Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВЪПРОС С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ВЪПРОС С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ!!!

Ще бъда благодарен,а съм сигурен че и не само аз,ако някой геодезист или човек,който разбира може да отговори!Възможно ли е,примерно на моделът GPSMAP 60CSX или Colorado 300 чрез ръчни настройки,и как,да се направи да може да се въвеждат координати от координатната система 70 година,а не да се купуват или търсят някакви допълнителни програми за преобразуване.Питам защото в моят 60CSX,когато се влезе в менюто "setup" > "units" > "map datum" има опция да се даде на "user" и след това да се направят някакви настройки, по същият начин може да се настрои и "Position format" като се даде на "User UTM Grid"...

П.П.Знам че подобен въпрос е вече дискутиран в предишни теми и има решение чрез допълнителни програми, но не намерих отговор на въпросът поставен по този начин

До: ВЪПРОС С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ!!!

Твърдо "НЕ" на Garmin.

За Pocket PC (Windows Mobile) бях направил програмка, която висеше във форума на PocketBulgaria, но първо беше вярна само от Сърбия до София (т.е. тази ивица), и второ - май нямаше кой да я ползва.

с UTM проекции не може да стане, защото са стандартни, а БГ1970 даже не е ориентирана на север. Примерно за двора на някоя вила може и да успееш на направиш собствена UTM система, която да дава резултати в 1970-та, но не и за едно село - просто ще се натрупва много грешка с отдалечаване от "вярната точка".

Коментар

някой с друго мнение по въпроса? А коя програма за трансформиране на тези координати (най-лесната и безплатна!!!) ще препоръчате ...

Коментар

А, пак аз , понеже има много читатели въпроса ти.

Тая програмка мога да я компилирам за PC за нула време, и ще стане единствената безплатна. Но трябва да си в географската дължина между София (включително) и Трън, защото иначе ще има грешка някаква.

Ако са ти малко координатите - публикувай ги тук - има няколко души, които ще ти ги канвертират for free of charge.
        -----------
        Купете си PPC или UMPC бе хора.. ще се родите!
        Последно редактирано от ynopum; 09-06-08, 13:31.

Коментар

Замислих се пак:
          Ако Гармина ти позволява User (Datum, Coordinate system, или както са я нарекли) - то може да пробваме - дай ми координати на мястото, кдето искаш да е точна (една точка само, в каквито искаш координати).

Ще ти върна едни параметри, които трябва да зададеш в Гармина, за да получаваш в UTM нещо близко до КС1970. Мога и грубо да ти кажа колко ще ти е грешката при отдалечаване от вярната точка.

Но не е това правилния начин.

Коментар

Първоначално публикуван от asterix85 Преглед на мнение
            някой с друго мнение по въпроса? А коя програма за трансформиране на тези координати (най-лесната и безплатна!!!) ще препоръчате ...
            http://store2.data.bg/patricius/GPS/Mapex/

и от http://www.geodesy-bg.net/index.php?id=22 - Ultra-та

Коментар

Мерси, размина ми се прекомпилирането

А и гледам, че другите вече са станали "съвсем безплатни".

Сега като го разгледах - много готин сайт. Крайно време беше за един такъв с полезни неща.
              Жалко, че геодезистите въобще не знаят, че има PocketPC-та, и общо взето си карат на DOS в последните 20 години.

-----------------------
              Но идеята ми за User Datum в Гармина не е забравена - дайде да дадем (да пробваме)!
              Последно редактирано от ynopum; 10-06-08, 05:31.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X