Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Софтуер за Geocaching

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Софтуер за Geocaching

Интересно ми е от участниците в offroad-bulgaria, които в същото време ходях и да геокешват кой какъв софтуер (и хардуер) за геокешинг използва?

Аз съм с HTC HD2 (телефон с Windows) и използвам NICQUE GCzII. Много е готин, особено последните версии, но проблемът е, че не еподдържан официално от geocaching.com.

Знам, че има официално приложение за iPhone, някой ползва ли го? А другите какво ползват?
    "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
    Gabriel Garcia Mаrquez

До: Софтуер за Geocaching

Аз си ползвам Орегон-а. Дори и снимки на по-сложните си качвам, ако се закучат нещата.
    Иначе отскоро съм с телефон с Андроид. За него има много добра програмка c:geo, която е напълно интегрирана с geocaching.com. Ако не е проблем трафика, няма по добро от инфо в реално време от сайта. Логването също.
    Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
    Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от nick_todorov Преглед на мнение
      Аз си ползвам Орегон-а. Дори и снимки на по-сложните си качвам, ако се закучат нещата.
      Иначе отскоро съм с телефон с Андроид. За него има много добра програмка c:geo, която е напълно интегрирана с geocaching.com. Ако не е проблем трафика, няма по добро от инфо в реално време от сайта. Логването също.
      хубавото на тоя софт, който ползвам е, че всичко си прави в реално време. има и офлайн режим, де...

предпоследната версия даже сваляше и картинките, но след поредната промяна в хтмл кода на геокешинг.ком нещо изчезна тая функция
      Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Аз съм Гармин 765Т, верно само 4 съм намерил, но смятам тази година да съм по - активен.
        [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от andreiboyanov Преглед на мнение
          хубавото на тоя софт, който ползвам е, че всичко си прави в реално време. има и офлайн режим, де...

предпоследната версия даже сваляше и картинките, но след поредната промяна в хтмл кода на геокешинг.ком нещо изчезна тая функция
          Да, и тази, за която говоря не е официално поддържана, но може почти всичко.
          Само търсене и логване на trackables няма засега.
          Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Sim3 Преглед на мнение
            Аз съм Гармин 765Т, верно само 4 съм намерил, но смятам тази година да съм по - активен.
            А как точно търсите, когато използвате специализирани GPS устройства като Garmin Navi и др.?
            Гешовете ги имате като точки върху картите или тези устройства позволяват и зареждането на допълнителен софтуер?
            В смисъл, интересно ми е, докато търсите откъде четете описанието на кеша и му гледате снимките? Или всичко това е подготвени предварително?
            Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Да, и тази, за която говоря не е официално поддържана, но може почти всичко.
              Само търсене и логване на trackables няма засега.
              Въпросът не е баш за тая тема, но как формирате URL-а на картинката, която стои в подписа ви (дето има статистика от геокешинг.ком)?
              Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

В момента geocaching.com не работи и не мога да проверя как точно го правих. Ако не се лъжа, беше просто линк към тази картинка в профила ми там.

Относно търсенето на кешове с Nuvi - с него може само координати да си заредиш. Описания и т.н. си ги гледаш предварително от сайта.(Май имаше някакви трикове и описание да се вкара, но беше страшна играчка)
                Затова е и термина paperless geocaching - когато гпс-а/софтуера ти позволява да виждаш тези неща без необходимостта от принтиране на информацията предварително. Та paperless geocaching поддържат Garmin Colorado, Oregon и т.н. Не съм сигурен, но май Нувитата го нямат.
                Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

В момента geocaching.com не работи и не мога да проверя как точно го правих. Ако не се лъжа, беше просто линк към тази картинка в профила ми там.

Относно търсенето на кешове с Nuvi - с него може само координати да си заредиш. Описания и т.н. си ги гледаш предварително от сайта.(Май имаше някакви трикове и описание да се вкара, но беше страшна играчка)
                  Затова е и термина paperless geocaching - когато гпс-а/софтуера ти позволява да виждаш тези неща без необходимостта от принтиране на информацията предварително. Та paperless geocaching поддържат Garmin Colorado, Oregon и т.н. Не съм сигурен, но май Нувитата го нямат.
                  А по какъв начин го поддържат този пейпълес геокешинг? Инсталира ли им се някакъв допълнителен софтуер, или самото описание на кешовете се превръща в някакъв формат, който те разбират? И предварително ли си зареждаш кешовете, или имат и онлайн възможности?

п.п. вижте си сега подписите на какво преиличат, докато не работи геокешинг.ком
                  Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от andreiboyanov Преглед на мнение
                    А по какъв начин го поддържат този пейпълес геокешинг? Инсталира ли им се някакъв допълнителен софтуер, или самото описание на кешовете се превръща в някакъв формат, който те разбират? И предварително ли си зареждаш кешовете, или имат и онлайн възможности?

п.п. вижте си сега подписите на какво преиличат, докато не работи геокешинг.ком
                    Гармин гпс-ите нямат възможности за достъп до интернет. Показването на описания, логове и т.н. си е интегрирано в тях без допълнителни софтуери (каквито изобщо не могат да се инсталират). За да го показат, се качват gpx файлове в които е тази информация.
                    А този файл се взима от gecaching.com pocket query опцията за premium members.
                    Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Гармин гпс-ите нямат възможности за достъп до интернет. Показването на описания, логове и т.н. си е интегрирано в тях без допълнителни софтуери (каквито изобщо не могат да се инсталират). За да го показат, се качват gpx файлове в които е тази информация.
                      А този файл се взима от gecaching.com pocket query опцията за premium members.
                      GPX за Бъгария може да се вземе и от geocaching-bugaria.com, разбира се. Хубавото на това е, че не трябва да си никакъв специален мембър

Аз това го ползвам с GCzII, за да мога да си търся офлайн (или при промяната в html дизайна на geocaching.com, щото тогава софтуера спира да работи онлай )
                      Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X