Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно форматите за навигация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Относно форматите за навигация

Lat/Lon hddd.ddddd и Lat/Lon hddd.mm.mmm

Та въпроса ми е следния:
    Искам да запиша дадени waypoints. В Нуви-то съм задал втория формат.
    В МапСорс-а като му дам new waypoint ми дава да въведа координати от първия формат.
    Ако въведа само цифрите, съответстват ли си координатите от двата формата, че да не стане да отида другаде
    Благодаря

До: Относно форматите за навигация

А защо просто не си оеднаквиш форматите и в Нувито и в Мапсорса. Иначе, е възможно да ти ги трансформира с минимална грешка, което можеш да пробваш и сам, апропо. В Мапсоурса си направи Waypoint някъде, записваш си координатите. сменяш формата и въвеждаш записаните. След това сверяваш къде ти е новата точка
    LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

До: Относно форматите за навигация

Първоначално публикуван от tanevi Преглед на мнение
      Lat/Lon hddd.ddddd и Lat/Lon hddd.mm.mmm

Та въпроса ми е следния:
      Искам да запиша дадени waypoints. В Нуви-то съм задал втория формат.
      В МапСорс-а като му дам new waypoint ми дава да въведа координати от първия формат.
      Ако въведа само цифрите, съответстват ли си координатите от двата формата, че да не стане да отида другаде
      Благодаря
      При формата ddd.ddddd след десетичната точка има стохилядни от градуса.
      При формата ddd.mm.mmm след първата точка са минутите, след втората са хилядни от минутите.
      Грешката при пренасяне на числата без корекция са пропорционални на числото след десетичната точка. Ако изобщо са възможни, защото минутите са максимум 60.
      Например координата ddd.59999 въведена като ddd.59.999 ще даде разлика от 0.4 градуса (44 километра) .
      Или трябва да се използват еднакви формати, или да се конвертират чрез калкулатор като например http://www.roadnotes.com/gpscalc.htm
      Животът се мери не с броя вдишвания, а с моментите които спират дъха
      GARMIN nuviCam LMT, GARMIN nuvi 200

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X