Здравейте,
Имам 1-2 въпроса и се надявам някой да ми отговори.
Когато се прави измерване или трасиране с GPS използването на UTM проекцията означава ли, че тя е референтна на WGS 84?
Аз правя измервания в UTM, 34 N зона и после разбира се трябва да трансформирам данните в КС 1970 г. Мисълта ми е, дали измерените координати в UTM фактически представляват WGS 84 координати?
Коя програма за трансформация използвате?
Имам 1-2 въпроса и се надявам някой да ми отговори.
Когато се прави измерване или трасиране с GPS използването на UTM проекцията означава ли, че тя е референтна на WGS 84?
Аз правя измервания в UTM, 34 N зона и после разбира се трябва да трансформирам данните в КС 1970 г. Мисълта ми е, дали измерените координати в UTM фактически представляват WGS 84 координати?
Коя програма за трансформация използвате?

Първо искам да се извиня, че задавам тук въпросите си, но при търсенето ми в google единствения резултат ме доведе в този много добър форум. Ще съм радостен ако ме упътите към други "специализирани" места. Та... фирмата в която работя разполагаме с 3 GPS-a Sokkia GSR2700 IS, 2 контролера Jett CE със софтуер SDR Level 5.56. Въпросите ми в момента са два: има ли някакъв друг начин за показване на местоположението на точката при трасировка освен Gons, Degrees, Quad brng и Miles. Изпадам в тих ужас като започна да се въртя като муха без глава в радиус от 3-4 метра около точката, не е като при тоталната станция със стрелкички за ляво и дясно
Коментар