Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Външната антена - лукс или необходимост.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Външната антена - лукс или необходимост.

Много пъти съм се замислял над този въпрос. Отговорът дойде със самата антена - Alan Map 500+активна магнитна антена се оказа много добра комбинация. Какво е предимството:

1. По-висока чувствителност. Особено в гъста иглолистна гора.

2. GPS-а не е поставен на таблото в автомобила, където слънцето е безпощадно. Скриваш го на сянка, където ти е удобно.

3. Когато ходя в планината само антената е закачена на рамото или върху раницата. Track-овете се записват по добре и ръцете са ти свободни.

4. Много широк диапазон на работа - 360 градуса покритие, работна температура до -40 до +80 градуса по C. Приема сигнал от сателити с височина от 5 до 90 градуса.

Alan Map 500 има вход за активна антена и това улеснява много нещата. Не е необходимо допълнителен модул със захранване, както при някои видове антени, а усилването от 21-29 dB е добър показател.

Определено си струва...
    "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
    http://ftp.domainbg.com/tuono

Антенката предлагана от Алан е мания! Много малка и същевременно варши страшна работа! Аз нямам Алан ама си я купих и отрязъх жицата и сложих един BNC накраиник за да я вържа към моят GPS V.

Всички които искат да ползват GPS в кола или в гора, препорачително е да си вземат външна антена!

За да проверите дали гпс-а ви подържа активна външна антена измерете дали излизат около 3V от изхода за външна антена. Плюсът(+) да е от вътре!

Алан антената също я тествах и с моят Lowrance и също работи.

Коментар

За Lowrance

Здрасти Сабине,
      Радвам се, че антената е станала и за друг приемник.
      Имам един въпрос - търся карта на BG за Lowrance iFinder. Един приятел ме помоли да конвертирам картите за Alan и Garmin към Lowrance, но вече цяла седмица не намирам никаква информация за формата. Изтеглих MapCreate, но неще да тръгне. Писах и на производителите, но още не са ми отговорили.
      Имаш ли някаква идея?
      "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
      http://ftp.domainbg.com/tuono

Коментар

...INFO

...Реших да подкрепя казаното с малко техническа информация:

ALAN AM500

• Input Voltage: 2 ~ 5 VDC
        • Input Current: 6mA, @ 3V input
        • Antenna Type: PATCH
        • VSWR: 2:1
        • Polarization: Circular (RH)
        • Impedance: 50 ohms
        • Azimuth Coverage: 360 degrees.
        • Elevation Coverage: 5~90 degrees.
        • Coaxial cable : RG-174, 2M or 5M
        • Connector : SMA or MCX or MMCX
        • Dimension: 43.5 x 34.8 x 13.9 mm
        • Operating Temperature: -40 ~ +80 Celsius
        • Storage Temperature: -40 ~ +90 Celsius
        • Operating Humidity: 5% ~ 95%
        • Mount: Magnetic
        Max. Gain : 29dB (21dB@2V, 26dB@3V, 29dB@5V)

ALAN "S" GPS

Коментар

Re: За Lowrance

Първоначално публикуван от Tuono
          Здрасти Сабине,
          Радвам се, че антената е станала и за друг приемник.
          Имам един въпрос - търся карта на BG за Lowrance iFinder. Един приятел ме помоли да конвертирам картите за Alan и Garmin към Lowrance, но вече цяла седмица не намирам никаква информация за формата. Изтеглих MapCreate, но неще да тръгне. Писах и на производителите, но още не са ми отговорили.
          Имаш ли някаква идея?
          За съжаление няма начин, или поне аз не сам намерил такав за последните 4 години

MapCreate нищо не криеитва, името е подвеждащо! Написали са го така, защото ти позволява да създаваш карти от част от lowrance world map-a. т.е. ако патуваш 2000км не е нужно да зареждаш карти много около пътя по които ще ходиш, и като си избереш/selectnesh area-та тои ти смята/create-ва custom map.

OziExplorer има проект за лолранс, но само за Глобал Мап 100 който работи с MapCreate v.4

Във същност това е причината поради която ще си зарежа iFinder-a и ще си купя Алан... или нещо друго...

Коментар

...да видиш и да пипаш...

Сабине, страшно ни хересва твоят "аватар" - време беше !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X