При поредното ходене до Варна ми се удаде възможност макар и за кратко да сравня Garmin-а (Etrex Legend C) с един Asus P526 ( с вграден Sirf-III приемник). Как тествах - двата приемника един до друг на таблото, включени едновременно. На Асуса пуснах Garmin mobile XT, с настройка да записва трак максимално често. На гармина с цел да се използват маскимално еднакви настройки записа на трак беше в режим Auto и честота Most often. и на двата приемника функцията lock on road не беше включена.
Според мен Гармина, макар и по-стар като технология се справи по добре. На сравнително откритите места, и двата приемника нямаха проблеми, разликата между двата трака е в рамките на 2-3 метра.

Приятно впечатление прави това че при спиране на светофар Асус-а не започва да се върти, а запазва посоката. След завоя наляво по ул. Отец Паисий, по която има и дървета, а и блоковете са по-близо, както и по Железкова по-късно, за моя изненада Гармина не изгуби от точността на позизиониране, толкова колкото Асуса.

Тук е и целия kml файл за гледане в Google Earth.
Според мен Гармина, макар и по-стар като технология се справи по добре. На сравнително откритите места, и двата приемника нямаха проблеми, разликата между двата трака е в рамките на 2-3 метра.

Приятно впечатление прави това че при спиране на светофар Асус-а не започва да се върти, а запазва посоката. След завоя наляво по ул. Отец Паисий, по която има и дървета, а и блоковете са по-близо, както и по Железкова по-късно, за моя изненада Гармина не изгуби от точността на позизиониране, толкова колкото Асуса.

Тук е и целия kml файл за гледане в Google Earth.
Коментар