Днес като си пуснах Google Earth останах много приятно изненадан, хората са пуснали нови изображения покриващи цялата територия на страната с по-висока резолюция, вярно не е от най-голямата но за сравнение с досега съществуващата тази е в пъти по добра и вече става за навигация по нея щом се виждат и пътеките значи е добре. За сега май още това обновяване не е достъпно през Google Maps но сигурно скоро и там ще ги обновят.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Нови по-добри изображения в Google Earth
Свий
X
-
До: Нови по-добри изображения в Google Earth
Че те не са ли ОффРоудъриПървоначално публикуван от icpart Преглед на мнениеЕ не само на офроудъра бих казал също на планинари, туристи и байкъри
.

За съжаление пътека надали ще видиш на тези снимки, но средно потдържан Черен път в Не гориста местност - Без проблеми
Коментар
-
Не знам как заклиочи, че изображенията са по-добри на Google Earth - навсякъде са еднакви - и в програмата и в страницата.
Съгласен съм. че има обновяване и подобряване на раделителната способност на някои райони - до колкото знам високо детайлните снимки се правят със самолет а не от спътник и за това само големите градове се радват на тази опция
Коментар
-
В началото по принцип първо обновиха снимките в гугъл ъртх и после след два дена от моя пост това последва в сайта на Гугъл Мапс, ако имаш впредид за най ясните снимки те наистина се снимат от въздуха и се водят вече аерофото снимки а не от сателит за България такива аерофото още поне аз не съм видял за САЩ там в големите градове при най голямо увеличение си личат този тип снимки с ясно очертаните сгради и т.н. а тези които покриват България са си със сигурност снимани от сателит и за градовоте просто са с по-добра резолюция и по принцип е някъде може би от 1 до към 2,5 метра. Като не вярваш ето малко нещица за просвещаване
http://geoeye.com/CorpSite/gallery/Default.aspx - това е последния такъв тип сателит за изображения изтрелян миналата година и е с една от най-големите резолюции 0,5 метра но сам ще се убедиш от фотосите
Ето и малко инфо за обновяванията на снимките от Гугъл Ъртх в този сайт
http://wiki.googis.info/%D0%9E%D0%B1...0_Google_Earth
А това е според този сайт за обнвяванията на територията на България
Повече инфо за последните обновявания тук
http://wiki.googis.info/2009.07.11_%...BC%D0%BA%D0%B8Последно редактирано от icpart; 17-07-09, 17:29.
Коментар
-
Започнали са обновяване отново от Google Maps което е вече налично в Google Earth така че скоро че последва и сайта за оеднаквяване на изображенията по контраст така някои зимни снимки стават доста бледи и започват да се губят детайли и цветовото предаване се променя драстично като има и корекции в цветовете зимните и есенни снимки са по зеленикави а това хич не ми харесва, преди време във сайта на SASPlanet беше писано по този проблем като така се получават даже по лоши резултати вместо да се подобрят изображенията
. Така че ако някой тегли кеш със SASPlanet да побърза че после ще е е късно.
Коментар
-
Google Earth има функция за разглеждане на всички по-стари снимки за даден участък.
Има ли начин това да се използва при ваденето от кеша?Животът се мери не с броя вдишвания, а с моментите които спират дъха
GARMIN nuviCam LMT, GARMIN nuvi 200
Коментар
-
За сега поне още не съм открил начин но наистина съм си го мислил, но до някъде има алтернатива с помощта на програмата mapbuilder с помощта на която могат да се свалят по стари версии на снимките от Гугъл Мапс стига да не са затрити от сървърите им.
Коментар
-
MapBuilder може да тегли директно от кеша на GoogleEarth. Не съм пробвал досега, ако изчистя кеша и след това заредя даден район с по-старо изображение, дали билдера ще го извади него от кеша.
Тук има полезна информация и софтуер за GE:
http://starmen.at.tut.by/
Особено програмката PlaceMaker, с която може да се обхожда автоматично зададена област в Google Earth, за да се зареди в кеша. Напоследък започвам да предпочитам този метод + MapBuilder, за да вадя снимките от GE. SAS планетата е мнооооооооого бавна, и освен това (въпреки това) успява да си изпроси бан от Гугъла. Другото предимство е, че снимките в GE нямат лого и са с по-малка компресия - по-качествени."Аз знам, че нищо не знам. Но вие и това не знаете."
Коментар
-
Опитах се да дръпна Place Maker,писах разни цифри в яндекс, но не успях...? Относно снимките, качени оt DHV-zaredih gi v gmapper i napravih скрийн за левъл ( баси как звучи на БГ...) 17 и 18,за да е ясно какво е качено,но-първо-не знам как се качва jpg във форума,второ-липсва номенклатура,калибрирана за гмаппер-иначе снимките ще си се лепнат където им е мястото по нея....толко ли па няма една калибрирана мрежа за руските карти....бе то работата ясна-всичко има, ма е гот да седиме отстрани и да се подхилкваме как се борат усерите...
Коментар
-
Нямаше проблем с тегленето от яндекс, просто не си улучил цифрите. Те ги дават много нечетливи.
Калибрирана мрежа за руската разграфка качих на Спелеото, в директорията при снимките. Може да си правиш такива индекс карти със IndexMap, от тук: http://members.optusnet.com.au/~john.../oziutils.html"Аз знам, че нищо не знам. Но вие и това не знаете."
Коментар
-
dhv искам да те питам коя версия използваш на Гугъл ъртх за сваляне на кеша преди съм ползвал мапбилдъра с версия 4 нагоре и съм нямал проблеми но се чудя дали работи с новата версия 5 на кеша на Google Earth иначе mapbuilder няма проблеми да си работи и дирекно с нета като има възможност да се настрои версията за снимките в настройките на картите там дето е отбелязано например последните са мисля "v=43" като старите бяха ако не се лъжа "v=39", но пак сме заплашени от бан от Гугъл ама аз съм лесен като се изхитрявам с модема на бтк и при бан следва ресет при което се сменя IP то
.
Освен това основния недостатък на Google Earth е ограничението в размера на кеша който е до 2000MB но ако се свалят на порции различните участъци не е особен проблем.
Коментар
-
Ползвам последната версия на гугъла - 5.хх
Мапбилдера работи и с него. По-рано и аз теглех директно, но в един момент много бързо започнаха да ме банват. Може би промениха нещо по алгоритъма. Аз съм с кабелен нет с реално IP, няма начин да го сменя. Пробвах с анонимни проксита, ама те са тука-има-тука-нема, работят по 5 минути после по 10 ги няма...
Google Earth + PlaceMaker ме устройва напълно, аз като заредя даден регион го свалям с билдера, и после продължавам с друг. Не ме бърка ограничението от 2ГБ."Аз знам, че нищо не знам. Но вие и това не знаете."
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар