Имам следния проблем! Донесоха ми от Щатите един ГАРМИН "Етрекс Виста",но в него има някаква тъпа карта на която фигурира само София.Откъде да изтегля нещо по читаво?Има ли начин трак логовете които записвам обикаляйки си, да се наслагват върху съществуваща карта и тя да става все по подробна?Извинявам се ако въпросите ви звучат тъпо, но ми е първи GPS все пак!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Софтуер (карти за Гармин)
Свий
X
-
Карти...
Въпроса с картите за GPS в повечето държави е уреден много просто, отивате и си купувате, каквато искате обикновено има доста добър избор. Не са много евтини или по скоро са сравними като цена с малките модели GPS. Тъй като създаването на карта е много и то сериозна работа, която освен това продължава постоянно (менят се адреси, появяват се нови пътища и т.н.) картите имат нови издания и се актуализират постоянно.
В България с картите проблемът е много сложен. Има една или по точно две комерсиални т.е. платени карти, които са на мистериозната фирма МегаКомерс. Двете са еднакви като втората се различава от първата с това, че и големите градове фигурират с по-подробно описание. Цената на първата е 70лв. а на втората около 200+лв. В случая странното е, че всички опити от моя страна да се свържа с тази фирма удариха на камък, а повярвайте ми аз знам къде и как да търся. Моето лично мнение по въпроса, което си вадя след опита, който имам е, че тези карти са създадени с краден материал и поради тази причина фирмата не иска да се афишира по каквато и да е форма. Освен това и двете карти са направени крайно некадърно и работят изключително бавно което е изнервящо.
На основата на гореописаните карти хора, които действително разбират са направили доста по-добра карта, която сам разбирате защо се разпространява апокрифно. Аз съм сигурен, че някой от тукашните участници ще ви подскаже откъде да я изтеглите.
И накрая, за това как да си добавяте адреси, тракове и т.н. сме създали специален форум и разчитаме на помощта на всички собственици на GPS (включително и вас) да постват тракове и точки с описания така, че един ден, когато някой зададе вашият въпрос да му отговорим с удоволствие: ето това е линка на направената с общи усилия добра карта.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар