Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GPS софтуер за сравняване на скоростите от етапите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• GPS софтуер за сравняване на скоростите от етапите

Привет на всички най - напред. Това ми е първият пост в този форум и не искам да пропусна да изразя приятната изненада от съществуването му.

Понеже се подведох малко по - сайта, в който го намерих и по - точно gps-bg.com, то може и въпоса ми да е малко по - встрани от обичайните теми.

Конкретно въпроса - известни ли са ви програмки, които позволяват графичното сравняване на скорости, времена, траектории при преминаването на един (скоростен) етап.

Принципно на мен ми трябва за рали спорт, но предполагам има приложение и в офроуда. Разполагам със Symbian операционна система и доста разнообразен софтуер за логване, но ползвам предимно SmartComGPS - руски софтуер, който експортира трасетата във .plt формат. Него пък до момента изчитах с OziExplorer.
    Последните разяснения не са ограничение, защото предполагам .plt файловете могат да се конвертират във произволни формати.

Като заключение пускам една графика, която леко се доближава до това, което ми трябва, но която не много лесно се получи от комбинацията ОziExplorer + Photoshop.

Мисля, че ти трябва нещо такова: http://www.maxqdata.com/
    Аз така и не намерих време да го инсталирам, има и безплатни версии на някои модули. Работи с PDA и GPS, но вече няма как да пробвам.
    "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
    http://ftp.domainbg.com/tuono

Коментар

До колкото успях да прочета, GPS модула в комбинация със софтуера би събрал точно данните, които ми трябват.

Първата ми асоциация беше - трябва да има начин да се мапне моята ГПС информация към данните, които той експортира (converter). Може да не е толкова лесно или въобще възможно, но липсата на примерни трасета или описание на формата им е първия проблем.

С laptopa би трябвало да стане, но както споменават на сайта, е и рисковано да се кара с него, за да не се повреди. С PocketPC не разполагам за съжаление.

Коментар

За същата цел-рали ми трябва програма с която да мога да описвам етапите.В смисъл да маркирам Waypoin-и с гласови бележки,и след това като мина повторно през тези Waypoin-и автоматично да ми просвирва гласовите бележки.

Коментар

Първоначално публикуван от savich
          За същата цел-рали ми трябва програма с която да мога да описвам етапите.В смисъл да маркирам Waypoin-и с гласови бележки,и след това като мина повторно през тези Waypoin-и автоматично да ми просвирва гласовите бележки.
          Без да съм сигурен на 100% мисля, че SmartComGPS разполага с подобна функция. Т.е. всеки такъв логинг софтиер има и функция за навигация.

Ако не, то ТомТом има карта за България. Там много лесно можеш да сложиш WayPoints, които да групираш и да им асоциираш гласови бележки. Хубавото там е, че може на отделните групи да казваш колко метра преди завоя например, да те предупреждават.

Коментар

ТомТом мисля ,че няма въобще да свърши работа поради някоко причини:
            1.Картата за БГ не става дори за туристически цели
            2.Не може да си правиш тракове
            3.Не може да изключиш опцията"Always On Road"
            4.Дори да пренебрегнем по горното,така и не намерих опция позволяваща ми асоциране на гласови бележки.ТомТом App version 5.010(426) за Симбиан S80(Nokia 9500) e която аз използвам.

SmartComGps e чудесна програмка която смея да твърдя съм я разучил добре,но при v1.00a за съжаление няма такава опция.Не знам какво ново е добавено в новите версии,които чувам са излезли,но за съжаление все още не съм намерил такава за Symbian S80

Коментар

Kaртата на ТомТом за БГ наистина е в голямата си част неизползваема. Забелязъл съм, че когато няма път се опитва да прескача към най - близкия съседен, но не съм пробвал, дали може да се кара и да се слагат waypoints извън пътя.
              Аз по този начин ползвам ТомТом да ме предупреждава за снимачки в Германия - задават им се различни звуци и дистанции.

Ще погледна за други програмки със сходна функция и ако открия ще пиша!

Коментар

До: GPS софтуер за сравняване на скоростите от етапите

Извинете ме, че up-вам стара тема, без да мога да съобщя нищо ново в нея, но се чудех - през това време не се ли намери някое наистина добро решение на въпроса?

Коментар

И аз все още не съм намерил GPS програмка с която да мога да записвам гласови маркери (waypoints),за предпочитане е да работи под Windows Mobile5

Коментар

Колега, специално на тебе ти трябва просто навигатор! Идеята да използваш GPS и софтуер, който да ти чете записките е авангардна, но трудно приложима. Ако караш на пълна газ по този начин, най-много да се метнеш някъде... При серия от бързи завои и скорост 130-140км/ч дали ще можеш да разчиташ на този софтуер?
                    Това, което търся аз е някакъв tracking софтуер за Symbian и обработваща програма за PC, с която да можеш да си направиш графика на скоростта при преминаването през специалния етап и така да свериш няколко различни run-a. До този момент намирам само софтуер, който прави .kml файлове за Google Earth - те съдържат само координати.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X