Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GPS карти за Samsung Omnia i900

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• GPS карти за Samsung Omnia i900

Здравейте!
    Не знам от къде да започна, но ще се опитам да бъда кратък и ясен.
    Купих си посоченият телефон и сега не знам просто от гъде да започна за да мога да му ползвам GPS функцията.
    Както разбрах картите за Garmin са едни от най-добрите на пазара. Интересувам се какво трябва да направя за да си инсталирам карта на Европа с подробна карта на България и отделно да сложа и топографски карти на нашите планини. Трябва ли някакъв специален софтуер и от къде да го взема и по-точно може ли някой да ми какво да направя за да ползвам GPS функцията.
    В официалният сайт (http://mysamsungomnia.wordpress.com/2008/09/19/mapking-and-garmin-settings-for-omnia/) има някакво обяснение но там до колкото разбирам са някави базови карти.
    От къде да взема гореописаните карти и как да ги подкарам?

Благодаря предварително!

До: GPS карти за Samsung Omnia i900

На линка си пише - Garmin Mobile XT. Все ще го намериш някъде, има го на много места. Телефона ти е с Windows, т.е. универсална система, на която вървят много неща. За да те насоча ще кажа няколко неща, които трябва да разграничиш:

1. Трябва ти софтуер за PC - Garmin Mapsource
    2. Трябва ти софтуер за Windows Mobile - Garmin Mobile XT
    2. Трябват ти инсталирани карти на PC-то, след което ги прехвърляш на Samsung-а.

Освен Garmin имаш iGO за България, можеш и него да пробваш.
    "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
    http://ftp.domainbg.com/tuono

Коментар

lichinko,
      Тъй-като виждам , че си още начинаещ, на първо време не ти трябва мапсорс за компютъра.
      Трябва да си инсталираш на омнията Garmin Mobile XT-пета версия.
      Карти на Европа и БГ-планините има тук във форума, ще ти дам линкове, но подробните карти на България са платени и ще трябва да си купиш...никой няма да ти ги даде даром.
      Има и една безплатна, но тя не е на същото ниво.
      На първо време си сложи Garmin Mobile XT и като си готов , казвай за да помагаме с картите
      Като начало почни от тук за http://www8.garmin.com/support/downl...ls.jsp?id=3389
      Последно редактирано от ml500; 19-11-08, 08:22.
      [URL]http://doglickingscreen.com/dog.swf[/URL]

Коментар

Благодаря за помощта. С допълнителна чужда помощ успях да кача Garmin Mobile XT и най-важното успях да го подкарам.
        Сега идва най-важното, а именно от къде да си взема карти. Качих си базова карта на Европа и някаква карта на България и градовете и мисля да я тествам, въпреки, че не знам колко е добра. От къде мога да взема карта на Европа с подробни карти на източна Европа и България.
        Свалих някакви карти на планините в "img" формат, но когато ги копирам редом до другите (които също са "img" формат) в телефона просто той не ги открива. Имате ли идея защо се случва това.
        Благодаря предварително!

Коментар

Първоначално публикуван от lichinko Преглед на мнение
          Благодаря за помощта. С допълнителна чужда помощ успях да кача Garmin Mobile XT и най-важното успях да го подкарам.
          Сега идва най-важното, а именно от къде да си взема карти. Качих си базова карта на Европа и някаква карта на България и градовете и мисля да я тествам, въпреки, че не знам колко е добра. От къде мога да взема карта на Европа с подробни карти на източна Европа и България.
          Свалих някакви карти на планините в "img" формат, но когато ги копирам редом до другите (които също са "img" формат) в телефона просто той не ги открива. Имате ли идея защо се случва това.
          Благодаря предварително!
          за да ги открие трябва да се преименува файла на gmapsupp.img или gmapprom.img или gmapsup1.img... внимавай да не изтриеш картите, които вече си инсталирал, те ще са със някои от имената, които изброих. трябва да видиш кое от горните имена нямаш , за да преименуваш твоите карти по този начин
          последна версия на спийд камерите и засадите: http://paralax.org/garmin/

Коментар

Благодаря gadev!
            Получи се и вече мога да отварям картите. Имам само един въпрос? Има ли други имена с които мога да записвам картите за да не трябва всеки път да преименувам една за сметка на друга? А и мисля, че gmapsup1.img не може да го отвори тъй като пробвах вече и не стана. Отваря перфектно gmapprom.img, а gmapsupp.img ми е основната карта и не ми се ще нея да я преименувам.
            Благодаря ти още веднъж!

