Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е решението на проблема с машинарията която разнасяме с нас ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

наслагай всички прибори като цена и виж на края сбора...хич няма да е малък !!!

а цената на Нокиата само след 6-7 месеца ще е съвсем приемлива

кал кал ....добре...говориме за калъф в който е нокиата и да е в джобче с ципче за коричка на екипа на колегата все пак...

99 % ти гарантирам че ще може да се качват карти в нея....вярвам твърдо в това !!!

а и в друго съм убеден че тоя тип техника леко по леко ще изгони от пазара много конкуренция

нима МП 3 има вече развитие ??? къде...в самостоятелна еденица ли...ами него го има като малък чип във почти всяка електроника вече и е нулев критерий...да не забравяме че в Никиата колега ще има и радио...да си слуша прогнозата за времето в Родопите примерно
    S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
    или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
    пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

Интересно, ти твърдиш, че всичко трябва да е в една виско технологична джиджа и казваш, че имаш GSM с перфенктен GPS, но в същото време си си купил и Нуви- защо ти е???
      Като си изгубиш добре пазената нокия в гората 24-месечната гаранция какво ще покрие???
      А тази нокия, скрита дълбоко в твоите дрехи, за какво ти е след като нямада я използваш???
      о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

написал съм ясно ...НЯМАМ я ...чакам я да влезе в БГ и да видя цената и...е чак пък да я загубя....де бре

как реши че няма да я ползвам ??? непознавам някой да има такъв тип техника и да я държи като музеен експонат...ти познаваш ли някой ?

още повече че тя е един малък компютър с блутът...а през него всичко имаш като достъп !!! не е необходимо да я вадиш...

дано само да могат да се качват карти в нея...аз вярвам в това !
        Последно редактирано от 4x4; 03-02-07, 10:04.

Коментар

Първоначално публикуван от 4x4 Преглед на мнение
          99 % ти гарантирам че ще може да се качват карти в нея....вярвам твърдо в това !!!
          Изборът на оборудване за офроуд е сериозен въпрос. Аз не бих разчитал на едната гола вяра ...

Когато можеш да ми докажеш с твърди факти, че устройството Х има възможности за зареждане и работа със специализирани подробни карти, както и с предварително подготвени маршрути и GPS тракове, ще съм готов да обсъждам приложимостта му за офроуд цели.
          Към момента обаче не виждам нищо подобно в описанията.
          За разлика от ГПС-ите, за които аз говоря. За тях аз не вярвам, а знам (включително и от личен опит), че могат да работят с карти и тракове. Т.е. аз съм сигурен, че са използваеми за целите, за които говорим тук.

Що се отнася до другите функции, то за мен, освен ГПС-ът, съществен е само телефонът. Липсата на музика и снимки попада в раздела дребни битови неудобства. А, ако ще си говорим за телефони, за гората ти трябва един телефон, който прави добра връзка (където има покритие де) и издържа дълго с една батерия.
          В тази връзка не виждам смисъл да търся за там нещо по-различно от моята 6310i. Работа ще ти свърши и една най-обикновена 1100.
          Ужас а! Какви са тия хора, дето харесват телефони без 1001 камбанки и свирчици

Ами, по мои наблюдения, една много голяма част от хората купуват GSM-и с много функции само от съображения за престиж. Щото другите около тях имат лъскава играчка с шарени екранчета и много функции, та и те да не останат по-назад. А на практика много малко потребители изобщо научават как се използват повечето от възможностите на лъскавата играчка, преди да са я сменили със следващата, която била "още по-яка" ...
          Последно редактирано от Чавдар (V93); 03-02-07, 10:49.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
            Това, което не ни стана ясно, е на въпросната Нокия могат ли да се качат гармински карти, като например офроуд картата на Събин или Бгтопомапс.?

Аз мисля,че не може да работи и съм почти сигурен,а и не мисля че за symbiаn ще има в близко бъдеще?
            а без нея накъде?
            няма друга карта която да е толкова подробна извън пътя. поправете ме ако греша.
            LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy76 Преглед на мнение
              няма друга карта която да е толкова подробна извън пътя. поправете ме ако греша.
              Доста подробности има на БГТопомапс, но тя не поддържа рутиране, поради което не може да бъде така полезна.

А иначе е абсурд да се очаква, че каквато и да било GPS карта с чужд произход може да бъде полезна за офроуд в България. В най-добрия случай ще има прилично покритие на нормалните пътища и улиците в големите градове. Ама това на нас не ни върши работа ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Доста подробности има на БГТопомапс, но тя не поддържа рутиране, поради което не може да бъде така полезна.

