Обява

Свий
Няма добавени обяви.

POI за GPS-и

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• POI за GPS-и

Интересна платформа се е появила в родното интернет пространство. Изглежда доста амбициозно, но за съжеление нерабори като хората. Можеби защото е BETA.

Може да създаваш точки върху картата, да качваш готови (или цели списъци), да сваляш точки и списъци. Може да рутира, макар че неуспях да си запиша маршрута ...

Изглежда амбициозно като функционалност но е доста постно от гледна точка на съдържание (поне за сега).

Ето един POI на хиподрума в Банкя:
    http://www.rimory.com/#/poi_details/28403

До: [НОВИНИ] POI за GPS-и

Първоначално публикуван от gpsfreak Преглед на мнение
    Интересна платформа се е появила в родното интернет пространство. Изглежда доста амбициозно, но за съжеление нерабори като хората. Можеби защото е BETA.

Може да създаваш точки върху картата, да качваш готови (или цели списъци), да сваляш точки и списъци. Може да рутира, макар че неуспях да си запиша маршрута ...

Изглежда амбициозно като функционалност но е доста постно от гледна точка на съдържание (поне за сега).

Ето един POI на хиподрума в Банкя:
    http://www.rimory.com/#/poi_details/28403
    Здравей и добре дошъл във форума ,

Наистина много полезен сайт за лавинообразно разрастващият се брой потребители на любителски GPS приемници, както в България така и по света. От това което виждам изглежда проектът не е български, а международен, даже глобален, нямащ комерсиална насоченост. Което според мен е един много голям плюс! Във форум офроуд България има цял създаден раздел посветен на споделянето и класифицирането на координати на точки от любители, както и изобщо пръсната информация за POI из целя форум събирана с години, която би добринесла за развитието на този сайта. Аз лично много бих се радвал за съвместна работа на форума и сайта, както мисля че и на много участници в него...

Поздрави,

Коментар

Според мен, пичовете имат нужда от подкрепа. Защото ако им умре ентусиазма, състоянието в което е страницата невърши много работа.
      Съдържанието е меко казано безразборно, категориите неотговарят на съдържанието и т.н. Например POI-ове с трафик камери могат да се свалят по единично или ако си направиш сам списък обикаляйки ги една по една! Абсурдно.

Надявам се, че това е за тестови цели и в последствие (не ми е много ясно как), но нещата ще се променят.

Ненамерих никакви контакти по страницата им, а при регистрацията неполучих и е-mail за активация даже. Пък си бях направил спецялно един в тяхна чест

Това което ме кефи в момента е, че цъкайки по картата си правя точки (POI-ове) много лесно и после си ги свалям за GPS-a (KML-ите им работят, другите формати не съм тествал. Аз съм с iGo8.). Обаче ако нещо сбъркаш докато създаваш точка, после неможеш да я редактираш или изтриеш?!

Хубаво би било, ако можеше да си криеш създадените точки, т.е. да им казваш дали да са публични или не.

Коментар

Ха! Днес се е появила нова версия!

Появил се е и конвертор за КML, LMX, GPX

http://www.rimory.com/#/app/convertor

И форум, ха ха - празен.

Коментар

Търсих по форума, но неможах да открия публикуван линк за "iGo POI Expolrer", за това го пускам тук:

http://www.navigaciosreklam.hu/iGO_P...orer_Setup.zip

С тази утилка, която е БЕТА (аз явно все на БЕТИ попадам, взема да стана акварист), работи с POI-ове и списъци върху windows PC.

Поздрави

Коментар

Здравейте,
            Искам да благодаря на гgpsfreak и asterix85 че обърнахте внимание на нашия сайт. Истината е че сайта още не е готов и е пуснат само преди 3 седмици с цел тестване, вие обаче веднага ни разконспирирахте. Проектът започна с една проста цел след като 3-ма колеги се сблъскахме с хаоса на GPS POI-тата. В последствие се разви с доста функционалност като конвертора за различни формати, наливането на цели списъци, лично пространство, проследяване в реално време и др. а това за съжаление изисква време. Ние не сме голяма компания, сайта се разработва от 3-ма ентусиасти и изпипването на функционалността и стабилността изисква време. Сътрудничеството с този форум би било изключително полезно за всички и ще се радваме ако това се случи. В момента всякакви съвети и коментари ще ни бъдат много полезни.
            На колегата GPSFreak искам да кажа, че за много от нещата сме помислили но те още не са готови за да ги пуснем.
            Поздрави,
            Rimory.com

P.S. Ще се радвам да ви информирам за развитието на сайта и новите версии но бих си позвилил само ако за това имаме разрешението на модераторите на този форум.

