Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте съвет за HP-IPAQ и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дайте съвет за HP-IPAQ и други

Привет

Нов потребител съм.
    Моля да ми помогнете за избора на PDA от гледна точка на gps. прочетох доста мнения. интереса ми се движеще от пда гармин преди месеци, през Hp ipaq 6515 /gps, gsm/, и последно чакам да пристигне у нас HP hx2790 което ме привлича с бързия си процесор на 624 и новия windows pocket pc mobile 5. тука е и първия ми въпрос:

дали ще работят повечето неща с новата OS или ще имам проблеми. например Que за което нищо не знам

някой написа че екрана 640x480/hp4700/ е за предпочитане. ще работят ли повечето софтуери на 320x240. всъщност ique m5 na garmin също е 320x240.

320х240 е стандартният размер, на който всичко работи. По-големия VGA размер е нестандартен и повечето програми не се оправят с него, Garmin Que също има малки проблеми с него, мисля с размера на някакъв шрифт, повече Събин може да каже той се занимава подробно с проблема.

За PocketPC 2005 все още не мога да кажа как ще работи с Que, ако представлява интерес ще му обърна внимание другата седмица. Предполагам, че ще е доста по-бавна - има съвсем друга организация на паметта, затова и устройствата, които идват с нея са с друг модел flash памет, който е по бърз.
    VPetrov.photography

Коментар

мерси. сега се сещам да питам и за arcpad, прочетох че е някак си професионална и мисля да я изключа като вариант.

друго: всъщност и от pda.bgmaps.com ще пуснат gps карта разбира се тествана на Ipaq, може би това е добър избор. дали тази карта ще има собствен софтуер или ще работи с друг не знам?

Коментар

Картите на BGMAPS са четими с браузер тяхна разработка, но са пълно недоразумение от финансова гледна точка. Първо са с много малка резолюция второ им искат пари като за нещо уникално и непостижимо. Препоръчвам ви да се ориентирате към картата на Събин, много е добра и има поддръжка, да не говорим, че е с рутиране, има постоянно развитие и включва огромно количество офроуд пътища. Ако нямате финансова възможност да инвестирате в карта тогава си инсталирайте BGTOPOMAPS, която е безплатна. Подробности и за двете карти можете да намерите тук във форума...
        VPetrov.photography

Коментар

колегите които казват че са подкарали que преминавайки на windows 2003SE от по-долна или по-горна версия имат предвид?

картата на събин има ли търсене по адреси, и 3D. или може би е добре да имам една карта за towns и една за офроуд?

виждал съм картата на геотрейд на българия /в софия/ може би това един вариант ако тръгне на моя hp2790 ако го купя. иначе съм ползвал само гласов street pilot в италия взет на заем /който ми казваше "за легален обратен завой отиди до следващото кръстовище" и т.н. което наистина е друг тип gps ползване./

Коментар

Re: Дайте съвет за HP-IPAQ и други

Първоначално публикуван от grolsch
            Привет

дали ще работят повечето неща с новата OS или ще имам проблеми. например Que за което нищо не знам
            За win 2005 не знам , но с 2003 нямаш никакви проблеми. Имам 6340 (гсм/пда - 2003) , както и якумо алфа (пда/гпс -2003SE). И на двете бачка всичко , включително и Гармин Que.

Не съм чувал някой да мине от 2005 на 2003 (дори и да е възможно).
            Daihatsu Terios ,Hyundai SF Classic, Suzuki Vitara Classic , Honda MTX 80 , ATV 200 cc (китайче) ,LZ4GG , GPS
            [url=http://my.flightmemory.com/pepsii][img]http://my.flightmemory.com/banner/pepsii.gif[/img][/url]

Коментар

PDA-та с VGA екран не работят в режим 640х480 а в симулиран 320х240 и всичко си работи перфектно на тях (ако някой има повече инфо да ме поправи). Има обаче една програмка, която ги пуска(след рестарт) да работят на истински 640х480 и тогава буквите стават ужасно малки. Сигурно има начин и това да се оправи, но не съм имал време да си играя.

Коментар

почти позна, при VGA екраните се работи с по-голям DPI, затова шрифта и картинките изглеждам много по-добре (поради заглаждането и 4 пъти повечето точки). докато при 320х200 може буквално да видиш точките на екрана, при VGA това е невъзмножно или много трудно. има програми които могат да работят в истински VGA режим като NetFront, но тогава тескът става много малък и се чете трудно. ако някой е ползвал VGA не се връща към QVGA (с изключение на Дани )

Коментар

Първоначално публикуван от z_stoichev
                  почти позна, при VGA екраните се работи с по-голям DPI, затова шрифта и картинките изглеждам много по-добре (поради заглаждането и 4 пъти повечето точки). докато при 320х200 може буквално да видиш точките на екрана, при VGA това е невъзмножно или много трудно. има програми които могат да работят в истински VGA режим като NetFront, но тогава тескът става много малък и се чете трудно. ако някой е ползвал VGA не се връща към QVGA (с изключение на Дани )
                  Знаех че има нещо което не схващам в цялата тази работа, мерси за инфото!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X