А иначе е абсурд да се очаква, че каквато и да било GPS карта с чужд произход може да бъде полезна за офроуд в България. В най-добрия случай ще има прилично покритие на нормалните пътища и улиците в големите градове. Ама това на нас не ни върши работа ...
                100% си прав, а по-гадното ( в този случай) е че Nokia работи под Symbian, не знам дали Garmin Que може да работи с тази операционна система аз не съм чул поне, а за картите на бг топо мапс нищо лошо, но са доста по "беднички".
                LZ1PER

Коментар

като влезе Нокиата ще видиме какво може...щом има достъп до компютър мисля че няма да има проблеми с карти...но ще видиме ??? иска ми се да работи и да приема карти....това ако се случи ще облекчи бая хора с верно излишни машинарийки

бъдещето и тенденцийте са всичко в едно....пътя на развитие в тая посока е твърд и връщане няма !

а дали ни харесва или не...никой не ни пита ?

до 2-3 години ще ги гледаме старите техники като лампови устройства !

най добрите са, но никой не ги ще

колега, както вярваш на 6310i (която аз също имам) така мисля че е време да повярваш и в по новата и какичка ...не мислиш ли ?

Коментар

Първоначално публикуван от 4x4 Преглед на мнение
                    бъдещето и тенденцийте са всичко в едно....пътя на развитие в тая посока е твърд и връщане няма !

а дали ни харесва или не...никой не ни пита ?

до 2-3 години ще ги гледаме старите техники като лампови устройства !

най добрите са, но никой не ги ще

колега, както вярваш на 6310i (която аз също имам) така мисля че е време да повярваш и в по новата и какичка ...не мислиш ли ?
                    Значи, много бъркаш, ако мислиш, че новите технологии ме смущават по някакъв начин. Точно обратното, откакто за пръв път пипнах РС преди 20 години вече трудно си представям живота без тях.
                    Само че не съм привърженик на самоцелното трупане на играчки с много възможности, които не се използват.
                    Досега не съм сменил 6310i с нещо по-ново просто защото нямам необходимост от функциите, които се блъскат в новите играчки.
                    На мен ми трябва най-вече телефон, желателно с добра батерия. Другото, което използвам е блутут хендсфри и толкова. За да си върша работата, вкл. и в Интернет, когато съм извън София, ми е достатъчен (и много по-удобен) и добър лаптоп, а бърз достъп до Интернет (не през мобилния телефон) вече има на доста места. Щом си осигурих такъв даже извън населено място, на брега на яз. Доспат ...

Другите "яки функции" като разните му там картинки, мелодийки, МР3, радио и т.н. просто не ми трябват. А за фото и видео предпочитам да използвам отделни устройства, с достатъчно за моите цели качество и възможности.

