Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Империята отвръща на галактическия съюз и завръщането на джедаите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Империята отвръща на галактическия съюз и завръщането на джедаите

Руските военни отдавна имат изискване за подземен навигатор. За подводен също.
    Пещерняците сигурно го искат повече и от маркшайдерите Ония са професионалисти и се оправят, а спортистите май не винаги
    Ние нямаме особена подземна инфраструктура. Единствения голям град е София, но в нея всичко е плитко, понеже и водата е току под паветата. А в нормалните мегаполиси обикновено има хиляди километри кви ли не тунели. Небостъргачите също пречат. Мегаполисите пък стават все повече. Така че ГПСа явно е съвсем временна технология. Проблемите и са принципни и непреодолими. Каквото и да правиш - изкуственото съзвездие ще си остане ниско.

Коментар

А защо всеки път трябва да гледам все един и същи филм,в който Империята винаги побеждава?Не ви ли е писнал шибаният МакДоналдс,KFC,20-th centuri fox,Disney,Metro Golden Mayer,MTV,Windows i t.n.На мен не са ми "писнали",на мен ми се повръща от тях...Галактически съюз ли?Хахаха...Та то целият галактически съюз е част от империята,включително и ние!!!...

Коментар

Нека не забравяме, че военните движат тия процеси, а това че пускат малко "гювеч" на гражданските потребители е просто за удобство в ежедневието /даже на самите военни/А по отношение на това как съм ги "кръстил" - опитах се да вложа и истина и малко преносен смисъл...
        Нали не разбирате GPS системите като създадено удобство за пътуващи и офроудаджий?!

Коментар

Добре де, 500 пъти. А какво ще донесе това? Освен че ще се напълнят барчетата на GPS-ите? По-голяма точност със сигурност не. Те причините за ниската точност са съвсем други, и май 10000 пъти да увеличат сигнала, все ще са си същите.

Всъщност увеличение е нужно, но 500 пъти е поредната изцепка на полуграмотен шеф на нещо си, с цел да обоснове цената на метоприятието. А реалната цена, както сами се сещате, е в пъти по-ниска. Другото отива където отива.

Както и да е. Готов съм от сега да се хвана на бас че увеличението няма да е повече от 10-ина пъти. Поне това за граждански цели.

Друго предимство ще е по-бързото локализиране на спътниците, по-компактни устройства, които ще хващат и седейки в джоба ти.

Колкото до точността - същата като при силен сигнал сега. WAAS-а уж прави нещо по въпроса, но е на ръба на смисленото си съществуване. Поне това, което се вижда от обикновения граждански потребител.

Галилео ли? Ха! И за това се басирам че няма да тръгне в срок. Изобщо в европейската космическа програма май нищо не е в срок. EGNOS е типичен пример. Имаше една приказка за орел, рак и щука...

Нали се пънат всичко да се движи по GPS? Ама като дойде критичния момент си разчитат на неща като от преди 50 години. Визирам разните системи за "сляпо" кацане и т.н.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Добре де, 500 пъти. А какво ще донесе това? Освен че ще се напълнят барчетата на GPS-ите? По-голяма точност със сигурност не. Те причините за ниската точност са съвсем други, и май 10000 пъти да увеличат сигнала, все ще са си същите.

Всъщност увеличение е нужно, но 500 пъти е поредната изцепка на полуграмотен шеф на нещо си, с цел да обоснове цената на метоприятието. А реалната цена, както сами се сещате, е в пъти по-ниска. Другото отива където отива.

Както и да е. Готов съм от сега да се хвана на бас че увеличението няма да е повече от 10-ина пъти. Поне това за граждански цели.

Друго предимство ще е по-бързото локализиране на спътниците, по-компактни устройства, които ще хващат и седейки в джоба ти.

Колкото до точността - същата като при силен сигнал сега. WAAS-а уж прави нещо по въпроса, но е на ръба на смисленото си съществуване. Поне това, което се вижда от обикновения граждански потребител.

Галилео ли? Ха! И за това се басирам че няма да тръгне в срок. Изобщо в европейската космическа програма май нищо не е в срок. EGNOS е типичен пример. Имаше една приказка за орел, рак и щука...

Нали се пънат всичко да се движи по GPS? Ама като дойде критичния момент си разчитат на неща като от преди 50 години. Визирам разните системи за "сляпо" кацане и т.н.
            Извода, до който стигнах на базата на нови знания /от съвсем скоро и които ще споделя в отделна тема - въпрос/, е че системата за военните е едно, а гражданската - съвсем друго! При военните ,в момента ,от пряк контакт м/у жпса и сателита отклонението е около метър. За гражданските потребители в най-добрия случай 100м!!! Което ме навежда на мисълта , че картата на Събин в моя жпс/след като е определила маршрута/ подава чрез жпса обратни данни за "насилствена "корекция към сателита!... до друг извод не мога да стигна с тия дадености от 100м отклонение и повече! И още нещо - навсякъде говорят за наземни станции за корекции/като клетките на ЖСМ операторите!, които правят корекции за гражданските обекти до 1 см. Но за това в темата въпрос в най-кратко време...
            Последно редактирано от gtsvg; 25-03-08, 15:30.

Коментар

Първоначално публикуван от gtsvg Преглед на мнение
              Извода, до който стигнах на базата на нови знания /от съвсем скоро и които ще споделя в отделна тема - въпрос/, е че системата за военните е едно, а гражданската - съвсем друго! При военните ,в момента ,от пряк контакт м/у жпса и сателита отклонението е около метър. За гражданските потребители в най-добрия случай 100м!!! Което ме навежда на мисълта , че картата на Събин в моя жпс/след като е определила маршрута/ подава чрез жпса обратни данни за "насилствена "корекция към сателита!... до друг извод не мога да стигна с тия дадености от 100м отклонеие! И още нещо - навсякъде говорят за наземни станции за корекции/като клетките на ЖСМ операторите!, които правят корекции за гражданските обекти до 1 см. Но за това в темата въпрос в най-кратко време...
              Всъщност отклонението е далеч под 100м. Военните (американците)могат да налагат по-големи отклонения, когато е нужно за тях. Мисля че "официално" имат право да блъскат когато си искат отклонения до 100м. За по-големи там се взимали решения и тем подобни.

Ама всички знаем как става.

До колкото си спомням "официалната" точност на гражданските GPS-и е 20м. С WAAS/EGNOS корекции - 5м.

WAAS/EGNOS корекциите са за неточности в часовниците и позиционирането на всеки спътник от GPS системата, както и за грешката, внесена от йоносферното влияние (йоносферата действа като криво стъкло на радиосигналите с тая честота). Спътниците са на висока орбита и заради това, освен всичко друго. Това са регионални корекции, тъй като в грашката има компоненти, зависещи от географското положение и състоянието на йоносферата на въпросното географско място. Всичко това се следи от наземни станции, правят се нужните изчисления и се подават към спътиците на съответната система за корекция (WAAS в северна америка, EGNOS в Европа, Япония и Индия също градят системи на тоя принцип. За европа спътниците са с номера 33,37 и 39, ако не се лъжа), които ги излъчват обратно, а приемниците, поддържащи тая функция коригират изчисленията си и точността на теория се подобрява. На практика обаче, поне засега в България (имаме наземна станция, мисля че в София), файдата за нормалните ширпотребски GPS-и е спорна, но системата EGNOS (Европейския WAAS) официално трябваше да тръгне 2008г. И в момента върви, но не знам дали всичко е подкарано и работи както трябва, тъй като особено подобрение в точността не се забелязва. Аз държа тази опция включена постоянно.

А напоследък се случва да прихвана спътници с номера над 40 (мисля че последно хванах 42 или 47), не знам те какво вършат, но GPS-а явно се разбира с тях.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мерси! Май няма да имам тема -въпрос! Щях да попитам дали и в Б-я има корективни станции... Напримир в Украйна засега са 4, а Русия яко ги строи навсякъде , където трябва... Руснаците това обясняват , че при добре функционираща корективна система отклоненията се свеждали до 1 см... От там направих извода защо на военните им е нужен силен сигнал . явно за пряка видимост, щото корективните станции са на граждански честоти и са "национални"...

Коментар

Мерси! Май няма да имам тема -въпрос! Щях да попитам дали и в Б-я има корективни станции... Напримир в Украйна засега са 4, а Русия яко ги строи навсякъде , където трябва... Руснаците това обясняват , че при добре функционираща корективна система отклоненията се свеждали до 1 см... От там направих извода защо на военните им е нужен силен сигнал . явно за пряка видимост, щото корективните станции са на граждански честоти и са "национални"...
                  Само едно допълнение: Насилствени корекции GPS-а не вкарва. Имаш единствено опция да те "връзва" към най-близкия път на картата. "Lock on road" се казва. При мен седи изключено винаги, защото ми се вижда безсмислено. Поне за целите, за които ползвам GPS-а си.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Само едно допълнение: Насилствени корекции GPS-а не вкарва. Имаш единствено опция да те "връзва" към най-близкия път на картата. "Lock on road" се казва. При мен седи изключено винаги, защото ми се вижда безсмислено. Поне за целите, за които ползвам GPS-а си.
                    Това е ясно! Не мога да разбера как при добра карта ме води "пред вратата", когато точността на системата е 100м и нагоре?Та дори и 50, или 30м...
                    Последно редактирано от gtsvg; 25-03-08, 16:49.

Коментар

Това е ясно! Не мога да разбера как при добра карта ме води "пред вратата", когато точността на системата е 100м и нагоре?Та дори и 50, или 30м...
                      Реално е повече. До 2м дори. При добри условия с външна антена в джипката ми държи почти постоянно точност 2-3м. И често реално е толкова.

Има случаи обаче въпреки че ми показва 10м точност, да ме показва доста далече (30-40м) встарни от реалното ми положение. Става главно заради отразени и пречупени сигнали. Примерно вкъщи на прозореца. Мързи ме да го нарисъвам, но общо взето вместо сигнала да дойде направо от спътника то GPS-а, той се отразява в насрещния блок, и чак тогава стига до приемника. Това само за спътниците откъм гърба ми. Към другите има пряка видимост. Това води до дръпване на позицията ми в посока спътниците с пряка видимост.

Това, което ти дава GPS-а като точност се изчислява не особено просто. Ползват се и статичстически методи за оценка на грешката и изключване на грешни данни. А статистическия модел е дефиниран за определени условия, и не винаги работи коректно извън тях.

Реално когато приемника ми показва точност +/-5м, това е изчислено с някаква вероятност (за гармин мисля 50%), тоест със 50% сигурност си в кръга с радиус от 5м около позицията, където те показва. 100% вероятност рядко се случва, затова е и избран този процент. Ако например избереш 90%, кръга ще е доста по-голям, но в някои случаи ще показва по-реални резултати.

Може би в 80% от случаите реалната стойност на грешката е по-малка от това, което ти показва GPS-а като грешка. Изобщо зависи от много неща.

Изчислената позиция е най-вероятната, предвид математическия и статистически модел, който се използва. Но вероятността да си точно там е нищожна.

Изобщо манджа с праз. Ама както се вижда върши работа.

Коментар

Още веднъж ти благодаря- супер си!

Коментар

дините са безплатни , семките вътре също .....ножа е скъп....ами като ни спрат дините какво като си имаме ножове...най-добрия контрол се постига чрез "зависимост"- условен рефлекс

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X