Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв GPS да си купя?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Какъв GPS да си купя?

    Здрасти.Имам pocket pc HPiPAQ hx 2750.Търся да си купя Bluetooth GPS.Спрял съм се на следните модели:Globalsat bt-338 или Globalsat bt-339;Rikaline 6033 Bluetooth GPS;Holux GR-236slim bluetooth gps ;Haicom HI-406-C SiRF III; GPS Solarius V3
    .Можете ли да ми кажете кой от тия модели е най-добър или ако има нещо което да е по добро от тези тук напишите ми откъде мога да го купя или да го видя.Ето линк за Haicom HI-406-C SiRF III:

    Благодаря за вниманието.

  • #2
    Нямам наблюдение над всички, но мога да ти кажа за:

    БТ338 и БТ339 са еднакви, само с различна кутийка. Смениха кутийката защото бт338 имаше бъг и не му работеше WAAS корекцията, но на тези дето ги продават сега това трябва да е оправено освен ако не е някой много стар залежал в склада. Машинката работи перфектно, батерията издържа над 17ч! Има програмки за бъзикане на настройките на sirf3 и работи перфектно с този модел през блутута. Комплекта идва с зареждачка за 110/220в и за 12в + Y кабел за да си зареждаш и ПокетПЦ-то (ако е HP) и стойка за Покета за 260лв.

    Холукс-а също е супер има букса за външна антена и възможност с кабел да си го вържеш към ПЦ-то а не през блутут. Дори може и да си поръчаш(ама не знам от къде) кабел за към сериен порт, но е много скъп. Батерията му е значително по слаба, но и ГПС-а е по тънък.

    Коментар


    • #3
      Info - Holux

      Holux 236 Работи със стандартна батерия за Нокия, така, че може да се играе с по-мощни батерии.

      Коментар


      • #4
        А някой дали е пробвал Holux-а (236) как работи в гориста местност,че аз имам един bluetooth gps (sirf 2) и в гората е пълна скръб,затова и мисля да го сменя с Holux 236 .
        4x4=16

        Коментар


        • #5
          Супер работи, дори и в най гъстите гори, стига да не си го забил някъде да не вижда небето.

          Коментар


          • #6
            Имах Haicom HI-305III, аналог на HI-306III, само че с по-голяма батерия и без компаса. Сега имам HI-303iii, който е аналог на предните 2 модела, но е CompactFlash. Впечатлението и от 2-та ми е отлично, НО продадох HI-305III защото не може да му се изключи статичната навигация. Доколкото разбрах проблема е в Bluetooth интерфейса му и просто не може да обърне в Sirf протокол, посредством който става изключването. Тъй като HI-306III му е аналог предполагам че положението е същото. Ако използваш ГПС-а не само за навигация-поинтересувай се внимателно, иначе няма проблем.
            Останалото е просто перфектно, нямам ниакакви забележки - пристигат доста допълнителни неща в комплектите, стабилно работят, ниакакви ядове с който и да било софтуер.

            Коментар


            • #7
              Мерси много за съветите.И явно ще е този модел .
              4x4=16

              Коментар


              • #8
                Прави бяхте този GPS е супер."Хваща" и в гората направо няма нищо общо с Sirf II.
                4x4=16

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X