Е, за какво ми е тогава нещо от рода на N95, на което ще използвам една мизерна част от функциите? За да демонстрирам, че мога да го притежавам?!? Ами, аз не изпитвам нужда от това. Стига ми аз да знам, че мога да си позволя това или онова при условие, че ми е необходимо.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Спорът дали тази Nokia ще работи с карти за гармин е излишен, всички знаем че по-принцип гармин не работи с други устройства за целта Que-to се лъже с Gps Proxy че използва гармински гпс което обаче не става на MobileXT(еквивалент на Que-to) за Simbyan така че за да го ползваш на Nokia трябва да си купиш Гармински блутуут гпс който е горе долу на цената на един приличен модел Гармин.Поздрави
                      [SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от kokolighta Преглед на мнение
                        Спорът дали тази Nokia ще работи с карти за гармин е излишен, всички знаем че по-принцип гармин не работи с други устройства за целта Que-to се лъже с Gps Proxy че използва гармински гпс което обаче не става на MobileXT(еквивалент на Que-to) за Simbyan така че за да го ползваш на Nokia трябва да си купиш Гармински блутуут гпс който е горе долу на цената на един приличен модел Гармин.Поздрави
                        Т.е. това приключва въпроса. Щом не може да работи със специализирани карти, въпросното устройство (и подобните му) просто не става за офроуд. Не защото е лошо, а защото е неизползваемо за конкретните цели, които са в основата на обсъждането.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Внимателно изчетох всички мнения по темата и наблюденията са ми, че се коментира следния въпрос: Решаваме ли проблема с многото устройства с закупуването на Nokia N95 ?
                          Моя отговор е - ДА !
                          НО тук има едно голямо НО, което е по-важно и то е, че има няколко проблема:
                          Тази нокия е СКЪПА, и непосилна за обикновен човечец като мен, до колкото разбрах не е удароустойчива, водоустойчива и виброустойчива, което веднага я изключва от списъка на подходящите многофункционални устройства за този спорт. Падането е гарантирано, а аз нямам намерение да държа ГПС-а си в джоба щото просто не ми върши работа....дори по-лошо ще бъде монтиран на кормилото, за да може да се следи постоянно. На мен лично ни ми е нужна гласова навигация, а визулна все пак не съм рали пилот, а ще карам ендуро. Така. След като изяснихме позицията на устройството какво разбираме ? N95 НЕ СТАВА... освен ако не издържа на острите ръбове и др неща, върху които се приземяваме постоянно
                          Хубава е, несъмнено е невероятен телефон, но за закрито ! За открито просто не става освен за снимки когато си починеш или за слушане на музика докато караш... а реално се намират решения и за далеч по-скромните 200 лв. на тези 2 изисквания (апарат + мп3) че и надежден ГСМ с хубава батерия издържаща по седмица!
                          Наистина реалната вероятност да се намали неудобството е до 2 уреда... GPS и GSM
                          GPS-a си е създаден специално за подобни условия на каквито ще бъде подложен при ендуро каране, а GSM със хубава батерия,камера и mp3 плейър вече под път и над път !
                          Предлагам да се коментира сега в един напълно скромен бюджет в какви 2 устройства да се ограничим (за марки и модели става въпрос), защото според мен е ясно, че просто нито един телефон неможе да предложи това, което предлага един GPS като функции, обслужване и издръжливост. Друг е въпроса вече за mp3 player-а, фото-то, хубавата батерия и качеството на реалното му приложение като GSM !
                          Да обобщя: две устройства, 800 лв. бюджет (GPS + GSM (със вградена хубава камера с възможност за запис на видео и слот за карти, mp3 и здрава батерия !)).
                          Аз ще предложа един вариант: Nokia 6230i (нокия си е нокия ) + Garmin GPSMAP 60 (не съм сигуренм че се пишеше точно така, но колегите предполагам ще ме разберат ). GSM(200 лв. (втора ръка)) + 600 лв. нов гармин = испълнени изисквания = 800 лв. =
                          Очаквам и вашите решения !
                          ----
                          ПП. За възможностите на телефона има много възможни начини чрез софтуер телефона да стане уникално добър, така че софтуера ИМА ВЕРОЯТНОСТ да се подобри, но техническата част зависи из цяло от производителя !
                          [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                          [/FONT]________________________________________
                          [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                          [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                          [/CENTER]
                          [/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от Different_Soul Преглед на мнение
                            Garmin GPSMAP 60
                            Това добре, обаче виж какво пише за него:

GPSMAP 60 е аналог на GPS 60, но с идва с вградена световна карта и допълнителна памет от 24MB за подробни карти.
                            Преди да купиш нещо такова - консултирай се със Събин колко памет ще е необходима за новата версия на картата му. Че на мен ми се върти из главата нещо като 50 МВ размер на файла.
                            Ако има вариант да се зарежда по части (т.е. да качиш в ГПС-а само района, който ще ти трябва в съответния ден) - добре, но иначе ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Това добре, обаче виж какво пише за него:

Преди да купиш нещо такова - консултирай се със Събин колко памет ще е необходима за новата версия на картата му. Че на мен ми се върти из главата нещо като 50 МВ размер на файла.
                              Ако има вариант да се зарежда по части (т.е. да качиш в ГПС-а само района, който ще ти трябва в съответния ден) - добре, но иначе ...
                              Той нямаше ли слот за разширителни карти до 128 МБ Не съм информиран в тази сфера и сега се ровя из нет-а...
                              [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                              [/FONT]________________________________________
                              [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                              [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                              [/CENTER]
                              [/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от Different_Soul Преглед на мнение
                                Той нямаше ли слот за разширителни карти до 128 МБ Не съм информиран в тази сфера и сега се ровя из нет-а...
                                В описанието на сайта на Геотрейд пише само това, което съм пуснал по-горе. Т.е. паметта е вътрешна, а не карта. Т.е. аз го разбирам, че паметта не подлежи на разширяване.

Проучи въпроса за Etrex Legend Сх или Vista Сх втора ръка. Те имат възможност за разширяване на паметта с карта.
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X