Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GPS за Off-road

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• GPS за Off-road

Не съм сигурен дали тук и е мястото на темата. Реших да си купувам GPS. Проблема е, че нищо не разбирам от тея машинки. Ще се уча в движение. Харесъл съм си три модела. Въпроса ми е следния. Кой от тях да избера?

За какво ще го ползвам:
    1-Най вече за офроуд с ендурото.
    2-При пътуване с пистовия ми мотоциклет. (по пътища разбира се)
    3-При пътуване с колата.
    4-За търсене на адреси в града.
    5-При излизане в чужбина.

И трите модела са водоустойчиви. Предполагам, че каквато карта си кача такава работа ще ми върши. Вероятно ще мога да ги ползвам както за офроуд, така и за пътната мрежа във и извън градовете. Не знам. Вие ми кажете.

Моделите са:
    GARMIN MAP60C
    GARMIN RINO 530
    GARMIN QEST 2-ii

И трите ще ми струват около 270лв. Има вероятност последния да ми излезе малко по-евтин -180лв, но не е сигурно.

Е, кой да бъдя?
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от Pacific; 17-12-08, 17:11.
    "Всеки струг - танк! Всеки шлосер - войн! Всеки детайл - бомба в лицето на империализма!"

До: Питане за GPS.

GPS-и, разработка на карти, средства за ориентиране.

Коментар

Благодаря на Жоро за линка, но не ми помага по никакъв начин. Аз съм пълен лаик и като чета все едно пише на патагонски. Трябва ми информация спешно, защото трябва да го поръчам бързо иначе изпускам далаверата с цената. Темите по въпроса са десетки, а постовете в тях са 100-тици. Ще ми отнеме дни наред да чета, (не че ще разбера нещо) а аз нямам време. На мен ми трябва бързо помощ от някой РАЗБИРАЧ, който да каже кой модел да взема и аз сляпо да му се доверя. Като го поръчам ще имам много време да чета и да се уча да работя с него. Надявам се разбирачите да ме посъветват кой да взема.
      Гледам, че GARMIN MAP 60C е доста популярен. Него ли да избера? Цената, която съм дал наистина ли е изгодна? Аз си мисля него да избера, освен ако не ми дадът по-тънката цена за GARMIN QEST. Парите са от значение. Какво мислите?
      Последно редактирано от SAMURAI; 17-12-08, 14:54.
      "Всеки струг - танк! Всеки шлосер - войн! Всеки детайл - бомба в лицето на империализма!"

Коментар

Да!
        Абсолютно съм съгласен със Самурая.
        И аз съм се опитвал да чета раздела с ГПС-ите , но нищо не мога да разбера.Трябва ми човек , който на прост български език , накратко да обясни какви са особеностите на ГПС-ите,най-добрите модели(за чисто ендуро),карти и т.н.
        Ще съм благодарен ако някой се включи.
        Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
        Джон Кенеди

Коментар

Колега от форума ми препоръча да не купувам нито един от горепосочените, тъй като нямали слот за карта и били със стария по-слаб приемник. Вероятно ще ми е нужен тоя слот, макар да не знам за какво. Препоръча ми моделите 60 CSX и 76 CSX. Абе то хубаво ама те са е*ати цифрата. Не са ми много по джоба. Та мога ли да се лиша от въпросния слот? Толкова ли ще ми е нужен? И какво значи слаб приемник. Толкова ли е зле?

П.П. Баси! Как само мразя да купувам неща от които хич не разбирам.

Коментар

Първоначално публикуван от SAMURAI Преглед на мнение
            Колега от форума ми препоръча да не купувам нито един от горепосочените, тъй като нямали слот за карта и били със стария по-слаб приемник. Вероятно ще ми е нужен тоя слот, макар да не знам за какво. Препоръча ми моделите 60 CSX и 76 CSX. Абе то хубаво ама те са е*ати цифрата. Не са ми много по джоба. Та мога ли да се лиша от въпросния слот? Толкова ли ще ми е нужен? И какво значи слаб приемник. Толкова ли е зле?