Сега идва въпросът от къде да си взема карта на Европа с подробни карти на източна Европа и България? Дано да не ставам нахален, но все пак нали затова е този форум!

Благодаря предварително и приятна седмица!

Коментар

Не е GMAPSUP1.img , а GMAPSUP2.img.

Коментар

lichinko, това ще ти свърши работа за източна Европа, и да благодариш на Milstan, след като монтираш картата
                http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=33103

За България всички хубави карти се продават и никой няма да ти ги даде даром, отиваш в магазина и си купуваш, излишно е да питаш този или онзи дали ще ти я дадат, всички сме ги плащали

Коментар

Опа аз ли не съм разбрал или тука нещо намирисва. Какъв е смисълът на това ако ще се плаща за нещо, което по принцип трява да е безпалтно.
                  Но добре щом всички сте "плащали" аз ще потърся още малко и вкрайна сметка ще я купя, но поне кажете как да я кача тук за да могат всички хора просто и лесно да си я дърпат а не да дават пари на тоя дето д.........

Това е несериозна работа, можеш да свалиш програми за стотици хилади лева от нета, а няква карта не можеш. Да не би да е толкова подсигурена, че да не може да се копира и качва в нета - съмнявам се!

Еми добре благодаря за помощта на всички и ако още нещо не ми е ясно пак ще питам.

Само ако може да ми разясните как да дам карта на всички!

Дайте друг линк, защото този е с ограничен достъп и не мога да сваля картите на източна Европа!

Благодаря предварително на всички!

Коментар

Опа аз ли не съм разбрал или тука нещо намирисва. Какъв е смисълът на това ако ще се плаща за нещо, което по принцип трява да е безпалтно.
                    Но добре щом всички сте "плащали" аз ще потърся още малко и вкрайна сметка ще я купя, но поне кажете как да я кача тук за да могат всички хора просто и лесно да си я дърпат а не да дават пари на тоя дето д.........

Това е несериозна работа, можеш да свалиш програми за стотици хилади лева от нета, а няква карта не можеш. Да не би да е толкова подсигурена, че да не може да се копира и качва в нета - съмнявам се!

Еми добре благодаря за помощта на всички и ако още нещо не ми е ясно пак ще питам.

Само ако може да ми разясните как да дам карта на всички!

Дайте друг линк, защото този е с ограничен достъп и не мога да сваля картите на източна Европа!

Благодаря предварително на всички!
                    Нещо си в грешка.Картата я плащаме, за да може този който я прави да има интерес да я ъпгрейдва.От което всички печелим.Това което си написал хич не се толерира тука.
                    0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                    Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                    Суперскан България www.decbg.com
                    Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

За да дадеш нещо на всички , първо то трябва да е твое.
                      Ти можеш да си купиш БГ-карта САМО за лично ползуване. В момента в който я шернеш "за всички" и попадаш под удърите на закона. Това е продукт с авторски права!
                      С покупката на всяка карта ти се дава договор с правата и задълженията на ползувателя, който не ги спазва, ще страда
                      Замисли се , че за да се развива една карта, доста хора трябва да работят по нейното развитие, а и те хранят семейства.
                      Помисли над това

Коментар

Искам да благодаря на всички по-горе.........дет се казва с четене на темата и аз благополучно подкарах мобил ХТ на Гармин на моя Samsung Omnia i900. Благодаря
                        Само едно питане, как да подкарам гласовата навигация ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X