Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Умишлено заглушаване на GPS сигнала?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Умишлено заглушаване на GPS сигнала?

Мой колега с Nuvi 360 се върна от Азербайджан преди няколко дни. Каза ми, ще NUVI-то не могло да хване нито един сателит в Баку ??!@! Явно Азерите заглушават сигнала по някакъв начин, чували ли сте за подобни идиотщини?
    Тука си бачка перфектно ГПС-а, така че не става дума за дефект някакъв..

Re: Умишлено заглушаване на GPS сигнала?

Първоначално публикуван от naughty
    Мой колега с Nuvi 360 се върна от Азербайджан преди няколко дни. Каза ми, ще NUVI-то не могло да хване нито един сателит в Баку ??!@! Явно Азерите заглушават сигнала по някакъв начин, чували ли сте за подобни идиотщини?
    а твоя човек колко време е изчакал гпс-а да си търси спътниците....
    защото нашият гпс, като дойде от уса му трябваха 15-тина минути на място с пряка видимост към небето за да се ориентира къде на земята се намира и сега си намира спътниците за по малко от минута....
    LZ1RED

Коментар

Re: Умишлено заглушаване на GPS сигнала?

Първоначално публикуван от redair
      Първоначално публикуван от naughty
      а твоя човек колко време е изчакал гпс-а да си търси спътниците....
      защото нашият гпс, като дойде от уса му трябваха 15-тина минути на място с пряка видимост към небето за да се ориентира къде на земята се намира и сега си намира спътниците за по малко от минута....
      40 минути е седял на балкона без да хване нито един спътник и така 3 подердни дена..

по-скоро става дума за една от тия руски джажи:

http://www.qsl.net/n9zia/wireless/gps_jam-pics.html

ако увеичиш снимката ще видик радиус на действие 150-200км??

Коментар

абсолютно прав е твоя човек,, малко повече по въпроса,, Системата е разсекретена от НАСА 1989 и е позволена за граждански цели от март 1990, катто НАСА е запазила правото си да каже ОФФ винаги когато и където си поиска. В авиацията например точен заход само по системата GPS e забранен при минимум под 60 на 800 по тази причина, целта е да не се използва системата от неприятелска на САЩ държава по време на военни конфликти. Така беше и по време на войната в бивша Югославия. Специално за сега и Баку не е имало поне при мен никога проблем и мисля, че е възможно по-скоро да е имало нещо учения но не за повече от час, или просто не е работил добре самия прибор, което е най-вероятно..
        na 2 kolela

Коментар

Когато се случи нещо такова трябва да му се настрои на приемника ръчно къде се намираш и/или да се направи пълен ресет/нулиране на настройките. случвало ми се е подобно нещо веднъж на моята 60cx и докато не я ресетнах не се оправи. вътре в ГПС-а има списък на това кои сателити да търси и ако се прецака този списък така става. Не вярвам да има заглушаване чак до такава степен.

Коментар

да, точно така е ,,, рисетването е най-добрия лек, но не забравяйте никога и ОФФ от горе,,, повярвайте ми ,,, аз съм пилот и всеки ден на тази системка разчитам,,, е не само на нея,, но тя е към инерциалната система,,, помага и без нея не е нищо невъзможно,, но си трябва и повечко внимание,,
            na 2 kolela

Коментар

Всеки сигнал може да бъде заглушен но това не е толкова просто колкото изглежда на пръв поглед. А посоченото устройсто е измама някаква. На честота >2000Мхц колкото е GPS-а забравете за диапазон от 400 км. и захранване от малка батерийка. На тези честоти сигнала се разпространява почти като светлина тъй че от горе (космоса) към земята става но от земя към земя си го представете как ще изглежда...

Че има системи и начини са смущаване има. Но са разположени на едни по големи носители, струват много и са в разпореждане на едни други хора... и не се продават в магазините - в никакви магазини...

А колкото до възможността да бъде изключено покритието тя е повече от естествена за този който управлява системата...
              VPetrov.photography

Коментар

абсолютно вярно,,, това е най-точно по темата,, и дума не може да става за заглушаване от долу,, това изобщо не може и да се помисли,, само от горе НАСА си прави когато и каквото си иска,,
                na 2 kolela

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X