Коментар

Първоначално публикуван от Ziezi Преглед на мнение
              Здравейте,
              Искам да благодаря на гgpsfreak и asterix85 че обърнахте внимание на нашия сайт. Истината е че сайта още не е готов и е пуснат само преди 3 седмици с цел тестване, вие обаче веднага ни разконспирирахте. Проектът започна с една проста цел след като 3-ма колеги се сблъскахме с хаоса на GPS POI-тата. В последствие се разви с доста функционалност като конвертора за различни формати, наливането на цели списъци, лично пространство, проследяване в реално време и др. а това за съжаление изисква време. Ние не сме голяма компания, сайта се разработва от 3-ма ентусиасти и изпипването на функционалността и стабилността изисква време. Сътрудничеството с този форум би било изключително полезно за всички и ще се радваме ако това се случи. В момента всякакви съвети и коментари ще ни бъдат много полезни.
              На колегата GPSFreak искам да кажа, че за много от нещата сме помислили но те още не са готови за да ги пуснем.
              Поздрави,
              Rimory.com

P.S. Ще се радвам да ви информирам за развитието на сайта и новите версии но бих си позвилил само ако за това имаме разрешението на модераторите на този форум.
              Здравей Ziezi и добре дошъл във форума ,

Разбира се ние много ще се радваме да получаваме информация за развитието на този проект, както мисля и на много участници във forum.offroad-bulgaria, както и да помагаме с каквото можем за неговото развитие Но не забравяй, че благодарности трябва да отправиш и към г-н Венцислав Петров администратор на портала, защото това е по мое мнение един от най-големите портали в България и съответно много голяма реклама на вашия сайт, както и спазване на условията за това !!!
              ...
              Искам да попитам един въпрос - защо ще се ограничавате само до събиране на POI, а защо не и на фото-навигационни снимки към тези POI

Поздрави,

Коментар

Здравей и от мен Ziezi,

Що се отнася за рекламата, като раздавате чековете за тоя месец да не ме пропуснете

btw, пусна ли сте конвертор, ама или аз немога да се оправя или той неработи. Зареждам си файл, избирам желан формат и после нищо не се случва

А сетих се и друго, което ме изнервя! Като създам (или кача) точка, после немога да я изтрия или редактирам. Освен това, като качвам мой списък (KML) точките се изсипват и после трябва да се търсят една по една. Би било добре, като се налива списък или точка през вашия интерфейс, да може да се слагат в съществуващ или нов списък!

Тъй като отделих доста време на RIMORY през последните няколко дни, ще си позволя и още една забележка: съдържанието ви в момента е напрактика неизползваемо!

И на края (добра дума и от мен):

Идеята Ви е яка! Но съм видял много добри идеи с лоша реализация, надявам се вашата да не е такава

Поздрави,
                gpsfreak

PS. имате ми майла (от регистрацията) ще се радвам да ми кажете как да си сменя паролата, че не ми се прави нов потребител.

