Обява

Свий
Няма добавени обяви.

NAVIGON 8110

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• NAVIGON 8110

Здравейте,

Имам Garmin Nuvi 760 с bgoffroadmap и bg картата на Геотрейд. Гармина ми направи няколко странни номера из Европа и реших да тествам Navigon. Купих 8110 и установих две неща:

Първото е, че практически карта на България няма. Съответно въпроса е има ли някакъв вариант някоя от съществуващите бг карти да се портне за Navigon 8110. Готов съм и да си я купя за трети път, само да има откъде

Второто е, че Navigona е по-луд и от Garmina и прави някакви изключително странни рутинги. Кара ме да се движа в квадрат, прави ласо и ме връща в точката в която ме е отклонил, при включване в магистрала на кръгово вместо през трети изход директно за магистралата ме рутира през втори изход през някакво село и оттам за магистралата. Във всички случаи съм му задал "Fast route", пробвах и с "Optimal route"-никакъв положителен резултат.

Ако някой може да помогне по някой от двата въпроса би било чудесно

Иначе интерфейса на Navigon-a не е лош.

Поздрави,

До: NAVIGON 8110

Привет колега,
    преди да си купя Garmin Nuvi съм използвал Navigon 2110 в Германия, както и за пътувания из цяла Европа включително и до България. Моите лични впечатления са, че това е една много добра, изцяло автомобилна навигация, която винаги е работила изключително точно, с много удобен и добре подреден дисплей и голям набор от полезни функции. Никога не съм имал каквито и да е проблеми с нея, единственото нещо което ме дразнеше е сравнително честата необходимост от калибриране, нещо което при Гармин почти не се налага. За картата - Европа е много подробна и добре организирана, но за България бе отчайващо бедна! Изключение прави само София, в която имаше улиците с имената и адресите. Извън София нямаше нищо - само най-главните пътища. Именно по тази причина си купих Гармин с картата на Геотрейд, от която съм също много доволен, но по мое лично мнение Garmin Nuvi 250 отстъпва с много на Navigon 2110 без някой да се обижда.
    С две думи исках да ти кажа, че в Европа не съм имал абсолютно никакви проблеми с тази малко популярна у нас марка Navigon.

Коментар

До: NAVIGON 8110

От три месеца имам Navigon 7110 и наистина картата за България е доста бедна, като изключим София(картата е отлична) и някои големи градове и главни пътища. В сайта на Navigon има опция, след като си регистрираш уреда, да се теглят ъпдейти на картите, но тази с която съм се води най-актуалната. Някъде там четох, че покритието за България е около 20%. Тази седмица ще отскоча до Гърция и там ми е любопитно на видя пълните възможностина GPS-са.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X