Имам Garmin Nuvi 250 и искам да питам дали е възможно да му сложа 4GB SD карта. В момента използвам 2GB SD карта, но ще ми трябва повече място. Гледах в техническите данни за устройството, но там нищо не пише. Благодаря Ви предварително!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
4GB SD карта за Nuvi 250
Свий
X
-
До: 4GB SD карта за Nuvi 250
На един приятел приемника е Nuvi 215W. Поставихме 4GB SDHC и работи без проблем, но самият файл gmapsupp.img даде проблем с размер над 2GB. Свалихме го на 1.8 GB и работи безпроблемно."...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
http://ftp.domainbg.com/tuono
-
Какъв е смисъла от по-голяма карта , след като уредите не четат коректно файл по-голям от 2Gb? (На SD картата може да има само един файл с име GMAPSUPP.img) Отгоре на всичко Nuvi250 няма и Mp3 плеар , че да я напълниш с музика примерно.
Коментар
-
Най-вероятно проблема с файловете над 2 гб идва от файловата система fat или fat32, които не поддържат файлове с големина над 2 гб, а не от самата карта. Не знам обаче ако се форматира картата в НТФС дали Garmin-a ще я прочете? Засега не съм инсталирал толкова голяма карта и не знам дали става.
Коментар
-
Първоначално публикуван от rssn Преглед на мнениеНай-вероятно проблема с файловете над 2 гб идва от файловата система fat или fat32, които не поддържат файлове с големина над 2 гб, а не от самата карта..
Ограничението на FAT(32) е 4GB на файл.
Първоначално публикуван от rssn Преглед на мнениеНе знам обаче ако се форматира картата в НТФС дали Garmin-a ще я прочете? Засега не съм инсталирал толкова голяма карта и не знам дали става.. Чувал съм за такива флашки, но са на четворна цена спрямо стандартните.
Животът се мери не с броя вдишвания, а с моментите които спират дъха
GARMIN nuviCam LMT, GARMIN nuvi 200
Коментар
-
Супер! Уж нувито (350)не работи с над 2ГБ, ще си взема и аз една по- голяма...Явно наистина става въпрос за файлове по-големи от 2ГБ.
За мп3 плайъра наистина ще е от ползва повече памет, а който няма такъв - аз лично на 2та ГБ карта имам няколко карти за ГПС и просто която ми потрябва, само я преименувам от комп. на ...supp, така винаги си имам всички карти с мене и една активна....
Коментар
-
Първоначално публикуван от rssn Преглед на мнениеНай-вероятно проблема с файловете над 2 гб идва от файловата система fat или fat32, които не поддържат файлове с големина над 2 гб, а не от самата карта. Не знам обаче ако се форматира картата в НТФС дали Garmin-a ще я прочете? Засега не съм инсталирал толкова голяма карта и не знам дали става.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар