Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За какво ми е GPS?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За какво ми е GPS?

От почти година имам GPS и много рядко го ползвам.Всички във форума казват,че едва ли не е задължително оборудване,но за мен не е така поне за сега.Искам най-добронамерено някой да ме убеди,че наистина ми трябва и за какво.Наясно съм,че в него има карта и мога да обикалям по нея.Знам,че откъдето мина мога да се върна без да се загубя.Има и други функции(60cs),но не знам за какво толкова могат да ми помогнат.Не ме разбирайте погрешно-искам да го ползвам,но искам да ми е интересно.Знам,че не е играчка
    Споделете Вие за какво го използвате.

Ми, навигация ... Можеш да караш не само където знаеш мястото. Може даже в мъглата, ако не те е страх. Където са откраднали табелите за курници и масички. Може да шашкаш мадамите. Просветените трябва да получават минимум по един оргазъм повече само като го видят.

Коментар

Ми аз само мога да кажа аз за какво го ползвам
      1. Статистика - от къде съм минал колко километра и тн.
      2. След време да мина пак от там
      3. След като Събин направи картата и за минаване през непознати за мен места
      4. Движение на група по зададен маршрут (например миналогодишното Ком-Емине)

Ако не виждаш фаида - продай го и не се занимавай

Коментар

освен споменаните неща, ще допълня:
        - ползвам го при пътуване в по-забутаните кътчета на БГ, където иначе трябва да следя непрекъснато картата. С 'рутираща' карта е страхотно!
        - още по-полезен е при пътуване в чужбина, където (обикновено) нищо не Ви е ясно. Миналата година в Турция ми спести ~250км каране в грешната посока.
        - ползвам го и пеша, при туристически преходи
        - тъй като има карти и на много градове из БГ, полезен е когато търсиш (примерно) банкомат, болница, или хотел - макар и да са малко тези в картите, ги има (а и стават все повече)

Коментар

според мен GPS-a е най полезен когато караш в непознат район, опитвайки се да стигнеш някъде. Ако просто си се возиш в кръг пак върши работа но не чак толкова. Поглеждайки ГПС-а и реките предобиваш представа къде са деретата и какви пътища да хванеш за да отидеш до някъде. При наличието на изо линии може да прецениш къде е най вероятно да има черен път, разбира се всичко това като натрупаш малко опит. Има хора които са много ориентирани и във всеки един момент знае от къде идва и накъде отива, както и дали е бил на съседното било(промерно) или не. Аз не съм от тези и един поглед върху ГПС-а ми помага да се ориентирам по добре. Другият момент е че с времето, когато знаеш много пътища и пътеки, почваш да се бъркаш и пак ГПС-а те спасява.

Моята карта става все по добра и вече има много категоризирани пътища, които дори са цветни в последната версия (тества се още 2-3 дена и я пускам) както и възможност за настройка да не рутира джипки и АТВ-та по моторджийски пътища. Много щастливи клиенти са ми се обаждали да споделят колко са се изкефили карайки по места далече от къщи и оспявайки да минат някакъв преход безгрижно.

Някога от Ком до емине беше една непостижима задача за нас (2001-2002г.) и успяхме да го пробиеме цялото чак на 7 мият опит. Сега всеки с ГПС и моята карта може да го мине без никакъв проблем и без водач за 6 дена, без да се губи 100 пъти по пътя

Коментар

Re: За какво ми е GPS?

Не знам дали си офроудър или не. Ако си, ще ти кажа следното:
            Дори и строго скептично подходено към ГПС-а, по време на преход из планината, може да се каже, че той е едно помощно средство, каквото е например аптечката за първа помощ - ползва се само при необходимост. Най-баналния (може би) пример, за който се сещам е, когато объркаш пътя или се загубиш и нямаш представа къде си. Тогава ГПС-а ще ти помогне да се ориентираш. Когато застанеш на кръстопът и не си наясно кой път накъде води, ГПС-а пак ще ти помогне (ако има картографиращи функции, разбира се).
            Ако трябва да глобализирам примерите - картата на Събин, за която толкова се говори, се съставя основно чрез ГПС-и.
            Сигурно ще се сетя и още...
            Ако не си офроудър и не ти се налага често да използваш функциите на ГПС, то може би е по-добре да го продадеш, тъй като тогава е по-добре да не задържаш пари в него ...
            Каквото и да ти казват, преценката си остава за теб - ти си най-близо до ситуацията.

Коментар

Глобална система за позициониране и навигиране, казано кратко. Има толко инфо че си е живо малко компютърче. Изключително полезна вещ за непознат район...като попаднеш в Странджа прекия път на Босна и ще видиш за какво ти е това у-во. Табели по пътя няма...откраднати отдавна а разклоните са бая. Вечер на пътя жив човек няма и освен на себе си на друг няма на кого да разчиташ за преминаване...плюнчиш пръста показваш го на джама и......прибирайки го погледни в екрана на GPS той ще те води безупречно....а дали тоя проблем е само там ???

какво остава за разходка из Европа ???
              S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
              или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
              пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

Всеки път като спре до мене някой и извади жипиеса съм сигурен че ще пита къде сме. И накъде да кара. Още не съм бъркал.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  Всеки път като спре до мене някой и извади жипиеса съм сигурен че ще пита къде сме. И накъде да кара. Още не съм бъркал.

има нещо вЕрно...
                  ама дедо поп е казАл:
                  -чадо, имането е по-'убаво от нЕмането.

Коментар

Абе я не ги слушай тези, от GPS полза няма, да не говорим за скапани модели като MAP 60 CS. Даже има много недостатъци:
                    -скапва ти откривателския дух
                    -навигатора може да умре от скука
                    -развиваш вредни навици, губиш тренинг за ориентация в природата
                    -следствие от горната точка се загубваш като първокласник като свършат батериите
                    -караш тъпите американци да се чувстват много умни
                    Та ако не ти трябва повече бих ти помогнал с удоволствие, като те отърва от него. Ще го пазя и никога няма да ти го давам!
                    Technical Rescue Direct - life lies in courage
                    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

За да не се изпотрепете с другите идиоти в колата при споровете на къде да карате и къде се намирате... В Европа помага много иначе влизаш неусетно в някой наистина голям град и нема излизане След едно такова забутване винаги караш с едно притеснение и услушване
                      На връщане от Мавритания написахме град Фес и лягаш да спиш иначе винаги един трябва да се звери в картата През 2006 на Ком-Емине щях да изхвърля гадната машинка през прозореца Сега мисля по друг начин ..........А между другото още чакаме рутиране и навигиране до качествените бардаци в страната и чужбина ............

Може и да получиш помощ в критичен момент на кординатите от машинката... ценно да го е.а
                      Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 13-03-07, 00:38.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X