Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова бета на OS3.00 за MAP500

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нова бета на OS3.00 за MAP500

Във форума на www.alan-germany.de/forum/ има линк за сваляне на подобрена бета версия на горепосочения firmware. Някои от промените са:
    - траковете са намалени от 60 на 35 с оглед намаляване размера на файла и по-стабилна работа.
    - към DOP фактора е добавено изписване и на относителната точност в метри.
    - някои други подобрения, дето не мога да си ги преведа от немски
    LZ1OAL

Това с метрите е полезно, защото за повечето хора DOP не означава нищо.
    Интересно ми е докъде са стигнали с Track файла. Можеш ли да ми изпратиш текстов файл, за да видя какво съдържа? Имаше идеи да добавят за всяка точка DOP фактор и разни други неща.
    "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
    http://ftp.domainbg.com/tuono

Коментар

Довечера ще кача новата бета да и видя точно промените, че тук в работата нямам кабел за GPSa. А иначе формата на трака си е същия още откакто излезе бетата на руския сайт. В него има всичко както на стария формат плюс DOP фактора на всяка точка. В къщи имам такива тракове и утре (надявам се) ще ти пратя един да го разгледаш. Лошото е, че файла е доста голям - около 1400 КБ, поради 60-те на брой тракове. В тази последната бета са ги намалили на 35 и ще видя колко ще излиза файла.
      Иначе разглеждането на новия трак формат с DOP фактора в него става само с MapEdit 1.0.25.2 и нагоре.
      Абе добре че немците хванаха новата OS да я развиват, че руснаците за половин година нищо не направиха.
      LZ1OAL

Коментар

Ааа, сега видях в MpaEdit, че има доста допълнения в трака. Ето какво точно съдържа:
        1. номер на точката.
        2. дата и час на заснемане.
        3. надморска височина.
        4. изминато разстояние.
        5. изминало време.
        6. скорост.
        7. курс в градуси спрямо север.
        8. координати.
        9. DOP фактор.
        LZ1OAL

Коментар

Да, това ми е достатъчно като информация.
          Когато записваш Waypoint има ли надморска височина във файла?
          Това беше един от проблемите в старите версии.
          Жалко, че спряха да развиват тези приемници.

Коментар

Довечера ще погледна записан от мен трак дали има надморска височина. В MapEdit има такова поле, ама дали се записва от уреда, не си спомням. Утре ще пиша.
            LZ1OAL

Коментар

Не съм ти разбрал въпроса. В Waipoint няма данни за надморската височина. Чак сега ми идва наум, че щеше да е хубаво да има. Иначе в трака си има всичко.
              А за DOP-а и метрите - направили са го нещо като 1.3 ( 2.5м ), и за да се събере на старото място на екрана шрифта му е толкова малък, че трябва да се загледаш сериозно в уреда, за да го видиш. Ако караш през това време, хич не е за заглеждане.
              Трак няма да ти пращам, че е 2 МБ и половина.
              LZ1OAL

Коментар

Да, явно не са го добавили. Глупаво решение от тяхна страна. Неможе точката, която записваш да е без кота.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X