П.П. Баси! Как само мразя да купувам неща от които хич не разбирам.
            Няма как. Ако искаш да качиш читава карта, ти трябва определен обем памет 2-3-4 Гбт.Вградената памет просто не стига. Особено за офф. или чужбина.
            Прави разлика между карта и карта със памет (обикновено микро SD)

Коментар

Е ти м еразби токущо. Направо уби всичко детско в мен. Разбрах колко е важен слота. Значи тие тънканата не ми вършат работа. Направо изгубих вкус към живота. Страшно разочарование. Тия двата по-скъпите не мога да ги намеря на нормална цена. Все са цифра на всякъде.

Коментар

Търси "eTrex Vista HCx". Намира се на по-изгодна цена и е добро универсално решение.

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
                  Търси "eTrex Vista HCx". Намира се на по-изгодна цена и е добро универсално решение.
                  И аз съм с такъв. Става за всичко. Колорадото е по-добро.

Коментар

Първоначално публикуван от SAMURAI Преглед на мнение
                    ........ Реших да си купувам GPS. ...........
                    Е, кой да бъдя?
                    Универсален приемник няма! Ще трябва да направиш някои компромиси. Вистата е готина (и аз съм с такава), но 60 ЦХ е по-добра, Колорадото също много го хвалят. За кола, моите предпочитания са Нуви-тата. А и ТУК също можеш да видиш мнения.
                    Успех !
                    LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Ясно е, че няма универсален GPS. Както писах в началото ще го ползвам предимно за офроуд. Не знаех дали такъв GPS става и за други цели. Оказва се, че става, макар и да не е идеалния вариант. Моделите, които си бях избрал ме привлякоха с цената си, но после разбрах, че е важно да имат слот за карта. Така те отпаднаха. Сега излизат разни други варианти, но всичките са цифра. Посочените от вас модели не мога да ги намеря на цена по-тънка от колкото намерих 60 CSX. С други думи при така стеклите се обстоятелства бих предпочел последния, но това не значи, че съм щастлив от цената. За това още се ослушвам. Надявах се да намеря нещо около 300лв, но все повече започвам да мисля че мойта работа няма да стане.

Коментар

мдам и аз съм на следното мнение - ако е за колата - нуви - голям хубав екран, плямпа ти на български, всичко е точно и ясно - натискаш с пръст и напред.
                        тия без слот за карта вече наистина не вървят, тва е като да си купиш сега видео, евтино е - ма не върши и кой знае каква работа, та конкретно за гората е 60цсх - кеф си пишеш разходките, кеф го упусни в калта, не може да имаш проблеми с батерия - носиш си обикновенни алкални Р6 резервни а и екстри много, лошото, е, че не става за турист-мотор. В движение по натоварен път не ми се иска да спирам, а малкият и блед екран изобщо не го виждам на скорост, ако не спра. Според мен просто няма универсално което да ти харесва навсякъде.
                        Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Не, не, не. Не ме разбрахте. Ще го ползвам за офроуд. Просто исках, ако се наложи да става чат пат и за пътуване. Ще спирам ако трябва. Важното е да ми подскаже къде съм и на къде да карам в страната и чужбина. Главно ще го ползвам за офроуд.

Коментар

Ами, благодаря на всички. С ваша помощ и с помощта на хора, които ми писаха на лично съобщение най после направих своя избор. Спрях се на по-скъпите модели. "Далаверата" отпадна Сега търся вариант за 60csx или 76csx на по-прилична цена, че до момента попадам на доста невъзпитани цени.
                            Ако някой има идея за тънката лайсна на въпросните модели или на други Гармин от този клас нека ми пише на Лични. Готов съм да бръкна по-дълбочко в джоба, но разумно дълбочко. Все пак не съм глупав богаташ. Още веднъж мерси на всички.

Коментар

Виж на сайта на официалния вносител: geotrade.bg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X