Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Звуков сигнал в Garmin GPS за по-безопасно движение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Звуков сигнал в Garmin GPS за по-безопасно движение

Колеги, не знам дали тази тема е точно за този форум, но я отварям на това място, защото идеята се зароди от темата Работа с Custom POI на Garmin GPS тук .
    Към тези точки може да се запише информация, която предизвиква издаване на звуков сигнал от устройството при приближаване на такава точка. В случай, че скоростта на автомобила е по-голяма от зададената в дадената точка, то звуковият сигнал се повтаря през определен интервал от време (1-2 сек.).

Та сега за самата идея – да накараме Гармин устройствата да ни предупреждават винаги, когато приближаваме към детски градини, детски площадки, училища и други места с концентрация на деца и пешеходци навсякъде из страната. За реализиране на тази цел обмислях слените варианти:
    1. Информацията, предизвикваща звукав сигнал да бъде заложена още при разработването на картата. Не знам дали това е възможно, но съм убеден, че Събин и неговият екип знаят.
    2. Ако първият вариант не е приложим или не е изгоден, то дали може всички училища и други подобни обекти от картата да бъдат записани в отделен файл и който иска да си ги включи като Custom POI.
    3. Да се направи нова база данни с такива обекти. Този вариант изисква участието на много хора от цялата страна и ми се струва, че е трудно реализуем.

Убеден съм, че ако успеем да реализираме тази идея, то ще повишим безопасността на движението и ще предотвратим редица инциденти най-вече с деца!

До: Звуков сигнал в Garmin GPS за по-безопасно движение

Считам, че това е една много добра и полезна идея стига да може да се реализира
    LZ1VYI --- Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

До: Звуков сигнал в Garmin GPS за по-безопасно движение

Първоначално публикуван от valeriy_iliev Преглед на мнение
      Считам, че това е една много добра и полезна идея стига да може да се реализира

И аз мисля, че идеята е добра (затова пуснах и темата), но за съжаление никой не казва дали може да се осъществи някой от първите два варианта. За третия също не виждам желаещи да се включат в реализацията .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X