се продава Магелан в БГ

Радо

Коментар

ALAN

Уважаеми Г-да, представители на ALAN,

Не случайно помолих никой да не се засяга от личното ми мнение. За пореден път се случи точно обратното. Поговорката гласи: "Мома, която не иска да я щипят не се хваща на хорото"

С досегашното си участие в този форум смятам, че съм дал достатъчно доказателства, че съм твърдоглав потребител, който има самочувствие да изисква. В момента съм на MAGELLAN, защото към 21,11,2004 това е най-добрият GPS приемни кна пазара за моите нужди, който ме удовлетворява като ЦЕНА/ФУНКЦИИ/НАДЕЖНОСТ и който мога да си позволя. Бих бил щастлив ако мога да си купя RAYMARINE.

Няма нужда да ми изпращате апарат за проба. Вече имах възможността да поработя с него в МЕТРО и да си съставя мнение. Не купувам космодиск, който мога да видя само в TV реклама. За да си купя предлагания от Вас апарат, той трябва да ми предложи нещо ново и различно, което да ме впечатли и да ме накара да изоставя изпитаните бойци от GARMIN и MAGELLAN.

Какво е положението според мен:

ALAN:

4 навигационни екрана.
                      1 год. гаранция - това казаха в МЕТРО
                      WAAS/EGNOS система за точност
                      аксесоари за ползване в кола
                      Нещо наистина хубаво и ново - ЗАРЯДНИ БАТЕРИИ
                      Посредствен и неособено добър дизайн.
                      Не можах да разгледам картите, защото в МЕТРО - Варна ги нямаха
                      100 потребителски точки
                      памет 4МВ
                      Възможност за работа с SD карти
                      ЦЕНА: около 650,00лв с ДДС

Един бърз поглед на пазара показва следното при конкурентните марки. Задълбочения анализ е Ваша работа, все пак Вие сте представителите:

Срещу това Геотрейд предлагат - пускам информация директно от сайта им:

GPSMAP76

GPSMAP 76 изпълнява базовите навигационни функции на GPS 76, а допълнително идва с предварително заредена световна карта. България фигурира в нея с всички населени места като точки, както и с всички основни пътища. Така с GPSMAP 76 в ръка, Вие по-добре ще се ориентирате къде се намирате. Уреда има допълнителна памет 8МВ за подробни карти. Вие може да запишете до 1,000 Ваши точки в GPS, а паметта за "следата" на Вашето движение е 10,000 точки. В комплекта е включен комуникационен кабел.

цена: 380.00 USD с вкл. ДДС

MAGELLAN. Апарата, до който ALAN може да се приближи е MERIDIAN GOLD:

Плаващ, удароустойчив
                      WAAS/EGNOS
                      16MB вградена памет за Европа
                      Възможност за рабато със SD карти
                      8 програмируеми по-желание на клиента навигационни екрана
                      2 год. гаранция
                      Памет за 500 потребителски точки в име, символ, надморска височина, дата и час на запаметяване, координати, кратък коментар за какво става въпрос
                      Комплекта включва и конектор към РС
                      Функция FIND с азбуччник
                      Справка за цената при представителите: 750.00лв с ДДС

Освен това представителите на GARMIN и MAGELLAN предлагат пълната гама апарати на склад в България.

Защо да избера ALAN500?

Оставам с най-добри чувства и пожелание за успех на пазара, защото конкуренцията движи прогреса и ние клиентите имаме най-голяма полза когато предлагането е по-голямо.

Жаден съм за всичко ново от любимата ми тема: GPS приемници. Засега оставама на мнението си, че предлагането изостава от търсенето. Като нововъведения.

Поздрави - Николай

Коментар

За Map 500

Ники, прочети подробно какво може да прави уреда. И аз исках да си купя Magellan. Дори го бях поръчал, но Бог реши друго...и съм радостен. Magellan е с класи над Garmin. Дизайна му е супер, но има много неща, които ме спряха да го купя. Дори на моята скромна страничка можеш да прочетеш повече за Alan Map 500.
                        "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
                        http://ftp.domainbg.com/tuono

Коментар

...не разбрах...

...Николай, със щипането няма проблем, но "първо питай, па после пипай..." Ние не се страхуваме от хорото...нито сме засегнати...това което казваш потвърждава това което подозирах...за съжеление в METRO не можаха да Ти предоставят необходимата информация относно продукта...за което съм им сърдит

Моля Те разкажи за случката в метро:

- защо не можа да разгледаш картите ? Как така ги нямаха ? Картата (CF 64MB) e вътре самият GPS, а на него си има записана една много подробна карта на България (цели 14MB) + карта на Европа !!!...

- на тези GPS-и е качен "Фирмуер" V2.0.3.CF което значи че нямаш ограничения за "WAYPOINT"-ове, "TRACK"-ове и други глезотии, защото MAP500 ги записва директно на CF картата...единственното ти ограничение е самата CF карта която може да е max. 512MB !!!

- няма необходимост акумулаторите да се изваждат, зарежда се чрез букса от +12V или с адаптер от ~220V...

- "соурсовете" са наша собственост, пишеме "фирмуери" всякакви...напр. токущо приключихме за един голям наш клиент опцията за смятане на площ...

- в момента пишеме новият "Firmware" с функция "File Manager"...

Аз лично вече 2 седмици записвам тракове настроени на (1sec. or 50m) и неуспях да напълня 64MB-вата карта на 30%...!!! Тук говорим за стотици тракове и милиони точки...

...без "излишните" аксесоари MAP500 e EUR 199.- (в комплекта влиза кабел за компютър, базови карти на България и Европа...)

Предлагам ти да се опознаете с MAP500, ще ти хересва...в съшност нека да го направя аз:

Николай, запознай се с MAP500......MAP500 запознай се с Николай !!!

Коментар

МЕTRO

Уважаеми Господа,

Случката в METRO съчетаваше стандартните компоненти:

- непознаване на предлаганата стока;
                            - липса на интерес и мотивация от страна на персонала;
                            - липса на допълнителни рекламни материали извън показаното в релкамните списания на METRO.

Аз пък не мога да им се сърдя, защото METRO си е една евтина верига, където от клиентите не се очаква да питат, а основно да купуват. Не съм забелязал служителите да си дават много зор, освен с редки изключения, които потвърждават правилото.

На служителя от METRO дадох шанс да ми покаже какво може, но бързо стана ясно, че това е само да разпознае GPS приемника от GSM и да го включи. На молбата ми да направим разходка из паркинга даде категоричен отказ.

Въобше не знаеше, че навигатора работи с карти, камо ли че има и за България.

Все пак смятам, че гореописаното е Ваш проблем, защото METRO не е в България от вчера и Вие би трябвало да знаете с кого си имате работа.

Относно предлагания от Вас апарат в момента водя кореспонденция с
                            Tuono.

Поздрави - Николай

Коментар

...METRO

...за съжеление те си имат едни принципи, който аз лично не ги одобрявам на 100% (от сорта: no catalogues - no leaflets - no comments...)

...тежко е да раздаваш "шамари" с вързани ръце...

- мога ли да те цитирам пред представителите на METRO когато стане въпрос за "пепоръки за подобряване на обслужването" ?

Мисля че изчерпахме темата. Успех.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X