Коментар

Първоначално публикуван от asterix85 Преглед на мнение
                  ...
                  Искам да попитам един въпрос - защо ще се ограничавате само до събиране на POI, а защо не и на фото-навигационни снимки към тези POI

Поздрави,
                  Разбира се, че благодарности се исказват и на г-н Венцислав Петров.
                  Идеята за фото-навигационни снимки е добра стига да знам какво точно предтсвляват . Простете нежевеството ми. Ако ми разкажеш малко повече сигурно ще можем да го направим.
                  gpsfreak -
                  1. В никакъв случай няма да те пропуснеме. Само че нашите чекове се осребряват само в бирарий.
                  2. по конвертора се работи още. Пуснахме го преди два дена! (ей че си бърз) днес бяха направени нови промени.
                  3. наясно сме с проблема с триенето но не е толкова лесно да се реши. Това е маркирано за версията през април.
                  4. При качването на точки чрез import има опция за добавяне в съществуващ списък или създаване на нов. Може би си го пропуснал. Съвета ми е за всеки вид точки да си правиш отделен списък, така като оправим страницата със списъците ще можеш да си ги споделяш по-лесно
                  5. голяма част от съфържанието беше качено по време на тестването и наистина не е много полезно. То ще се изчисти през април. Все пак има интересни места.
                  6. полагаме големи усилия в реализацията. Да се надяваме, че няма да стане както казваш.
                  Поздрави на всички.

Коментар

Разбира се, че благодарности се исказват и на г-н Венцислав Петров.
                    Идеята за фото-навигационни снимки е добра стига да знам какво точно предтсвляват . Простете нежевеството ми. Ако ми разкажеш малко повече сигурно ще можем да го направим.
                    Добре, eто тук започнах темата . За съжаление съм се вглъбил според мен в по-интересна тема, та ме мързи да почна да чета и да разучавам програмките, които г-н Чавдар (V93), milstan и колегата dtmf предложиха. Макар че това е една тема, която съм сигурен, че ще стане много популярна в бъдеще. Доколкото разбирах това е новото поколение POI точки - POI снимки Понякакъв начин, чрез предложените програмки, сигурно има и други, се вкарват координати в снимка и директно от GPS-а може да се зададе дадената снимка като дестинация, като нормална POI точка. Правих си експеримент да сравнявам навигационна снимка с нейната обикновенна в HEX, но не успях да разбера как са го направили...В общи линии май е това Виж сайта panoramio...Както сигурно сам се досещаш такива снимки, май не се намират много за България, така че това е една интересна ниша, в която може да пробиете пред другите
                    1. В никакъв случай няма да те пропуснеме. Само че нашите чекове се осребряват само в бирарий.
                    Дойдохме си на думата ...
                    2. по конвертора се работи още. Пуснахме го преди два дена! (ей че си бърз) днес бяха направени нови промени.
                    Сами ли го правите конвертора?

Коментар

Аха - сетих се за какво иде реч. Данните от GPS позицията се пазят в EXIF формата на снимките. В момента подобна функционлност има на нашия сайт но сме пуснали само за снимки качени в PIcasa - ако някой има профил там и снимки с GPS координати в EXIF на снимката може да го изпробва. В секцията "приложения" - "Picasa" трябва само да се въведе името на профила (профила си в Picasa) и ще се покажат всички публични албуми на този потребител. Ако има снимки с GPS тагове ще се покажат автоматично на сайта. Имаше опция при качване на снимка да взима координатите от снимка но не работеше като хората и затова го свалихме. Обаче ще го има.
                      Да - конвертора го правим сами и ни е доста трудно защото не можем да го тестваме надежно. Трябва да си набавим всички GPS прорами за да може да тестваме всички формати в реалнi условия.
                      Поздрави.

// а ако говорим за екзотика - скоро ще пусна едно упътване за trackme - това е услуга за проследяване и качване на маршути, в момента работи но без инструкции няма как да си го конфигурирате //

Коментар

4. При качването на точки чрез import има опция за добавяне в съществуващ списък или създаване на нов. Може би си го пропуснал. Съвета ми е за всеки вид точки да си правиш отделен списък, така като оправим страницата със списъците ще можеш да си ги споделяш по-лесно
                        Няма такава опция! Нещо си се объркал. Може да сте го предвидили в друга версия, но в текущата - НЯМА
                        http://www.rimory.com/#/app/import_poi

Това ли е въпросното "Тракме":
                        http://www.rimory.com/#/app/trackme

Открих още, че човек може да рейтва една точка, колкото пъти си иска! Ето тук POI-a на народното събрание съм го рейтнал 10 пъти:
                        http://www.rimory.com/pois/#/poi_details/29393

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X