Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно липсата на систематизирана информация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Относно липсата на систематизирана информация

Здравейте приятели
    Нов съм в този форум. Чета го от няколко дена.
    Собственик съм на GPS-устройство, но и аз като всеки тук търся и се мъча да изведа полезната информация измежду хиляди постове

Какво ми прави впечатление.
    Определено липсва систематизирана информация за GPS-устройствата, свързаните с тази материя термини, особености по работата и др.

Защо не се съберат в една тема основните неща:
    1. Как на практика функционира това устройство.
    2. Какво представляват картите. Как могат да бъдат допълвани и актуализирани.
    3. Как всек и форумец би могъл да помогне с подобряването и обогатяването на картите за България. Как на практика може да стане това.

И ред подобни въпроси
    Сега в темите е една смесица от мнения на хора, различно напреднали в тази материя. И при добро желание няма как да успееш да синтезираш и подредиш информацията за себе си.

Ето например аз искам да помогна колкото мога и да вкарам карта с улиците на родния си град. Такава в момента няма.
    Ами прочетох де що може да се прочете и не разбрах какви са стъпките, които трябва да изпълня за да направя това.

Как се записва и нанася върху картата трак?
    Може ли някъде да се наложи върху кадастър или друга карта за да се види аджеба обходил ли съм всички улици и дали не съм пропуснал нещо?
    Може ли това да става улица по улица?
    Как да опиша после имената на улиците?
    Как да добавя допълнително инфо коя улица е еднопосочна, коя е без изход, къде има аптека, бензиностанция, исторически обект и т.н.

Как да обобщя това инфо за да го изпратя на хората, които постоянно актуализират картата на България?

Разбирам, че това е тежка задача, но е нелепо при наличие на толкова много постинги да не може да се обобщи информацията и да се направи по-лесно разбираема и приложима.

Например
    Влизаме в линка "карти"
    намираме стотици теми, но
    какво аджеба представлява картата, как можем да я редактираме, с коя програма, какъв е ефекта от това, как можем да добавяме към картата подкарти на определени градове, преработената карта какво можем да я правим после, какви са тия разширения на имената на файловете на картите, защо са различни, колко карти можем да имаме едновременно, как трябва да ги кръстим за да ги вижда устройствовто.

Да, вярно е, че можем ровейки в мненията, парче по парче да сглобим инфото, но тогава по какво е различаваме от един ЧАТ например?

Та така де.
    И въпреки всичко евала за това, че си помогате и споделяте опит и знание помежду си. В последно време това не е често срещано явление.

До: Относно липсата на систематизирана информация

Здравей й добре дошъл!
    Ако имаш възможност и желаеш да се заемеш и помогнеш със систематизирането - you are more than welcome!

Коментар

chukov, прав си. Форума е доста "разпилян", но след известно време ще му свикнеш и интуитивно ще знаеш , кои работи къде се намират.
      Подреждането наново на цялата тази информация е много голям труд, който би отнел много време на хората, които се грижат за това.
      Най-добре ползувай търсачката, за нещата които те интересуват
      [URL]http://doglickingscreen.com/dog.swf[/URL]

Коментар

Да, знам че е непосилна задача, но може да се направи следното

Примерно подобно решение на проблема имаше във форума на Мазда
        Под формата на постинг някой изписва дълга тема засягаща конкретна тематика.
        Темата се прави важна и се слага най-отгоре.
        След това, ако някъде се появи подобен важен и систематизиран постинг, засягащ същата тематика, той се копира от администратора и се залепва като следващ постинг във "Важната тема" и така постепенно се събират нещата на едно място в една тема примерно "Видове карти" или "Обновяване и допълване съдържанието на карта".

Даже ако щете и тривиална тема от сорта "Видове батерии, издръжливост, разряд и заряд" пак би била от полза

В един от постовете в темата за Колорадо 300 форумец беше споменал, че устройството му източва много бързо батериите
        Но от батерия до батерия разликата е голяма
        От акумулаторна до алкална, от литиево йонна до NiMH
        Това имам предвид де

Съвсем примерно го казвам
        Лично аз на този етап не мога да отделям съществената от несъществена информация, защото за мен тази материя е нова и тепърва ще мога да отсявам по-важните неща

Коментар

OFFTopic

Добре дошъл.
          Ти освен GPS раздела погледни и тука
          http://forum.offroad-bulgaria.com/fo...play.php?f=131...и показвай.

Коментар

разкрит съм

Коментар

Няма лошо от малко помощ. Настанявай се удобно и започвай Но.....да се има предвид, че е редно да се систематизира само полезна информация. Как се прави трак и POI (аптеки и паркинги,бензиностанция и прочее) е в ръководството на всеки модел ГПС. От друга страна се подбира и тази информация, която е "User friendly". Какво представлява картата и как се редактира е вече информация налична, но за напреднали. А и поради огромния и увеличаващ се обем на дискутираните теми, систематизацията е трудна. Тук, по-скоро се нуждаем от лека наредба на подредения хаос
              Но, както казах, лошо няма. Само да не съм ти убил ентусиазма
              LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Първоначално публикуван от chukov Преглед на мнение
                ... Определено липсва систематизирана информация за GPS-устройствата, свързаните с тази материя термини, особености по работата и др.

Защо не се съберат в една тема основните неща:
                ...
                Сега в темите е една смесица от мнения на хора, различно напреднали в тази материя. И при добро желание няма как да успееш да синтезираш и подредиш информацията за себе си.
                ...
                Разбирам, че това е тежка задача, но е нелепо при наличие на толкова много постинги да не може да се обобщи информацията и да се направи по-лесно разбираема и приложима.

...

Да, вярно е, че можем ровейки в мненията, парче по парче да сглобим инфото, но тогава по какво е различаваме от един ЧАТ например?
                ...

Ако трябва да сложа заглавие на отговора си, то сигурно ще е нещо като "N-тият нов потребител, който иска някой да му сервира готова за консумация информация" ...

Това, което виждаш тук, е в същност най-често срещаната картина в Интернет форумите " ... смесица от мнения на хора, различно напреднали в тази материя ... ". Точно такава е картинката и в други подобни форуми. Някой се сблъсква с някакъв проблем и търси съдействие във форума. Тези участници, които имат желание и възможност, му отговарят, доколкото им позволяват знанията. И тъй като всички ние сме различно напреднали в една или друга материя, такива са и мненията ни - от изчерпателни и точни професионални съвети, до пълни глупости.

Това е положението ...

А иначе със сигурност е възможно информацията да се обобщи. Само че виждам нещо интересно. На теб ти се вижда трудно и неприемливо да се ровиш из мненията за да сглобиш "парче по парче" информацията, от която се нуждаеш ти самият.
                В същото време обаче искаш някой друг да направи точно това, което ти явно не желаеш - да се рови из хилядите мнения, да извлича от тях полезната информация, да я систематизира и да я поднесе готова за консумация без напъване.

Дали не е малко некоректно така, а?

Това, което ти би искал, може да стане, но си е по-скоро работа за един известен брой хора с достатъчна компетентност в дискутираните тук въпроси, които да се занимават с това на пълен работен ден. Естествено, срещу съответно заплащане ...

Доколкото такива хора във форумите обикновено няма, просто ще трябва да се задоволяваме с това, което можем да направим самите ние. Всеки според възможностите си, времето, с което разполага и, естествено, АКО желае ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X