Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Европейски online магазини за gps и др.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Европейски online магазини за gps и др.

След много ровене в нета реших да си взема за колата Garmin Nuvi 760. Kакто винаги се оказа, че да си пазаруваш от България е най-скъпо :-( 60CSx си го взех от Геотрейд, но този мисля да си купя отвън. Така ще е докато не започнат да продават поне на цени като в UK!

Знаете ли някой изпробван европейски online магазин за Garmin, който да предлага доставки за БГ? Пробвах с Amazon.co.uk (където цената на Nuvi 760 с карта на Европа е ок. 200 GDP!), но не карат такива неща до нашите земи :-(. В ebay няма нищо интересно в момента. В краен случай ще го взема от
    САЩ, но трябва да чакам до август :-(

Все пак имате ли представа, ако го взема от САЩ дали ще мога да му сложа БГ глас или ще откаже да го ъпдейтва заради различния регион, от който е купен?

До: Европейски online магазини за gps и др.

Айде пак! Нямам нищо общо с "Геотрейд", но сигурно и на тях им се иска да продават на по-ниски цени. Предлагат и гаранция и след-гаранционен сервиз. По-евтиното често излиза скъпо...
    Като почнем да купуваме толкова, колкото в продават в UK, USA и др. и цените ще се променят.
    There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
    No wahalla.

Коментар

Не виждам нищо лошо в това да се купува от ЕС. Нали сме свободен и единен пазар. Конкуренцията е тази, която трябва да регулира пазара, а не рестрикцията. Искам да си го купя легално от ЕС и да си заплатя ДДС-то. Ако е купено от ЕС, би трябвало гаранцията да важи на територията на целия ЕС. "Геотрейд" не са БГ производител, за да ги защитаваме. Както "Амазон - GB", така и те продават щатска стока. Като си дадат зор и си договорят по-добри цени, ще имат и по-добри печалби. Мога да си позволя и по-високата цена, но не виждам защо да им плащам 150 Евро отгоре за един и същ продукт. Въпрос е единствено на време по-големите международни сайтове да започната да доставят и електроника до БГ, кoето вече се случи с Чехия и Унгария. Не ме разбирайте погрешно. Искам да си го купя от България, но ми се иска да ме уважават повече като потребител. Нека вземат пример от вносителите на Никон за БГ и тяхното ценообразуване.

Коментар

Първоначално публикуван от sokkon Преглед на мнение
        Не виждам нищо лошо в това да се купува от ЕС. Нали сме свободен и единен пазар. Конкуренцията е тази, която трябва да регулира пазара, а не рестрикцията. Искам да си го купя легално от ЕС и да си заплатя ДДС-то. Ако е купено от ЕС, би трябвало гаранцията да важи на територията на целия ЕС. "Геотрейд" не са БГ производител, за да ги защитаваме. Както "Амазон - GB", така и те продават щатска стока. Като си дадат зор и си договорят по-добри цени, ще имат и по-добри печалби. Мога да си позволя и по-високата цена, но не виждам защо да им плащам 150 Евро отгоре за един и същ продукт. Въпрос е единствено на време по-големите международни сайтове да започната да доставят и електроника до БГ, кoето вече се случи с Чехия и Унгария. Не ме разбирайте погрешно. Искам да си го купя от България, но ми се иска да ме уважават повече като потребител. Нека вземат пример от вносителите на Никон за БГ и тяхното ценообразуване.

Никой не те кори за Исконното ти право и желание да получаваш по-доброто, по-евтино!!! Това което се опита да ти обясни колегата Трамп (или поне така си мисля) е че не винаги това е възможно, аз например седнах и си направих сметка да си докарам фото апарат от Щатите, но след малко борба с Ексел-а се отказах и си го взех от тук (Транспорт, мита-такси, ДДС, Митници, Разправии, Гаранция....все неща с които хората от ФотоМагазин-а се справят по-добре от мен).
        А ако намериш по-добър вариант, свиркай
        Между другото забелязах че определени модели са по изгодни в Техномаркет - провери

Коментар

виж и тук
          http://www.gogo-bg.net/gps--c-219.ht...c3326599adb0dd

Коментар

Преди 2 години ми донесоха видеокамера от UK, модел който още го нямаше по нашите магазини. Колкото и невероятно да ми се стори- даде фабричен дефект. Разбира се в Англия веднага я подмениха, но доставката с куриер до там ми струваше повече от 250 лв (без застраховка на пратката). В моя случай липсата на гаранция ми излезе скъпичко.
            Друг е въпроса че българския търговец дори и в гаранция трудно, да не кажа никога, не би подменил стока. Ще ме праща на сервиз докато ми омръзне.

Иначе всеки има правото да си търси ниска цена за GPS или каквото и да е друго.

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
              Айде пак!...

Струва си да се пазарува отвън, но не всичко излиза по-евтино в крайна сметка. Просто си направи добре сметката - доставки, застраховки, ДДС, мита, декларации, и всички такси покрай тях (баноквите гишета в столична митница взимат по 5лв. на платежно), ходенето, чакането, губенето на време. Не забравяй и това, че не можеш да видиш нищо предварително, може да дойде потрошено, може да се "изгуби" по пътя.

Аз пазарувам редовно. Много неща (може би към 40-50 поръчки до момента). Един единствен път нещо ми е дошло повредено (козметично), но това го отдавам повече на късмет. Особени проблеми не съм имал, като изключим ходенето по митници и висенето там.

