Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Леко комична случка с GPS-навигация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Леко комична случка с GPS-навигация

Понякога GPS от удобство може да се превърне в голяма беда... Аз не знам добре немски, а брат ми който се намира в Карлсруе, ми разказа съвсем накратко какво е станало, но ето ви линкове, моля който разбира от немски да попреведе за колегите тук:

http://www.ka-news.de/karlsruhe/news...20061019-1018G

http://blog.jeanluc.ws/?p=4

Re: Леко комична случка с GPS-навигация

Първоначално публикуван от Chilio
    Понякога GPS от удобство може да се превърне в голяма беда... Аз не знам добре немски, а брат ми който се намира в Карлсруе, ми разказа съвсем накратко какво е станало, но ето ви линкове, моля който разбира от немски да попреведе за колегите тук:
    Ами то няма какво толкова да се превежда. 64-годишен шофьор не разбрал указанията на ГПС-а и вместо по улица, подкарал по релсите, доде не заседнал.

Ама какво е виновен ГПС-ът, че тоя е нямал грам мозък в главата си.
    Айде, мога да разбера, ако свиеш в грешна улица. Ама по релсите ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Преди да си наглася картата да е ориентирана на север (беше по посоката на движение), при една разходка с опит да пресека Стара планина в района на хижа Чавдар след като се натъкнахме на бариера и се залутахме насам - натам, Каква беше изненадата ни когато след 40-50мин. открихме че сме слезнали от Същата страна на планината от която се качихме, а не където искахме. Затова сега картата ми е ориентирана на север и поне такива грешки по-рядко би трябвало да се случват, но пък при движение в южна посока завиването по верният път (наляво-надясно) не винаги става лесно, трябва да пресмяташ наум посоките - но сигурно е въпрос на навик

Коментар

ГПС-а е коварно устройство... воде те където му кажеш, а не където искаш . Най-комичната ми случка е, когато веднъж във Врачанския балкан тръгнахме от една поляна(пеша), чиито координати бях вкарал като уейпойнт. Отидохме до едно място близо до там и след това от него искахме да стигнем до друга поляна... не че не можехме и без ГПС, ама като има що да не го пуснем... и без да искам съм дал поляната, от която тръгнахме вместо тази към която искахме да отидем. Търгвайки посоката, за която знаем, че трябва да е верния път(и двете места се падаха приблизително в едно посока от мястото където бяхме) и следвайки и ГПС-а така се завъртяхме, че крайния резултат беше един ОГРОМЕН кръг и пристигане на мястото, от което тръгнахме . От тогава проверявам по няколко пъти кой уейпойт съм задал .
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X