Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Garmin Colorado или Garmin Zumo

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Garmin Colorado или Garmin Zumo

Здравейте,

в момента съм пред дилемата, кой от двата да избера и за това питам за съвети. (чел съм темата за colorado, но не видях толкова подробна за zumo)
    Ще ползвам GPS-a на мотор и леки туристически преходи в планината.

На Zumo-то плюсовете са:
    диазайна му е да се ползва на мотор и има стойка за мотор.

Не ми харесва, че батерията му издържа само 4 часа (за преход в планината не е удобно това) но пък има кабелче да се вземе захранване от мотора.

На Colorado-то плюсовете са:
    по-нов модел е... барометричен алтиметър. Батериите му са АА и издържа доста време(10-15часа).

Не ми харесва дизайна. Според мен през "врътката" от горе ще влиза вода при дъжд а и гледах клипчета в youtube за проблеми с въпросната "врътка".

И двата са с големи дислей (Coloradoto с по-голям).

Ясно ми е че Zumo-то е направен да го закачиш на мотора, а Coloradoto е до го носиш на преход в гората. До сега имах Garmin Etrex HCx и за се ползва за навигация на мотор е леко тегав - малък му е екрана

Просто съвети ако имате някакви, ще съм ви благодарен

До: Garmin Colorado или Garmin Zumo

За мотор Твърдо - Зумо, за разходка пеша - Орегон

Коментар

мен лично и Colorado и Zumo не ми харесват! Имай предвид че ако ще ползваш Colorado всеки път трябва да спираш и с Rock'n'Roll копчето да си играеш. На Zumo-то пък не му трае дълго батерията, така че не е много подходящ за туризъм...В момента съм хвърлил око на Oregon, даже Oregon 200 + картата на Събин излиза по евтино от Colorado и няма да си играеш с Rock'nRoll клавиш

Коментар

Хм.... не бях забелязал Oregon-a... ще чета и за него

Коментар

ами ходих и разгледах и 3 те (Zumo, Colorado и Орегон)...

реших че ще оставя романтиката да си избирам сам пътя докато карам с мотора и взех Орегон с качена ОФРМ карта.

Много благодаря, че ме насочихте към Орегон-а

Коментар

Първоначално публикуван от вихър Преглед на мнение
            На Colorado-то плюсовете са:
            по-нов модел е... барометричен алтиметър. Батериите му са АА и издържа доста време(10-15часа).
            При мене не издържат напълно заредени батерии повече от 2-2,5 часа...(2700 mAh)

Коментар

Първоначално публикуван от sasho_tzvetanov Преглед на мнение
              При мене не издържат напълно заредени батерии повече от 2-2,5 часа...(2700 mAh)
              Еми провери си батериите. При мен на пълна подсветка издържат по 5 часа минимум. Средно по около 7.

Има нещо гнило в Дания.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Може ли да ми кажеш модела на батерийте които ползваш? Също и с какво ги зареждаш.

Коментар

GP 2700mAh. - нищо особено като батерии.

Другите, които купувах си ги пазарувах от eBay, барабар със зареждачката ми. TENERGY е марката, ама са си съвсем обикновени китайски батерии.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Може да се прочете следното, как да се намали консумацията на енергия:

http://garmincolorado.wikispaces.com...es,+Power#toc3
                    http://garmincolorado.wikispaces.com...es,+Power#toc7

приложимо е и за Oregon

Коментар

Благодаря колеги. В първия свободен момент почвам с експериментите и ще пиша за резултата.

Коментар

Здравейте

Да посъживя малко темата, за да не поствам нова

Ситуацията ми е следната: т.к. съм начинаещ в ендурото и абсолютен начинаещ GPS юзър, бих желал да попитам кой Гармин е най-добре да си взема:
                        • Garmin Colorado 300
                        • Garmin Oregon 300
                        • Garmin 60CSx
                        Това от което имам нужда е стабилен GPS, който да издържа на евентуални удари/сътресения в гората и едновременно с това да го ползвам и в колата, ако се налага и при планински преходи.

До момента прочетох доста ревюта на 60ката и Колорадо, но везните като гледам клонят към Колорадо, при все, че липсват някой екстри на 60ката, както и сносен фърмуер (каквото и да значи това). Проблема е че колкото повече чета, толкова повече се обърквам и с нетърпение чакам статията на Тоуги за Орегона.

П.С. Притеснява ме по-лесно наранимият тъч скрийн на Орегона, защото честно казано бая падам като начинаещ ендурист и може да замине в някой клон.
                        Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

За такова ползване вземай Garmin 60CSx без да се замисляш, най-глупакоустойчивата ГПС техника продавана на пазара.Моя като му се зацапат бутоните с кал го мия директно на течаща вода и вече така 2-ра година.Ползва се много зверски понеже е прежален отдавна но още е жив.
                          NGO "SPORTS CLUB ЕXTREME RACING"

Коментар

Да не забравяме и новата 4 опция nuvi 5xx , което също звучи интересно. Гармин го дават да е IPX7, така че дъждът и калта не би трябвало да го плашат. Но означава ли това, че е здрав колкото Zumo-то и 60CSX-а?

Коментар

На тъчскриновете в случая не им е проблем толкова падането, не са толкова крехки, колкото това, че на ендурото не виждам как можеш да се опазиш с чисти ръце/ръкавици, а финната кал и прах по тях оставя драскотини върху екрана, когато скролираш... Освен да караш винаги с напълно затворени ръкавици и да ги сваляш всеки път, когато искаш да пипнеш GPS-а... ама едва ли е много удобно .
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X