Просто си направи достатъчно добре сметката. Може да си направиш труда да прочетеш и законите, правилниците и наредбите, касаещи вноса. Понякога е от полза. 80% от митничарите, с които съм си имал работа като частно лице, са добронамерени и разбрани, но има и такива, които търсят под вола теле - точно тогава ще е от полза да си знаеш правата и задълженията.

Успех.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

След като кк електроникс - и още няколко "официални" вносителя са ме мотали по 3-4 месеца за дефекти при които е видно че стоката трябва да бъде сменена вобще не им цепя басма на официялните представители - мога ли да купя нещо на далавера (последно купих един лаптоп на 40 процента от цената му тука от щатите) направо го правя. Иначе геотрейд нека са официялен вносител със сервиз етц лошо няма но как изведнъж е метро има модели по евтини от при тях ? при това по-евтини не с малко.

Разчетох се малко из интернет - има директива на европейската комисия с която вече поръчването на стока за лично ползване вече не е във филма - поличаване на листче и "отивай в митницата да се оправяш" ами таксите (vat) се плаща директно на onliне търговеца след което си получяваш стоката във вас и си я ползваш със здраве - за справка тук - http://ec.europa.eu/taxation_customs...e/index_en.htm сигурно на митницата и във законите ще твърдят друго - но все пак трябва да се провери.
                Последно редактирано от persuader; 02-05-08, 08:07.
                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Защо ли си мисля,че след влизането ни в ЕС понятието "официален представител" или "официален вносител" изгуби всякакаво юридическо съдържание.По скоро това са рекламни трикове.
                  Неслучайно Мотопфое вече е дилър, а не "официален представител"
                  Идеята на ЕС е точно свободно движение на стоки,хора и капитали.
                  Аз например съм неофициален вносител на гарнитури Елринг.Но предпочитам да ги пазарувам от Германия ,а не от фирмите в България.Просто съдържането на нещата в опаковките е различно от купеното в Германия.А цените ми даже са по добри от тяхните.
                  И не на последно място са цените-няма логика един и същ продукт да се различава толкова драстично по цена от еквивалента в Европа.5-10% са нормална разлика но 50%-100% са вече нещо като измама.

Коментар

заблуждавате се с тези мита и такси аз постоянно пазарувам от ебеи и до сега само един път сам ходил в митнеческото бюро за една любителска мобилна радиостанция закупено от Щатите и томе викаха да проверят дали имам разрешително за ползване на такъв уред.А аз имам радиолюбителски инициал и си е взех!!!!
                    За колегата за Гармин ето актуален търг в ебеи :
                    http://cgi.ebay.de/GARMIN-NUVI-760-G....c82.m63.l1177

Коментар

https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=134&pID=10624 - цената както виждате е $ 642.84,като го умножите по 1,3....
                      Ето за сравнение:
                      http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09036802
                      това е цената на същият GPS,но + картата на г-н Събин

https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=145&pID=310 цената на 60CSX както виждате е $ 428.56,както умножите по 1,3
                      Ето за сравнение:
                      http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09024563
                      60-тката както виждате много е паднала..599лв!!!

Интересно ми е дали някой знае как вървят цените в UK,Germany,Austria,France,...и т.н.,в равнение с държавите от източна Европа

Коментар

asterix85 - разгледай цени на онлайн магазини а не ретейл цената която задават от гармин - има оферти с повече от 200 долара надолу.
                        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Благодаря на всички включили се. Аз също имам опит с онлайн търговията. Така пазарувам от 2003-та. Един път имах история с митници за стока произведена в Италия, но доставена чрез щатски сайт, но това беше преди влизането ни в ЕС. Сега пазаруването от ЕС е като от кварталния магазин. Пробвайте, не се оставяйте да ви подвеждат! Единственото, което трябва да внимавате, е да си изберете подходяща доставка, която да ви гарантира, че стоката няма да изчезне по път, но в повечето случаи тя е застрахована или можете да го направите. Не случайно в темата включих "Европейски". Технически търговията с ЕС е песен. Проблем е само, че все още големите сайтове ни третират като източна Европа и не доставят по-скъпи стоки до БГ, а само книги, дискове, съвенири. Сигурен съм, че няма да е за дълго...

Пазаруването на по-скъпи джаджи от САЩ е почти сигурно води до митница. Това също не болка. Има си агентски фирми, които ще ви освободят стоката за ден без да се налага да си губите времето и нервите, а и услугите им не са толкова скъпи. Всичко е въпрос на прецизна сметка.

В моя конкретен случай, май ще се спра на Геотрейд. Водя се единствено от не особено голямата разлика в цените :-)

Коментар

asterix85 - разгледай цени на онлайн магазини а не ретейл цената която задават от гармин - има оферти с повече от 200 долара надолу.
                            ...ако знаеш линкове към такива магазини,които имат покритие и за територията на България ще се радвам да ги разбера(а съм сигурен че не само аз).Определено не искам да тъпча "гушите" на разни спекуланти

Коментар

Ето няколко сайта в UK, но за съжаление все още не доставят до БГ :-(

http://www.amazon.co.uk/Garmin-Nuvi-...9718451&sr=8-1

http://www.globalgizmos.co.uk/produc...l.php?pid=1006

Цената във втория сайт е 550 лв с ДДС (1 GBP = 2.5 BGN) с карта на UK и Европа. Това е оторизиран дилър на Гармин, каквито са и Геотрейд, а тяхната цена е 840 лв с ДДС и карта на БГ и Европа. Сложете още 30-40 лева за транспорт и пак разликата е 250 лева по-малко в страната с един от най-високите стандарти в Света!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X