Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Garmin Rino 130

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Garmin Rino 130

Здравейте, мисля да си закупита този ГПС с радиостанция до 10 км, доста ми харесва по характеристики но не знам дали е съвместим с повечето ГПС-и и дали могат да се задават кординатите които поствате във форума, ако имате някаква информация за този модел или конкретни впечатления моля споделете.
    P.С. Ако пък има желаещи можем да направим по-голяма поръчка като бройки и цената ще е много по-надолу от зази дадена в сайта : http://www.garmin.com/products/rino130/

ще постна скоро за каква цена говорим но ще е поне 30-40% надолу
    no signature no problems

Здравейте,

Като всички Garmin-и, и този трябва да е добър. Мога само да коментирам 10-те километра обхват, което ми звучи доста оптимистично. Другото е, че работи в GMRS (General Mobile Radio Service) за което дори и в САЩ е необходим лиценз. Може би си спомняте как на един мил господин му създадоха затруднения през миналата седмица защото носел нелицензирана радиостанция... Направете си изводите сами.

Успех!

Тинко
    Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Честоти...

Потвърждавам горното мнение - тези честоти, на които работи са свободни в Америка там обхвата се казва FRS (Family radio service) и са предназначени за некомерсиална употреба. В Европа честотното разпределение е друго и на същото място се намира системата NMT (Мобиком) и други честоти за служебна употреба от фирми и организации. Във фирмата вносител на Garmin въобще не са се поинтересували от въпроса и на митница явно ги декларират само като GPS, без да указват, че имат и радиопредавател.

Много е добър RINO 120 но за съжаление е неизползваем в България. Да се надяваме че Garmin ще пусне и модел предназначен за Европа със съответният честотен диапазон.
      VPetrov.photography

Коментар

Искам да добавя че риното е със старият чипсет, т.е. не е много чуствителен като ГПС, има малък екран и е с значително по бавен процесор в сравнение с новите модели. Единствената и уникална функция която ми харесва в него е това, че като сте двама с риното може на ГПС-а да показва къде е другият.

Иначе като цяло не съм провърженик на комбинираните устройства, защото имат ужасно много компромиси, а единственият им плюс е че не мислиш за много батерии/зареждачки/устроиства.

Коментар

Използвал съм този модел и съм с горе-долу добри впечатления. Вярно е, че софтуера е малко бавен, но си има необходимите функции, лесно се вкарват карти от компютъра и точността му повечето време е между 5 и 8 метра, което на мен ми е достатъчно, така като обикновено карам по хартиена карта и просто искам да знам дали съм на точната пътека.
          А това че може да виждаш къде е другият (другите) е много готина функция, както казва и Събин. Обаче много ме дразни, че като сваля трака на компютъра се получават едни гадни прави черти на местата където е нямало обхват, но това мисля, че е оправено в по-новите модели Гармин.
          No bike - no fun!

Коментар

Дидо като ГПС разликата между риното и една 60-тка от Х серията е ОГРОМНА!

Коментар

До: Garmin Rino 130

"Обаче много ме дразни, че като сваля трака на компютъра се получават едни гадни прави черти на местата където е нямало обхват, но това мисля, че е оправено в по-новите модели Гармин."
              По този повод мога да кажа, че например Фортрекса вресто да прави прави черти, нарязва траклога на парчета. Просто в момента, в който изгуби сателитите, приключва текущия трак и когато си възвърне сигналите наново, започва нов. После като се свалят в компютъра, Мапсорс ги показва като отделни тракове. Много удонбно, а пък ти вече можеш да си ги снаждаш, ако искаш или друго да ги правиш...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X